MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

06 dubna, 2015

Krev polobohů

Recenzní kniha


Krev polobohů je pátým a posledním dílem série Krev polobohů. Od začátku příběhu už jsme ušli velký kus cesty. Prožili jsme spoustu dobrodružství, napětí, akce, ale i humoru a překvapení. Seznámili se se starými, ale i novými postavami. Procestovali skoro celý svět.

V této poslední knize se blížíme k závěrečné části s bitvou. Hrdinové se vrací k cíli své pouti. Zápasí s nástrahami a léčkami a snaží se zápolit s osudem. Musejí toho strašně moc překonat a přesto jdou stále vpřed a bojují za dobrou věc.

Jako vždycky je kniha velice dobře psaná. Bavila mě od začátku až do samotného konce. Rick Riordan umí psát své příběhy. Jeho styl psaní se nezměnil už od série Percy Jackson. Takže některé věci jsou sice odhadnutelné, ale není to pravidlem. Dokáže i překvapit.

Mytologie Řecka a Říma je opravdu bohatá. Co se týče bohů a různých postav. A Rick Riordan toho umí opravdu využít. Z každé situace umí vykličkovat a vytřít nám tak zrak. Především se mi líbí, jak má vše propracované. Ve všem jsou nějaké spojitosti a skryté detaily. Umožňuje mu to neomezenou představivost a díky tomu nejrůznější únikové cesty s neřešitelných situací.

Kniha se mi hodně líbila. Možná je i nejlepší z celé série. Závěr se mi moc líbil. Byl opravdu dobře napsaný a perfektně tomu sedl jako jeden z mála. Většinou jsem na konci sérií dost zklamaná, nespokojená a depresivní. Nemám radost z toho, jak to autor po tak dlouhé době ukončil. Ale pro tuto sérii to rozhodně neplatí. V tomto případě jsem na sto procent spokojená. Rozhodně můžu doporučit :-)


Informace o knize

Název knihy:
Originální název:
Série:
Pořadí v sérii:
Autor:
Překlad
Žánr:
Rok vydání:
Počet stran:
Nakladatelství:
ISBN:
Krev polobohů
The Blood of Olympus
Bohové Olympu
5
Rick Riordan
Dana Chodilová
Fantasy
2014 originál / 2015 překlad
468
Fragment
978-80-253-2399-1

Anotace Databazeknih.cz:
Sedm polobohů včele s Percym čeká poslední a nejtěžší boj. Giganti, obludní pomocníci bohyně Gaiy, jsou připraveni zničit hrdiny z Velkého proroctví a s nimi i celý svět.
Tábor polokrevných je obklíčen římskými jednotkami a hordami nestvůr. Nutně potřebuje pomoc, ale ta je až na druhém konci světa. Obří socha Athény Parthenonské by mohla válku mezi Řeky a Římany zastavit a polokrevné usmířit. Míří ale kamenný kolos na správné místo, a hlavně, bude tam včas? Zbývá jen pár dnů. Pomstychtivá matka země Gaia se probírá z dlouhého spánku a k probuzení jí chybí jediné - krev dvou polobohů, krev Olympu!

Odkazy: fragment


Ukázka z knihy




Informace o autorovi

foto: Bookstacked

Databáze knih: Rick Riordan se narodil r. 1964. Téměř 15 let působil jako učitel angličtiny a historie na veřejných i soukromých školách v Kalifornii a texaském San Antoniu. Po těžkém rozhodování se povolání učitele vzdal a začal se plně věnovat psaní knih pro děti i dospělé, za které získal řadu cen, mimo jiné i tři nejprestižnější americké literární ceny v žánru mystery. Momentálně žije v San Antoniu se svou manželkou a dvěma syny.

Za recenzní knihu děkuji nakladatelství Fragment.



Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

0 komentář(ů) v diskuzi:

Okomentovat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne