MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

20 května, 2021

 
A mám dočteno. Musím říct, že kniha se četla dobře, styl psaní byl dost jednoduchý a přímočarý bez zbytečného zdržování předlouhými popisy. To mi docela vyhovovalo.

Mnozí čtenáři ji označují jako young adult, ale dalo by se o tom dost polemizovat. Postavy jsou určitě starší, děj se netýká úplně témat mladistvých (puberťáckých starostí), ale právě styl textu a používání některých slov, jako například 'kamarád', způsobuje to, že kniha působí opravdu jako dětská až pohádková. 

Jelikož čtení bylo nenáročné, tak příběh plynul rychle. Větší část knihy mě to opravdu bavilo, i když jsem si mnohdy říkala, že by mi vyhovovala více dospělejší akčnější a napínavější verze 😁. Autorka by to určitě zvládla. Nicméně konec už byl poněkud zrychlený a překombinovaný. Ve světě, kde se řeší peklo, Lucifer s čerty a magie, se najednou objeví i nějací démoni či monstra přicházející portálem. To už působilo dost zmateně.

Přesto jsem ráda za přečtení. Bylo to takové zvláštní, se spoustou nevyužitého potenciálu. Pokud autorka zkusí napsat něco vypracovanějšího, tak to pravděpodobně zkusím... 🙂
 


Četli jste knihu? Jak se vám líbila?


Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

0 komentář(ů) v diskuzi:

Okomentovat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne