MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

08 října, 2015

Právě jsem na to narazila, při hledání nějakých novinek a zajímavostí. Musím se s vámi přece podělit :-) Nejenže už konečně chystají další omalovánky Johanny Basford (jupí), tak jsem narazila i na další, například Hru o trůny :-P

Antistresové omalovánky pro dospělé 2

zavřít
Anotace:
Další díl Antistresových omalovánek pro dospělé od českých autorek je tady! Relaxujte, tvořte a bavte se. Naučíme vás i teorii kombinování barev, jejich psychologický efekt a pro nerozhodné nabízíme hotové paletky, podle kterých se můžete řídit. Svá díla můžete sdílet se stovkami dalších na Facebooku, nebo na Twitteru s hashtagy #antistresove #omalovanky.

Vymalujete si:
- Lidové motivy
- Zvířata ze dvora i od potoka
- Květiny z polí a luk
- Les a jeho obyvatele
- Pohádkové postavy
- Vánoční a velikonoční motivy

Obrázky jsou na samostatných listech, takže si je můžete vyříznout a zarámovat. Případně darovat jako osobní dárek někomu milému. Vyzkoušejte účinky zábavy, kterou jsme milovali jako děti, a která nás dodnes dokáže do dětství přenést. Moderní svět vás v tom podpoří v naší skupině na Facebooku, kde si můžete porovnávat hotová díla, inspirovat nápady jiných a poradit se o vhodných pastelkách, fixách a barevných kombinacích. GRADA

Hra o trůny

zavřít
Anotace:
Svět, kde jsou svatby krvavé, oheň zelený a dluhy se platí zlatem, vás osloví živým prostředím a podrobnostmi. V této knize omalovánek mohou milovníci bestsellerové řady knih poprvé zaplnit bílá místa podle své představivosti a žasnout nad tím, s jakou pečlivostí a přesností se tento fantastický svět probouzí k životu – meče, rodové znaky, draci, výjevy z knihy. To vše a ještě mnohem více proložené citáty z knih, díky kterým si dané scény snadno vybavíte.

S množstvím fascinujících originálních černobílých ilustrací od světově proslulých ilustrátorů Yvonne Gilbertové, Johna Howea, Tomislava Tomiće, Adama Stowera a Leviho Pinfolda se tato publikace stane sběratelskou záležitostí i skvělým dárkem a potěší všechny fanoušky Hry o trůny.

Dejte příběhům z pera George R. R. Martina svůj osobitý styl. Vytvořte si svůj vlastní svět a výjevům z knihy dejte nádech podle vaší aktuální nálady. Sdílejte své výtvory na Facebooku, nebo na Twitteru s hashtagy #GameOfThrones #hraotruny a #omalovanky. GRADA


Ztracený oceán

zavřít
Anotace:
Ve Ztraceném oceánu zažijete inkoustové dobrodružství v mořských hlubinách, plné kouzelných ilustrací, které můžete vybarvit a ozdobit. Na stránkách knihy se setkáte se zvědavými chobotnicemi, kouzelnými mořskými pannami a s hejny exotických ryb, které čekají na to, až je svými barvami probudíte k životu. Můžete objevovat křehké spletence mořských řas, korálové útesy, potopené lodní vraky, zdobené ulity a poklad pirátů. Svá díla můžete se stovkami dalších sdílet na Facebooku, nebo na Twitteru s hashtagy #antistresove #omalovanky.

Proč jsou tyto omalovánky skvělé:
- jsou vytištěny na silném papíře
- mají šitou vazbou
- obálku si můžete vybarvit
- můžete použít pastelky, fixy i progresa
- kniha má velký formát (25 x 25 cm)

Součástí této knihy je i velký plakát (100 x 25 cm), který můžete vyjmout a vybarvit po obou stranách. GRADA

 

Tajná zahrada (art edice)

zavřít
Anotace:
Exkluzivní art edice omalovánek Tajná zahrada nabízí výběr dvaceti nejlepších kreseb od autorky světových bestsellerů Johanny Basfordové. Fascinující obrázky v knize vás zavedou do zahrad zámku Brodick na ostrově Arran ve Skotsku, kde si autorka jako malá hrála. Uvolněte se a zbavte se stresu při vybarvování zvířátek a rostlin, či domků v korunách stromů. Pište si ke každému obrázku datum vybarvení a získáte velmi osobní deník. Své výtvory můžete sdílet se stovkami dalších na Facebooku, nebo na Twitteru s hashtagy #antistresove #omalovanky.

Proč je tato kniha nutností pro každého, kdo rád vybarvuje?

- Listy jsou z velmi tvrdého papíru. Můžete tedy využít paletu různých výtvarných potřeb.
- Obrázky jsou na samostatných listech. Nevadí, když se barva propije.
- Omalovánky mají opravdu velký formát: 25 x 33 cm.
- Listy si snadno vyjmete a zarámujete, nebo někomu darujete.

Nebojte se popustit uzdu své fantazii a dát volnost umělci, který je ve vás.
GRADA

Secese Art Deco - Antistresové omalovánky pro dospělé

SECESE ARTDECO - Antistresové omalovánky pro dospělé
Anotace:
Uvolněte tělo, duši i mysl, ponořte se do harmonie tvarů a barev
Žijeme v rychlém světě, život nezadržitelně běží a je vždy o krok před námi, stále za něčím spěcháme, za rodinou, za dětmi, za úspěchem, za štěstím. Cítíme se vyčerpaní, ale vždy se znovu a znovu zvedneme a běžíme jako o život dál a pocit fyzické i psychické únavy a vyčerpání je stále intenzivnější. Nedopusťte, aby vás spěch zničil! Řekněte: DOST! Pokuste se přibrzdit a užít si chvíle bez stresu sami nebo se svými nejbližšími. Zkuste něco naprosto jiného, pokuste se uklidnit mysl a soustředit se na něco krásného a tvořit něco krásného. Tvorba osvobozuje!
Pokud se naučíte soustředit a radovat z jednoduchých aktivit, jakou je například soustředěné vybarvování, dosáhnete lépe pocitu a vyrovnanosti a štěstí, které si zasloužíte.
Umění a umělecké kreslení významně k této soustředěné relaxaci přispívá. Zatímco se soustředíte na pozorné a soustředěné malování, váš stres se začne rozplývat. Přitom, jak budete pozorně sledovat, jak detailně a bez přetahování vymalovat umělecké tvary a ornamenty, vaše starosti budou postupně odplouvat…a výtvarné schopnosti ani vzdělání nejsou vůbec potřeba. Vyjadřovat se malováním může, a zároveň umí, kdokoli.
Pro uvolnění jsou také důležité barevné kombinace. Pokud budete pravidelně relaxovat u naší knihy, přistihnete se, že podle toho, jaký den máte za sebou a s jakou náladou jste si sedli ke stolu, po takové barvě první sáhnete.
Jak na nás působí barvy
Modrá barva je považována za barvu klidu a harmonie. Snižuje totiž svalové napětí a zpomaluje srdeční a dechovou činnost.
Zelená  barva je barvou rostlin a tato barva je považována za obzvlášť terapeutickou.
Oranžová barva je barvou stimulační, která podporuje růst a má v sobě velmi pozitivní náboj.
Červená barva dodává člověku pocit sebedůvěry a aktivity. Fialová
Fialová barva způsobuje nejvyšší uvolnění a splynutí s přírodou.
Radost z tvorby můžete prodloužit pro sebe, a potěšit i své okolí. Ilustraci si můžete z bloku odtrhnout a buď si sami vytvořit originální rámeček, nebo si ji nechat zarámovat. FORTUNA LIBRI

Antistresové omalovánky: Květiny

Anotace:
Připojte se i vy k celosvětovému fenoménu antistresových omalovánek! Nádherné obrazce světoznámé umělkyně Jenean Morrisonové můžete vybarvovat celé hodiny - odreagujete se a zklidníte svou mysl. Vámi zvolené barevné kombinace budou navíc vždy jedinečným originálem. IKAR
 



Souhrn článků:

moje práce: 
 Tajná zahrada -- Čarovný les -- Ztracený oceán -- Magická džungle

Zdroj informací: bux.cz, google.com, stránky nakladatelů viz odkazy 
 


Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

2 komentáře:

  1. Líbí se mi Ztracený oceán a Tajná zahrada. No a Hra o trůny, i když tu jsem neviděla :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na Ztracený oceán si ty brousím drápky. A Hra o trůny vychází tento měsíc...

      Vymazat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne