MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

22 ledna, 2022

 

První stránky působí dojmem smíchání Popelky a Krásky a zvířete, zasazené do světa s vílami. Což jsou asi autorčiny oblíbené postavy... Nicméně první dojmy jsou jako vystřižené ze šablony, kdy jsou tu postavy, nepřátelé, ale určitým způsobem to mezi nimi jiskří. Tajemný vílí muž a chudá lidská dívka. Román pro ženy jako vyšitý, jen ne z naší doby. Upřímně to bylo jaksi zaměřené jen na vztahy a nějaký děj a příběh byl v nedohlednu.

Knihu rozhodně nebudu vychvalovat do nebes. V podstatě se tam jen řešila hlavní hrdinka, nerudná, hádavá, protivná. Zoufala nad svým osudem, místo toho, aby byla ráda, jak dopadla. Přece jen si polepšila, než se to zvrtlo z jiného konce. Vzhledem k tomu, že její přesun k vílám měl být trestem, skončila tak, že žila v přepychu a nikdo po ní nic nechtěl. Chuděrka jedna... A Tamlin se moc nechoval jako hrdý zástupce vílího rodu. Byl náladový, ale jinak kolem ní až moc skákal. Amaranthina zuřivost a síla byla málo uvěřitelná a její scény před koncem ubohé...

I samotné popisy víl s tesáky a drápy, připadala jsem si jak v nějakém upírském příběhu. Nicméně za dlouhou dobu, hodně za polovinou knihy, se to konečně začalo rozjíždět a dávat i větší smysl. Autorka to měla dobře promyšlené, ne že ne. Vcelku se to i pěkně četlo. Ale to zpracování bylo do očí bijící, s velkým nápisem young adult..

Prostě a jednoduše jde o knihu, kde se dva zamilují a bojují za svou lásku s celým světem. Aspoň tak to na mě působí. Zvlášť po Skleněném trůnu, který byl úplně jiné kafe a který byl pro mě zaručeně lepší, nemůžu říct, že Dvory mají smysl. Tohle čtení mi absolutně nic nedalo, žádný pořádný příběh, jen předělávka něčeho, co jsme četli tisíckrát. Autorka hrála hodně na romantickou strunu, zamilovanost a podobné věci, ale něco víc v tom rozhodně nenajdete. Tuto trilogii už asi dočtu, ale pokračování mě vůbec neláká.
 


Četli jste knihu? Jak se vám líbila?


Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

0 komentář(ů) v diskuzi:

Okomentovat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne