MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

25 listopadu, 2018

Shrnutí týdne #227

neděle, listopadu 25, 2018 10 komentářů

Konečně po dlouhé době týden bez přírůstků. Za celý rok jich mám až až a navíc teď stále bojuji s recenzáky. Takže menší pauza neuškodí. Ale moc dlouho to trvat nebude, vyšly další knihy od Diany Gabaldon a ty potřebuji :-P Takže víte jak, příští týden to bude asi zajímavé...

Tento týden byl pro mě velkým zklamáním. Hlavně díky dvěma zprávám, které mi potvrdily, že se nadále neplánuje pokračovat ve dvou sériích, které se mi líbí. Jednou z nich je Talon, ten je sice průměrnější, ale moc mě bavilo číst příběh s draky měnícími se do lidské podoby. A druhou je Jackaby, u kterého bylo zklamání ještě horší. Tato detektivka s prvky mystična mě bavila hodně. A tak mě opravdu mrzí, že dál to momentálně pokračovat nebude.


Přečetla jsem jeden opravdu výborný thriller Pronásledovaní. Během čtení se to celé neustále tak zamotávalo, že chvíli jsem myslela, že je to horor, pak duchařina, pak příběh ze života a tak dále. Autor dokázal pořád překvapovat až do úplně poslední stránky. Celkový dojem byl tedy nad očekávání. A momentálně jsem si vzala do ruky Šestou oběť, kterou pravděpodobně dočtu dnes. Uvidím, jak to stihnu. Recenzi bych očekávala nejpozději zítra... :-)


První letošní sníh to nakonec stihl už v listopadu. Hned v úterý padaly vločky velikosti pírek, až jsme na tu nadílku koukali z práce z okna. Bylo to krásný, takový zimní, ale než jsem došla domů, sníh se rozpustil, ani jsem si ho nestihla vyfotit :-D Ale zase aspoň nebyla ta klasická břečka, co následuje. Já si k zimní bundě, kterou nosím už od října, přibrala i čepici a rukavice a jsem spokojená. Na mě si zima nepřijde :-P

A abychom se nebavili jen o knihách, tak tu mám i něco k filmům. Nejdříve článek s chystanými filmy, které putují do kin. V prosinci mě zaujaly pouhé tři a po pravdě ani od jednoho neočekávám přímo hit. Alespoň pak nepřijde zklamání. A pak jsem vypustila i článek s filmy, které jsem zkoukla, tentokrát jen čtyři. Viděli jste něco z toho? Jak se vám to líbilo?

poster poster poster
poster poster poster poster

Už to asi bude každoročním zvykem, že bude probíhat společné čtení Vánoční koledy. Dokonce jsem byla předběhnuta na instagramu, kde mě jedna blogerka označila, že ho pořádám. Takže jsem tedy vytvořila i událost na fb, článek na blogu je nachystaný na zítra :-) Máte to ofiko, takže kdo se přidá? :-) A jak už jsem psala na facebooku, kdo knihu nemá a chce, seženete ji v Levné knize...



A to je asi všechno. Dneska mě čeká zase odpolední, takže snad to vydržím. Lidí přibývá, až to hezký není... No a zítra mám toho opravdu hodně. Chtěla bych se konečně podívat na ten trh ve městě, chci péct cukroví, uklízet, na brigádu a tak dále. Takže opravdu 'volný den k odpočinku'. A jak se máte vy? Co nového? :-)





Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

10 komentářů:

  1. To já tenhle týden nemám bohužel přečteného nic, ale minulý víkend jsem měla dokonce dvě knížky během 24 hodin. Zrovna koukám do čeho bych se tak mohla pustit.

    OdpovědětVymazat
  2. A že nové knihy od Diany Gabaldon musely vyjít naráz.. Rozumím ti... všechny je musíme mít. :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vysel Horici kriz a dalsi Lord Jonh... Jako nevadi mi to, jen to proste bylo trosku komplikovanejsi... :-)

      Vymazat
  3. To dost zamrzí, když se pak nevydá série, kterého člověka moc baví. :/ Pak jedině si to sehnat v angličtině a přečíst si to.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jenze to bohuzel anglicky nedam... A takovych serii mam doma uz minimalne 17. Je cas uvazovat nad tim, ze se zacnu seriim uplne vyhybat.

      Vymazat
    2. To je pak těžké. Taky možnost nebo počkat, zda jsou ukončené či vyhledávat ty ukončené.

      Vymazat
    3. vsak od ted si zadnou nedokoncenou nekoupim, jen doplnim ty rozdelane a dalsi uz maji smulu

      Vymazat
  4. Pěkné shrnutí :) Mrzí mě, že přestanou vydávat Talon a Jackabyho, obě série mě bavily. Sníh u nás nebyl, ale klidně bych si ho dopřála. Když zima, tak se sněhem :) A v prosinci v kinech vyhlížím Smrtelné stroje a Aquamana, ale zázraky taky nečekám :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Smrtelne stroje me hodne lakaji, ale mam obavu, ze to zase propadne jako vsechny podobne projekty...

      Vymazat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne