MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

23 října, 2016

Shrnutí týdne #119

neděle, října 23, 2016 6 komentářů
Tento týden začal být hodně hektický. V práci samé přípravy na vánoce. Už se to opravdu blíží, takže každý den přišlo šílené množství palet zboží. V podstatě jsem ani nepostřehla, že je celý týden fuč, až dnes, kdy sepisuji můj týdenní přehled.

Hned pondělí začalo dost blbě. Celý den jsem se těšila domů, až přijede pošta a doručí mi balíček. Podle mailu mi ho měli doručit odpoledne. Takže jsem čekala skoro čtyři hodiny a ono nic. Pošťákovi se prostě nechtělo, takže se nesnažil ani zazvonit, ani hodit lístek do schránky. Jako důvod uvedl, že byl zamčený vchod do domu. Od toho jsou zvonky vedle dveří, že. Díky tomu jsem si nestihla ani zajít pro nového Harryho. Takže balíček jsem vyzvedla až druhý den večer po práci a pro Harryho mi nakonec zajela mamka :-)



Minulý víkend jsem dostala recenzní e-knihu Všude kolem černý les. Můžu říct, že mě to hodně bavilo. Byly tam věci, které mi přišly divné nebo mi například nesedělo jednání postav vzhledem k jejich věku. Nicméně dějově to bylo poutavé a já knihu přelouskala velice rychle. A to je tak jediné pořádné, co jsem za posledních pár dní stihla :-) Z Doriana Graye jsem přečetla asi pět stran a z nového recenzáku Křišťálového meče jsem teprve za stovkou...



Ve středu jsem při brouzdání facebookem našla video s Christopherem Paolinim, který se nedávno zúčastnil festivalu Humbook. V rozhovoru prozradil, že se brzy pustí do pátého dílu Eragona a já jsem nadšením bez sebe. Čtvrtá kniha skončila dost otevřeně a závěr mě v podstatě ani příliš nepotěšil. Ale velice se těším na novou knihu. Tuhle sérii jsem si už dávno zamilovala a tak jsem ráda za další příběh tohoto světa :-)



Co mi sebralo čas ještě? Předělávání pokoje. Ano, zase. Ale tentokrát to nebylo nic tak velkého. Předevčírem mi konečně odvezli gauč, takže teď mám v pokoji místa na tancování. A pár dní předtím jsem konečně vymyslela, kam umístím vitrínu, aniž by se musela převrtávat a věsit na zeď. Takže moje modely se po dvou měsících konečně zase 'sluní' za sklem a už se na ně nepráší...


V pátek jsem jako vždy sepsala přehled akcí a soutěží. Tak se podívejte, dokud to ještě běží, ať vám neunikne něco zajímavého.

Včera jsem se po dlouhé době podívala na můj seznam témat, které chci použít do tipů pro blogery. A vybrala jsem si jedno, které jsem si hned odškrtla. Sestavila jsem návod, jak si udělat odrážkové a číselné seznamy. Základy a nějaké malé vychytávky. Snad se bude někomu článek líbit a především hodit. A jak jsem na konci psala, pokud mě napadne ještě něco, co bych mohla připsat, tak článek aktualizuji nebo udělám další téma... :-)

No a to je asi vše z mého týdne. Momentálně si na víc nevzpomenu, protože jsem toho moc neudělala. Jen jsem trochu pracovala na omalovánkách a koukla na jeden film a nějaké seriály. Ale o tom zase příště. Teď se musím chystat, protože jdu do práce a budu tam do večera. Čekají mě velké přípravy, protože zítra tam budu celý den chystat vánoční dekorace... Vám tedy přeji hezkou neděli, užijte si volno, pokud máte a příští týden čau... :-)


A jako vždy na úplný závěr vás poprosím o podporu tohoto blogu. Moc vám děkuji


Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

6 komentářů:

  1. Přeju hodně síly, ať ty předvánoční shony v práci zvládneš ;)
    A teď ke Christopherovi. Na Humbooku říkal, že má pátý díl celý vymyšlený, ale že bude ještě nějakou dobu trvat, než se do něj pustí, protože teď pracuje na jednom sci-fi románu (to už ale nějakou dobu), který bude prý ještě obsáhlejší než Inheritance. A teprve až to dopíše, tak začne psát Eragona, takže je to celé ještě běh na dlouhou trať, on se docela rozepisuje :D Tipuju minimálně pět let. Ale stejně jsem nadšená, že se chce k Eragonovi ještě vrátit a těším se! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji :-) A já to čekání vydržím. Ono to stojí za to :-)

      Vymazat
  2. Právě jsi mi spolu s Paolinim udělala neskutečnou radost :) Pátý díl Eragona, je to vůbec možné? :) Jeslti ano, zblázním se radostí :) na této sérii jsem totiž vyrůstala, tak jí malinko nadržuji :) Měj se krásně :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ani nemluv. Ja na tom ujizdela tak, ze to byla zatim jedina kniha, u ktere jsem vzdycky sedela do tri do rana :-)

      Vymazat
  3. Mně se taky zdá, že se pošťáci nějak flákají, mně balíček do ruky nedoručili už pěkně dlouho, vždycky nechají jen lístek a já musím běžet na poštu...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kdyz se podivas na fb ceske posty, tak si krasne poctes v tech stiznostech :-)

      Vymazat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne