MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

04 září, 2023

Začíná to být čím dál víc zajímavější. Na jednu stranu je to pomalé a příliš to neplyne a zároveň na stranu druhou se rozvíjí tolik věcí, které slibují mnohem větší změny. Jsou části knihy, které jsou spíše jako obyčejný nudný běžný život, funkce banky, výběry peněz, smlouvy, řešení intrik a zrad. Ale zároveň se odvíjí velké napínavé věci, jako válka, změny stran a vliv na zbytek světa. Jediné, co mě mrzí, že autor rozehrává velké věci a naznačuje důležité zvraty a přesto neumí jít do hloubky. Takovou bitvu odbude na jeden dva odstavce, žádné detaily, nic konkrétního, jen malé zmínky a skok k jiné scéně. Jakoby to nebylo nutné, nechtěl strhávat pozornost na takové věci nebo neměl potřebu čtenáře vtáhnout hlouběji do příběhu, aby daný moment doslova prožíval.

Postavy se o něco vyvíjí a mění. Některé méně, některé více. U některých si nejsem jistá, kam to vlastně povede, protože jim byl dán určitý směr a já s tím tak nějak počítala i do budoucna, ale byla jsem nemile překvapená. Nicméně přituhuje a je čas se pomalu i s některými rozloučit, což jsem taky nečekala, protože doteď na mě styl vyprávění působil spíš tak nějak lehce dětsky optimisticky. Sice už v první knize došlo k dost děsivé události (bez větších detailů samozřejmě), ale dosud v podstatě jediné. Nicméně už to očividně nebude platit dál.

Jsem tedy zvědavá, jsem to povede. Jaká hra se rozehraje. Každá postava dostává nový směr a nový cíl. Marcus potřeboval otevřít oči, aby pochopil co vlastně chce. Yardem mě překvapil. Cithrin je chytrá, ale občas šlápne vedle a už si na ni začínám zvykat. Geder mě štve a překvapuje víc a víc a od něj ještě dostaneme co proto. Teď jsem však zvědavá na Kita... Uvidím, čeho se ještě dočkám.  
 

Odkaz na instagramový příspěvek a komentáře




Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

0 komentář(ů) v diskuzi:

Okomentovat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne