MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

28 února, 2016

Shrnutí týdne #85

neděle, února 28, 2016 čeká na komentář
Vždycky je docela zapeklitá věc, jak tento článek začít. Chce to nějaký úvod, který mě věčně nenapadá, tak co třeba dneska o počasí? :-D Po pravdě se už moc těším na jaro. Docela mi leze krkem to, jak je ráno děsná zima, všechno je zamrzlé (včetně aut) a odpoledne na chvíli vyleze sluníčko, zrovna když trčím v práci. Sotva vystrčím nohy ven a jdu domů, slunko je pryč a buď prší nebo sněží (!). Většinu dne je tak pořád pološero a deptající počasí. Sice nemám ráda ty letní vedra, ale sluneční paprsky taky nejsou k zahození.

Tak a to bychom měli nějaký ten úvod, že :-P Na co se vrhneme teď? Třeba seriály a filmy. Momentálně sleduji jen Big Bang Theory, Agent Carter a Teen Wolf. Po včerejšku jsem musela konstatovat, že s Shadowhunters asi končím. Už je to vážně trapné, někteří herci absolutně neumí hrát, jsou jak prkna přetékající 'emocemi' a navíc ten knižní základ už to má dávno za sebou a jede si to svou vlastní cestou... A abych si napravila náladičku, protáhla jsem si zase svůj, řekněme, filmový wishlist. Tentokrát na něm přistály názvy jako Jason Bourne, Než jsem tě poznala a podobně... Čekáte na nějaký kousek, který byste mi doporučili?

A když už jsme mluvili o tom počasí. Jednou si takhle svítilo sluníčko a zvedlo mi náladu, že jsem se nakonec odhodlala i pro malý výlet do centra. Zašla jsem si do levné knihy a pořídila si konečně ten Červený vrch (snad ho přežiju) a ještě k tomu Malého prince... Od začátku roku mi přibylo docela dost knih, takže byla potřeba i malá úprava knihovničky, ale to uvidíte během března, protože chystám novou Kouzelnou knihovničku... :-)


Konečně jsem napravila i svoje čtecí tempo z ledna a tak trochu to doháním. Tento týden jsem zatím stihla Marťana, který byl skvělý (a mimochodem jsem si rovnou střihla i filmové zpracování, už ne tak skvělé) a Rudou jako rubín. Momentálně mám rozečtenou i Modrou jako safír, kterou při troše štěstí dnes, nejpozději zítra, dočtu taky...

A to je asi tak momentálně všechno. Nic dalšího důležitého mě nenapadá. Přeji vám hezkou pročtenou neděli :-)

PS: Jo vlastně, založila jsem issuu. Zatím tam jen ukládám ediční plány nakladatelů, ale jakmile tomu víc přijdu na kloub, třeba mě napadne, co dalšího tam dát...

A jako vždy na úplný závěr vás poprosím o podporu tohoto blogu. Moc vám děkuji



Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

0 komentář(ů) v diskuzi:

Okomentovat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne