MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

26 ledna, 2014


Sice mám výhrady, ale přesto ohodnotím zase pěti hvězdičkami. Vztah hlavních hrdinů je protahovaný vyloženě jako u knih pro puberťáky. Navíc hlavní hrdinka půl knihy probrečí. Což mi přijde absurdní vzhledem ke svému 'zařazení' do společnosti.
 
Akce už bylo trochu více. Autorka zde dává jasně najevo, že lidé jsou tvorové nespoutaní a nedají se nijak krotit. Tedy nevydrží to moc dlouho :-) Dochází ke střetům postav a ukazují se jejich pravé povahy. Čtenář se musí zamyslet, na které straně by stál, kdyby byl součástí knihy :-)
 
Ale i tak mě kniha nezklamala. Stále jsem čekala, jak se to bude vyvíjet a jestli už začne být trochu happy end. Závěr skončil hodně otevřeně a opět slibuje napínavý děj třetí knihy.
 
Ta bohužel bude až někdy v květnu nebo tak nějak. Takže si musím ještě počkat. Hodně se těším. Ani nevím proč, ale docela mě tato série chytla :-)


Informace o knize

Název knihy:
Originální název:
Série:
Pořadí v sérii:
Autor:
Překlad
Žánr:
Rok vydání:
Počet stran:
Nakladatelství:
ISBN:
Rezistence
Insurgent
Povstalecká trilogie (nebo Divergence)
2
Veronica Roth
Radka Kolebáčová
Sci-fi
2012 originál / 2012 překlad
368
CooBoo
978-80-7447-170-4

Anotace Databazeknih.cz:
Měl to být pro Tris šťastný a slavnostní den, ale všechno dopadlo úplně jinak. Po krvavé tragédii mezi frakcemi vzrůstají konflikty a nad společností se vznáší válka. Tris se musela rozhodnout
už jednou - a teď ji čeká další volba. Dřívější rozhodnutí, obavy, zármutek i provinilost, to vše ji teď dostihlo a Tris nezbývá než bez výhrad přijmout svou Divergentní identitu. Dokáže se ale
vyrovnat se vším, co to znamená?



Ukázka z knihy

Náhled knihy z nakladatelství albatros

Informace o autorce

foto: Huffington Post

Databazeknih.cz: Veronica Roth se narodila a bydlí v Chicagu. Psaní se věnuje již od svých dvanácti. Studovala tvůrčí psaní na Northwestern University a nyní pracuje na plný úvazek jako spisovatelka. Jak sama o sobě ráda tvrdí, je šest stop vysoký sci-fi nerd, který oblečený ve svém oblíbeném pyžamu projíždí ve volném čase dlouhé hodiny Wikipedii a který má neskutečné množství různých fobií.


Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

0 komentář(ů) v diskuzi:

Okomentovat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne