MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

02 listopadu, 2021

 
S blížícím se koncem roku jsem se rozhodla vrátit k rozečteným sériím a co nejvíc z nich dočíst. Mám opravdu hodně načato a s takovou bych spoustu světů nikdy neuzavřela.

A tak se dostávám k Protivníkům. Svět už není jako dříve, mezi lidmi žijí ti se superschopnostmi, někteří na straně dobra, jiní na straně zla. Někdo je však na pomezí. A mezi nimi zuří malá 'válka'. Je však těžké rozhodnout se, kdo z nich má pravdu. Zvlášť když se dá hledat v obou frakcích... Tito hrdinové chodí v kostýmech a mají přezdívky, takže je to vlastně jako číst komiks ale bez obrázků.

Autorce se nedá upřít její představivost, bohatý příběh a promyšlenost do detailů. Už díky Měsíčním kronikám si mě získala a tady mě drží stále. Je to čtivé, napínavé a mnohdy překvapující. Ale na druhou stranu je to strašně dlouhé. Opravdu se řeší každá maličkost denních životů, která to tak trošku brzdí. Samozřejmě to vytváří to správné napětí, ale než se člověk dostane k tomu zásadnímu, docela to trvá...

Bylo zábavné sledovat, jak se zápletka zamotává, jak se odhaluje Nova a Adrian. Co se vyvíjí na pozadí. Bylo to výborné čtení. Jediné, co mi kazilo dojem, tak doslova desítky a desítky překlepů.


Četli jste knihu? Jak se vám líbila?


Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

0 komentář(ů) v diskuzi:

Okomentovat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne