MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

28 února, 2024


Výborná série od začátku do konce. Hodně zajímavá, akční, plná zvratů a překvapení. Ale je i svým způsobem jiná a výjimečná. Nejde tu ani tak o vztahy, samozřejmě, že probíhá vývoj mezi lidmi, dokonce i mezi nepřátelskými stranami, ale je tu toho méně. Nejde ani o romantiku, přestože tu pár párů najdete. Ze všeho nejvíc tu jde o válku, která se táhne už od začátku.


Mnoho bojů, bitev, spousta mrtvých na všech frontách. Až děsivé kolikrát číst, a to jen díky tomu, o kolika padlých se neustále mluví. Ale je válka a boje probíhají všude. Někteří válčí o moc a území, jiní za svobodu lidu, další kvůli božským kamenům a tomu co představují. Rozepří je opravdu hodně. Nejvíc však v knize vyniká strategie a plány. Všude, kam se podíváte. V jednotlivých bitvách, na frontě, ve městech jako vzpoury, ve vlastních řadách. Pořád samé intriky, logické kroky, zvažování dalších postupů. A to se mi vážně líbilo, protože čtenář musí být stále ve střehu.

Závěrečná čtvrtina mi přišla už trošku utahaná. Po všech těch stránkách od Hříchů říše, bych čekala větší a důležitější zvraty a velké jednání. Místo toho to celé pokračovalo stejným stylem i tempem, takže jsem si říkala, že ten epický závěr přijde nejspíš opravdu až s posledními stránkami. Na druhou stranu bych nejspíš díky té čtivosti klidně snesla i další pokračování. 

Poslední kapitolky už nabraly na intenzitě a šlo to ráz na ráz. Hodně se to zrychlilo a autor se rozhodl nepitvat další detaily, naopak. Konec byl sice dost očekávatelný, protože celou dobu to bylo takového řazení, že moc hlavních postav neodpravoval, tudíž jsem i konec očekávala ve stejném stylu a moc jsem se nemýlila. Dokonce i epilogové poslední pohledy postav, které to celé uzavíraly, docela potěšily.

Autora i jeho sérii můžu jedině doporučit. Moc mě to bavilo a klidně bych si to střihla znovu. Ale je potřeba objevovat i další světy. Já se brzy vrátím díky sérii Prachmistři, která by měla této časově předcházet. 
 

Odkaz na instagramový příspěvek a komentáře




Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

0 komentář(ů) v diskuzi:

Okomentovat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne