První zkouška s fritézou


 
Dlouho jsem váhala, jestli pořizovat fritézu. Nějak jsem si nedovedla představit, co bych v ní mohla dělat. Loni jsem koupila pečenku, na kterou nedám dopustit a klasickou troubu jsem za celý rok (kromě cukroví) díky tomu pustila asi jen dvakrát. 

Pečenka je skvělá a jde v ní dělat tolik věcí. Nicméně jsou věci, které v ní trvají věky, například hranolky. 

V Albertu zrovna probíhá akce ve sběru bodů a jde za ně pořídit například fritézu Tefal. Trošku jsem pátrala a nakonec si řekla proč ne. Výkonně je stejná asi jako trouba, jenže díky menšímu prostoru a lepšímu rozvodu tepla, by přece jen měla být spotřeba o něco menší. 

Už jsem v ní vyzkoušela pár věcí. Dnes například slaninu na snídani (10 minut se ukázalo jako zbytečně moc), křídla na oběd (mamka je měla ve své fritéze hotové za 17 minut, já si raději dala 25 minut), šneky z listového těsta a pak samozřejmě hranolky (za 12 minut, zmražené a bez předehřívání).

Už mám uloženo pár dalších nápadů, tak jsem zvědavá, jak mi to půjde nadále 😁.

Kdo má taky fritézu a co v ní děláte? 





Okomentovat

0 Komentáře