MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

30 dubna, 2014


Na závěrečný díl této série jsem se opravdu těšila. Než kniha vyšla, tak jsem se účastnila i petic o to, aby se filmové zpracování prvního dílu dostalo do kin...
 
Musím říct, ale že tato kniha byla velká změna. Nejen to, že příběh byl psán z pohledu obou hrdinů, kteří vyprávěli svou část ze svého pohledu. Bylo to mnohem zajímavější než díly předchozí. Čekala jsem teda ale víc akce. Na to, že to byl závěr a mělo dojít k velkému rozuzlení, se tam stali v podstatě jen takové dvě akční části.
 
Hrdinové v podstatě odhalovali to jak vznikla jejich společnost ve městě a proč žili tak jak žili. Co se událo v minulosti a jak lidé tomu chtěli předejít... V určitém smyslu to hodně věcí vysvětlovalo.
 
Takže abych to shrnula, děj se mi líbil. Byl zajímavý a poutavý. I když bych u závěru možná čekala víc akce. Konec byl hodně překvapující. Kdybych to měla porovnat s jinými knihami, myslím, že závěr byl slabší odvar i když pomohl hodně věcí pochopit. Podle mého názoru toho mohla autorka využít a trošku si s tím ještě pohrát. I přesto dávám čtyři hvězdičky :-)


Informace o knize

Název knihy:
Originální název:
Série:
Pořadí v sérii:
Autor:
Překlad
Žánr:
Rok vydání:
Počet stran:
Nakladatelství:
ISBN:
Aliance
Allegiant
Povstalecká trilogie (nebo Divergence)
3
Veronica Roth
Radka Kolebáčová
Sci-fi
2012 originál /2014 překlad
364
CooBoo
978-80-7447-405-7

Anotace Databazeknih.cz:
Na frakcích založená společnost, v níž Tris Prior kdysi věřila, je v troskách - zničená násilím a mocenskými boji, zjizvená ztrátou a zradou. Když tedy dostane možnost prozkoumat venkovní svět, neváhá, je připravená. Třeba právě za plotem ona i Tobias naleznou společný lehčí život, svobodný od zbytečně komplikovaných lží, zamotaných vztahů a bolestných vzpomínek.

Ale Trisina nová realita je mnohem alarmující než ta, co nechala za sebou. Staré objevy jsou rychle zbaveny své důležitosti. Výbušné nové pravdy mění srdce těch, které miluje. A Tris tak znovu musí bojovat, aby dokázala pochopit složitost lidské povahy - i své vlastní - zatímco čelí rozhodování o odvaze, oddanosti, obětavosti a lásce.

Vyprávění ze dvou pohledů, přivede Allegiant sérii k silnému závěru, přitom odhalí tajemství dystopického světa, jenž uchvátil miliony čtenářů.





Ukázka z knihy

Náhled knihy z webové stránky Neoluxoru


Informace o autorce

foto: Huffington Post

Databazeknih.cz: Veronica Roth se narodila a bydlí v Chicagu. Psaní se věnuje již od svých dvanácti. Studovala tvůrčí psaní na Northwestern University a nyní pracuje na plný úvazek jako spisovatelka. Jak sama o sobě ráda tvrdí, je šest stop vysoký sci-fi nerd, který oblečený ve svém oblíbeném pyžamu projíždí ve volném čase dlouhé hodiny Wikipedii a který má neskutečné množství různých fobií.


Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

0 komentář(ů) v diskuzi:

Okomentovat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne