MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

30 srpna, 2015

Poslední čarodějka - Zpívající město

Na druhý díl jsem se hodně těšila. První kniha byla zajímavá a navnadila mě svým příběhem. Nebylo to nic úžasného, ale mělo to potenciál. A já s velkým očekáváním četla, jak se rozvine a co dalšího se dozvím.

Už od začátku bylo ale jasné, že pokračování tak skvělé nebude. Jak už jsem řekla, první kniha nebyla dokonalá, ale dalo se očekávat, že ta jiskra, nebo jak to pojmenovat, by se mohla vyvinout a mohl vzniknout zajímavý příběh. Ale autorka to totálně zabila.

Většinu knihy jsem se naprosto nudila, nemluvě o tom, že jsem se v těch nesmyslných pasážích tak strašně ztrácela. Otravně zdlouhavé popisy se nedaly už vydržet, pobývání se Solonem bylo na hlavu, emoční kňourání hlavní hrdinky už bylo k nevydržení. V některých chvílích jsem ani nechápala, proč tam cpe tolik zbytečných detailů, nebo se zabývá takovými zbytečnostmi. Na můj vkus tam bylo málo akce a napětí a dalších prvků, které by to oživily. Strašně rychle se zbavila postav, které nepotřebovala. Obsah byl o ničem. Ne opravdu, to co tam autorka pořád popisovala, ty dialogy, bylo to jako koukat na zamilovanou telenovelu s katastrofickými momenty. Chvílemi jsem měla sto chutí se čtením skončit a už to ani nedočítat. Ale vytrvala jsem, protože mě zajímalo, jak z takového guláše chce mít ukončený závěr...

Příběh se od předchozí knihy odklonil až neuvěřitelně. Scény byly zmatené, zamotané. Neměla jsem z toho ani žádný jiný pocit. Jediné co to zachránilo, byl konec knihy. Ten trochu celé vyprávění pozvedl. I když jsem tak úplně nepochopila to řešení jejich problému. Proč mělo zrovna tohleto pomoct. Ale aspoň se něco dělo.

Z toho jasně vyplívá, že ne vždy se vyplácí nechat se zlákat krásnou obálkou, natěšující anotací a docela ucházejícím prvním dílem. Pro mě tentokrát jen dvě hvězdičky, protože tohle bych už znovu číst nechtěla...


Informace o knize

Název knihy:
Originální název:
Série:
Pořadí v sérii:
Autor:
Překlad:
Žánr:
Rok vydání:
Počet stran:
Nakladatelství:
ISBN:
Vodopád
Waterfall
Atlantida
2
Lauren Kate
Jana Jašová 
Fantasy
2013 originál / 2015 překlad
296
Yoli
978-80-87543-50-4

Anotace Databazeknih.cz:
Strhující milostná sága plná ničivých tajemství a temné magie o dívce, jejíž slzy mají sílu vynést na povrch ztracený kontinent Atlantidu, pokračuje. Eurečiny slzy zaplavily zemi a nyní Atlantida roste a s ní i moc zlého vládce Atlase. Eureka je jediná, kdo ho může zastavit, ale nejprve se musí naučit, jak bojovat. Ku pomoci jsou jí naštěstí přátelé. Vydává se na cestu přes oceán s kamarádkou Cat, její rodinou, Anderem a rovněž oslňujícím, ale i tajemným Sadařem, který Eurece přislíbil, že jí pomůže najít Solona. Ten totiž jako jediný ví, jak porazit velkého Atlase. Eureka má šanci zachránit svět, ale co všechno bude muset obětovat? Nebude právě její láska k Anderovi zároveň největší překážkou?


Ukázka z knihy


Informace o autorce

foto: DigBooks
 
Databazeknih.cz: Lauren Kate je americká autorka pro dospívající. Narodila se v Dallasu (Texas) a navštěvovala vysokou školu v Atlantě a se svým psaním začala v New Yorku. V současné době žije v Laurel Canyon se svým manželem. Chtěla by mít psa a naučit se surfovat.


Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

2 komentáře:

  1. Naprosto s tebou souhlasím! Tahle série je naprostý propadák. Někdy jsem na tu knihu jen zírala se zdviženým obočím a říkala si: Co to sakra je...?! ... Tahle série se autorce opravdu nepovedla a už nikdy ji znovu číst nebudu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. znovucteni neprichazi v uvahu, navic me to docela odradilo od toho, zkusit neco dalsiho od teto autorky...

      Vymazat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne