MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

26 května, 2018


Recenzní kniha

Po velkém rozloučení s Terstegenem a jeho šestnáctiletou poutí vesmírem nám zůstalo strašně moc otazníků. Vzhledem k tomu, že informace, které jsme získali, byly nedostatečné, přišla na svět tato kniha. V původní trilogii jsme byli totiž seznámeni jen s věcmi, které odhalil sám hlavní hrdina, případně postavy, které se kolem něj mihly. Takže bylo zapotřebí doplnit si mezery.

V tomto ohledu jsou Stavitelé vcelku prospěšní, protože poznáme smysl této záhadné koule, zjistíme jak vznikla, kdy, proč a tak dále. Vše potřebné, co jsme dosud hledali, to se dozvíme. Nemůžu se však zbavit dojmu, že to celé bylo splácané nějak narychlo. Ne, že bych se vyloženě nudila, ale už to prostě nebylo ono. Styl vyprávění byl o něco pozměněn a také tempo bylo příliš rychlé. Těch pár stránek, které Stavitelé obsahují, rozhodně stihnete přečíst za jedno odpoledne a ještě vám spousta času zbude.

Je mi tedy záhadou, proč se nedalo těch pár informací nějak vmáčknout do původní trilogie. Nicméně jsem i tak spokojená. Z mého úhlu pohledu je to spíše průměrný kousek, který mi pomohl osvětlit pár věcí, nicméně jako samostatná jednotka mi toho až tak nedal. Pokud jste zvládli přečíst celou sérii Arestonu, kterou rozhodně doporučuji, určitě se vám hodí i tato útlá knížečka. A vzhledem k tomu, že je to opravdu krátké, nevím, co bych vám ještě mohla tak vyjmenovat. Mám své pro a proti, ale je to prostě průměr...


Byl to zajatec a čekal ho jediný možný osud. Ne, nelekejte se, není to žádný krvavý příběh.

Informace o knize

Název knihy:
Originální název:
Série:
Pořadí v sérii:
Autor:
Překlad:
Žánr:
Rok vydání:
Počet stran:
Nakladatelství:
ISBN:
Stavitelé Arestonu
Stavitelé Arestonu
Areston
3.5
Josef Pecinovský
-
Sci-fi
2017 originál
184
Epocha
978-80-7557-086-4

Anotace Databazeknih.cz:
Prequel k populární trilogii o vesmírném vězení, kde přežijí jen ti nejsilnější a nejodhodlanější! Záhadná umělá planetka, která po desetiletí sloužila jako vězení, místo utrpení a bestiality, kam mocní posílali nejhorší zločince i nepohodlné snílky a buřiče. Dokud nepřišel Sršeň. Během svých vzestupů a pádů odhalil mnohá tajemství. Ale ani on nezískal odpověď na nejpalčivější otázku – kdo Areston postavil a za jakým účelem? Co když se nejedná o podivnou, byť zneužitou archu, jak by mnozí rádi věřili, ale dokonalou otrokářskou loď? Co by takové odhalení znamenalo pro lidstvo a jeho místo ve vesmíru? Je třeba se znovu vrátit na Areston, ba dál - do nitra vesmíru…
Odkazy: epocha

Nemáme kam spěchat, je to u nás zcela jiné než například na planetě čtyř tisíc bohů.

Ukázka z knihy



Kde koupit knihu


http://www.paseka.cz/fayeova-lyndsay-lovci-vran/produkt-4227/   

Informace o autorovi

foto: FANZINE.cz

Databazeknih.cz: Josef Pecinovský (1946), v osmdesátých letech jeden z nejpopulárnějších autorů české fantastiky, se v posledních několika letech opět vrací na literární kolbiště. Základ jeho tvorby tvoří pochmurné dystopické příběhy plné akce.

Narodil se ve Varnsdorfu a vystudoval Střední průmyslovou školu chemickou v Ostravě. Pracuje jako učitel odborných předmětů na SOŠ a SOU ve Štětí.

V české literární sci-fi a fantasy scéně je jedním z nejzkušenějších autorů, kterého zejména starší čtenáři znají jako autora řady humoristických i akčních povídek a románů. Většina jeho kratších prací vyšla ve sbírkách Abbey Road (1991) a Házím ti laso, kamaráde (1999). Jakožto romanopisec debutoval titulem Plástev jedu (1990).
 


Za recenzní knihu děkuji nakladatelství Epocha.



Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

0 komentář(ů) v diskuzi:

Okomentovat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne