První pokus pečeného chleba v troubě. V tomto receptu jde o chleba z těsta z krabice. Příště si pořídím čerstvé suroviny a zkusím upéct z toho. Pak vám tu přidám nový recept s mými zkušenostmi... Může to sice znít náročně, ale je to v pohodě a navíc je to chuťově skvělé :-)
těsto zpracované v domácí pekárně
Domácí chleba
Suroviny: krabice Kmínový chléb, vodaPostup: Podle návodu na krabici připravte těsto. Buď normálně nebo si nechte udělat těsto v pekárně jako já. Po vypracování těsta ho vložte do moukou vysypané formy na chleba a nechte kynout ještě minimálně půl hodiny. Do trouby si nachystejte pekáček plný vody a zapněte ji na plno. Jakmile bude chleba nakynutý, vložte do trouby a pečte 15 minut na plno. Potom chleba pokropte vodou (třeba rozstřikovačem na kytky) a pečte dalších 15 minut na polovinu teploty trouby. Poté znovu postříkejte vodou a pečte 7 minut. A nakonec 7 minut na plno... A je hotovo...
nebo vše pohromadě #lucylilliannevkuchyni
Taky jsem jednou zkoušela, ale z neznámého důvodu vypadala kůrčička pěkně udělaná, ale zbytek vevnitř byl nedodělaný:/ (dělala jsem z vlastního kvásku) možná potom jak budu mít více času, bych jej zkusila znovu. Jinak ten tvůj (i když je z krabice) vypadá nádherně :)
OdpovědětVymazatDěkuji. V poslední době mě to baví, takže zatím dělám domácí chleby. Ale ještě chci právě zkusit z těch surovin :-)
VymazatMáš ho fakt nádherný, hned bych ochutnala. On takový domácí chleba je stejně luxus nad luxus, člověk ho může baštit jen tak, bez ničeho :-)
OdpovědětVymazatAni nemluv. Vždycky mám co dělat, abych ho hned nesnědla :-D
VymazatČerstvá domácí chléb - není nic lepšího! Škoda, že na koleji není trouba a nemůžu ho tam péct :/
OdpovědětVymazatjedine v domaci pekarne, ale to taky neni uplne ono...
VymazatVypadá naprosto úžasně! Škoda, že jsem moc líná na to, abych se do něj sama pustila :D
OdpovědětVymazatTaky jsem byla. Ale teď si ho peču docela často... :-)
Vymazat