MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

18 června, 2017

Shrnutí týdne #153

neděle, června 18, 2017 4 komentáře
Týden jsem začala volným pondělím. Ale neválela jsem se výjimečně doma, nicméně jsem po naléhání, že bych ocenila, kdybychom občas někam vyrazili na výlet, když už nejezdím na dovolenou, tak jsme něco podnikli. Zajeli jsme do Králík, kde jsme si nejdřív dali oběd. Jelikož byl zrovna nad námi dešťový mrak, vzdali jsme sezení venku, schovali psy do auta a šli jsme to dojíst dovnitř. Než jsme dojedli, počasí se umoudřilo a mohli jsme se vydat na výšlap. Nevím jak dlouho to přesně trvalo, řekla bych že tak hoďku určitě. To jsme absolvovali jen procházku okolím, mezi chajdami, mimo les. Ale i tak to stačilo, aby byla Maggie plná klíšťat. Takže moje náladička okamžitě klesala. Pak už jen rychlá zastávka u jednoho kláštěra a honem hledat lékarnu a koupit nějaký sprej. Takže jsem docela vyléčená a další výlet se už koná bez smečky... :-)




V úterý mi kolegyně donesla do práce můj podíl na naší poslední objednávce, pěknou hromádku knih, pro mě a dárky pro mamku :-) Navíc po cestě domů jsem podnikla zastávku na poště, kde jsem si vyzvedla další kousky. Takže jsem měla opravdu velikou radost. To se hned člověku projasní den :-P





Hned jsem toho využila a nafotila jsem Kouzelnou knihovničku. Přece jen od ledna přibylo nemálo nových knih a pár dalších mezer bylo zaplněno. I když prostoru je stále dost, ale to se doufám, do konce roku zase změní. A pak si konečně budu moct vyřešit tu novou knihovnu :-)



Další přečtenou knihou je Plíseň. Příběh se mi moc líbil a bavilo mě to. Docela jsem ocenila, že kniha není přehnaně široká. Obsahu a všeho okolo bylo tak akorát a knize to přidalo plusové body... Jako další jsem si vybrala Jonathan Strange a pan Norrell, ale nemůžu se nějak začíst. Asi bude lepší, než se do toho nutit, zkusit něco jednodušího, takže jsem si vybrala Smrt a jiné vrcholy mého života. Působí to na mě jako jednohubka, tak snad i bude...



Včera mi udělal velikou radost email od Omegy. Vyhrála jsem konkurz na další knihu Diany Gabaldon, takže už brzy bych měla mít ke čtení knihu Lord John a důvěrná záležitost. Moc se těším, protože autorka má tak skvělý styl psaní, že tohle louskat dlouho určitě nebudu...

No a dnes jsem jela k mamce na oběd, vyběhat psisko a taky na grilovačku (testovali jsme domácí gyros). Maggie byla v sedmém nebi, ta zahrada je něco pro ni. Takže teď leží pěkně v pelechu a dospává celý den, to je panečku klid :-) A já se jdu v klidu nachystat na novou knihu a k Jonathanovi se vrátím později, až na to bude lepší doba...

A jaký jste měli týden vy? Pěkný zbytek neděle všem...


A jako vždy na úplný závěr vás poprosím o podporu tohoto blogu. Moc vám děkuji



Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

4 komentáře:

  1. Já měla také týden bohatý na nové knihy. Můžeš se kouknout u mě na blogu. Věk X mám také, asi se do něj pustím na dovolené :)

    OdpovědětVymazat
  2. Nejhorší, když člověk vypustí toho miláčka na sekundu ven a on je hned obsypaný klíšťaty! Ale jinak jste si výlet jistě pěkně užili :)

    OdpovědětVymazat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne