MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

08 května, 2023

Dostala jsem se k další knize dobrodružství Holmese a Watsona. Z této série, kterou tvoří více autorů a knihy lze číst v jakémkoli pořadí, protože jsou pouze součástí universa a vyloženě na sobě nezávisí, patří tento díl k těm lepším.


Tentokrát je případ takový trošku zamotaný. Jejich klientem je soudce, který hledá svou ztracenou dceru. Jak brzy vychází najevo, ta je zase na stopě zmizení své nejlepší přítelkyně. Což jí zavedlo do sídla jedné zvláštní sekty. A jak už to tak bývá, na první pohled se na tomto místě zabývají ušlechtilými cíli a nápady, ale skutečnost je někde jinde. A hodně nebezpečná. Stačí jeden "chorý mozek" nebo šílenec, pomýlený názor a celá idea dostane špatný spád. Soudcova dcera se brzy stane Holmesovým špehem a tím to celé začíná.

Kniha nemá mnoho stránek a tak děj pátrání plyne v podstatě docela rychle. Pohled detektivů je vždy na chvíli oživen dopisem "agentky", která na místě činu hledá důkazy. Přičemž časem dochází k problému a akce začíná. Osud přítelkyně zůstává do poslední chvíle utajen, i když je v podstatě jasný, i přes občasný pocit naděje. To samé platí i o padouchovi. Tedy o osobě či osobách, na které je potřeba veškeré trable hodit. Vodítka byla dost okrajová, takže jsem stále čekala, kolik lidí o tom všem ví.

Celá kniha se mi výborně četla, dopisy byly někdy trošku delší než by mi vyhovovalo a úkoly, které na konci čekaly H a W taky nemusely být až tak táhlé, ale trošku hbitější. Za tyhle zdržující pasáže strhávám hvězdičku. Jinak to bylo příjemné počtení...

Odkaz na instagramový příspěvek a komentáře

 

 Za recenzní knihu děkuji knihkupectví Knihy Dobrovský.

 


Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

0 komentář(ů) v diskuzi:

Okomentovat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne