MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

10 listopadu, 2016

Vyhrané záložky ze soutěže... Získala jsem hned tři kousky a tak rovnou každá putovala do jednoho dílu Pána prstenů...




Společenstvo prstenu {recenze}
Nechme se okouzlit strhujícím příběhem kouzelného prstenu, který hraje klíčovou roli v boji dobra a zla v dávné Středozemi. Nechme se pohltit Středozemí, obdivujme se zoufalému hrdinství malého hobita, který jediný se může pokusit donést temný prsten tam, kde bude možné ho zničit, strachujme se, že by snad svůj úkol splnit nedokázal a nezachránil Středozemi před přílivem tmy, která by její obyvatele uvrhla do otroctví a beznaděje. Nechme se okouzlit – Pán prstenů nám tu možnost dává, nezávisle na tom, jestli jsme seriózní dospělci nebo dychtivé a naivní děti.

Dvě věže {recenze}
Nechte se okouzlit strhujícím příběhem kouzelného prstenu, který hraje klíčovou roli v boji dobra a zla v dávné Středozemi. Přidejte se ke Společenstvu prstenu, složeného z hobitů, lidí, kouzelníka, elfa i trpaslíka, kteří se vydávají do země Mordoru s jediným cílem – zničit kouzelný prsten a tak porazit moc Sarumana, pána zla. Společně s nimi prožijete mnohá dobrodružství, stanete se svědky nelítostných bitev a navštívíte kouzelné kraje, kde se setkáte s obry, draky a dalšími dobrými i zlými kouzelnými tvory.

Návrat krále {recenze}
Závěrečná část trilogie o kouzelném prstenu a osudech hobita Froda. Síly dobra se spojují a vítězí po mnoha bitvách nad zlem. Hobit Frodo plní své poslání za pomoci svého sluhy a přítele Sama. Ale i mezi hobity se vloudilo zlo a stateční malí hrdinové se s ním nakonec přes všechna úskalí dokážou vypořádat. Tento díl je doplněn letopisy, rodokmeny, a rejstříkem ke všem částem.
 
Tuto rubriku jsem založila hlavně jako přehled mých knižních záložek. Už se v tom sama ztrácím a nevím, kde všude ty záložky jsou. Takže budu postupně fotit knihy z mojí knihovničky a k nim jejich záložky, které jsou v nich uložené. Některé jsem vyráběla, jsou staré nebo nové, vybledlé, některé jsou stažené z internetu, některé jsou koupené, některé darované a některé jsou vyhrané...


Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

10 komentářů:

  1. Ty záložky se ke knihám moc hodí, snad se líbí :)

    OdpovědětVymazat
  2. Moc se mi líbí, že má u tebe každá knížka vlastní záložku :D Já na všechny používám jednu :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mam rada ten pocit, ze chytnu knihu a zalozka je uz pripravena. Ale bohuzel nemam zalozky ani v polovine. Nestiham je zarizovat :-P

      Vymazat
  3. Pekna vyhra :-)Miluji zalozky a mam jich spousty. Kupuji , ale take vyrabim sama :-)Mej se pekne Lucy :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zalozky nekupuji, protoze nevim kde. V papirnictvi nebo knihkupectvi maji obvykle prd. Takze musim vyrabet nebo kdyz vyhraju nebo tak...

      Vymazat
  4. Tématické záložky jsou nejlepší! :)

    OdpovědětVymazat
  5. Jednoduché, ale krásné :) Navíc ladí ke knihám :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mam rada, kdyz mas kazda kniha svoji zalozku, ktera k ni pasuje...

      Vymazat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne