Čína s rýží

Takhle si dělám čínu doma. Trošku jsem to odkoukala od taťky a možná i lehce pozměnila. Dřív jsem ji dělala úplně jinak, ale u téhle verze jsem skončila, protože je nejlepší... :-)

Čína

Suroviny: vepřové maso, solamyl, sušený zázvor, rýže, papriky (trikolora), pórek, mrkev, sojová omáčka

Postup: Vepřové maso nakrájejte na nudličky. Lehce posypejte solamylem a promíchejte. Ten udrží maso šťavnaté a měkké. Pak rozehřejte olej na pánvi, nejlépe wok. Osmahněte maso do měkka. Přidejte nakrájenou zeleninu - papriky, pórek a mrkev. Krájejte podle libosti, kolečka, kostičky, nudličky, jak máte rádi. A osmažte. V hrnku smíchejte lžičku zázvoru a asi jednu až dvě lžíce sojové omáčky, já používám čínskou tmavou (viz fotka níže), pořádně promíchat a až je maso a zelenina dostatečně osmažená, polijte je a chvíli ještě nechte ohřívat. Nepřidávám žádné další koření, protože sojovka je dostatečně slaná. Jako přílohu si můžete dát rýži...



sledovat mě také můžete na instagramu díky #lucylilliannevari a #lucylilliannepece
nebo vše pohromadě #lucylilliannevkuchyni

Okomentovat

0 Komentáře