MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

02 srpna, 2015

Probouzení

Recenzní e-kniha


Konečně jsem se dostala k dalšímu dílu této série. První kniha skončila otevřeně a dost lákala na další pokračování. A to jsem si rozhodně nemohla nechat ujít.

Konečně jsem se dozvěděla víc o organizaci, která držela Chloe, Simona, Dereka a další. Zatímco o jejich zvláštních schopnostech a jak je ovládat moc nových informací nebylo. Přesto jak se zdá, někteří z nich se začínají zlepšovat a někteří mají stále problémy. Je tu hodně prostoru na nějaké to překvapení... Aspoň doufám :-)

Velká část knihy pro mě byla docela nudná, bez života. Probíhalo to na můj vkus příliš pomalu. Ale styl autorčina psaní a závěrečné kapitoly všechno vynahradily. Většinu příběhu jsem přečetla na jeden zátah, protože v momentě, kdy to začalo být zajímavé, jsem nedokázala knihu odložit. A na konci mě velice zamrzelo, že nemám hned další díl po ruce.

Velice se mi líbí, jak se zlepšují vztahy mezi hlavními hrdiny, ale je tam 'cítit' jedno velké ale, protože se tam rodí trojúhelník, který může být ještě komplikací. No uvidíme, protože to se vykreslí pravděpodobně až v dalším pokračování.

Přestože je kniha hodně pro teenagery, a samotné téma, aspoň částečně, není až tak originální, její čtení mě bavilo. Byla jsem nadmíru spokojená a snad to tak zůstane i u dalšího dílu...

Co mě na knize vadilo, byly pasáže, kdy docházelo k neustálým střetům a to nejen s vědci, kteří je věznili. Přišlo mi absolutně zbytečné, že každou chvíli narazili na lidi, co jim šli po krku. V některých momentech to působilo trošku trapně, protože to bylo jako nikdy nekončící telenovela plná zvratů. Mě především zajímalo, jak zvládají svoje dovednosti a jestli se posunou někam dál. Což na konci aspoň trošku zjistím.Ale ne moc. Možná by to chtělo více se zaměřit na hlavní problémy a neustále neodbíhat bokem, aby vzniklo více akce...

Takže pokud vás zajímají young adult knihy probíhající v naší době s prvky fantasy, kde pobíhají vlkodlaci, lidé ovládající magii, komunikující s mrtvými a podobně, je velká šance, že chytí do spárů i vás :-D


Informace o knize

Název knihy:
Originální název:
Série:
Pořadí v sérii:
Autor:
Překlad
Žánr:
Rok vydání:
Počet stran:
Nakladatelství:
ISBN:
Probouzení
The Awakening
Nejtemnější síly
2
Kelley Armstrong
Sylva Švihelová
Fantasy
2009 originál /2014 překlad
300
Galatea
978-80-87910-63-4

Anotace Palmknihy:
Chloe Saundersová je na útěku a probouzí k životu pekelné síly. Doslova.

Kdybyste mě potkali před pár týdny, patrně by vás nenapadlo považovat mě za dívku jakkoliv odlišnou od běžného průměru. Normální patnáctiletá holka. Teď je však můj život navždy obrácen naruby, tak vzdálen normálu, jak je to jen možné. Stala jsem se živoucím výsledkem podivného vědeckého experimentu –
nejenže se mi zjevují duchové, dokonce dokážu probouzet mrtvé, aniž bych něco takového vůbec zamýšlela. Můžete mi věřit, že není o co stát.

Teď jsem na útěku se třemi dalšími vrstevníky, kteří jsou obdařeni podobně neobvyklými schopnostmi. Nevím, komu mohu důvěřovat, ale Edisonova skupina je nám v patách a tohle je otázka života a smrti. Musíme najít někoho, kdo nám pomůže…

Odkazy: palmknihy


Ukázka z knihy



Kde koupit knihu




Informace o autorce

foto: Inverse

Databazeknih.cz: Kelley Armstrong se narodila 14. prosince 1968 v Sudbury, je nejstarší ze svých čtyř sourozenců. Promovala ze psychologie na University on Western Ontario. Pokračovala studiem počítačového programování na Fanshawe College. Její první kniha ("Bitten") byl vydána v roce 2001. Následovaly další romány a novely. Kelley píše o nadpřirozených věcech, jako jsou čarodějnice, duchové, upíři atd. Její fantasy série jsou žánrově podobné jako knihy od Laurell K. Hamilton, Charlaine Harris nebo Kim Harrison.

Za recenzní e-knihu děkuji knihkupectví Palmknihy.



Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

0 komentář(ů) v diskuzi:

Okomentovat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne