MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

31 srpna, 2015

Chaos • Rachel Ward

pondělí, srpna 31, 2015 čeká na komentář
Čísla - Na útěku

Tahle kniha mi vzala dech. Už po pár prvních stranách jsem se strašně začetla a nemohla jsem se pustit. Bylo to jako sledovat film, u kterého víte zhruba co se stane a vy postupně zjišťujete události, které k tomu vedly...

Hlavním hrdinou je Adam, dítě z prvního dílu, které se narodilo Jem. Zdědil její schopnosti. Vidí katastrofu, co se má stát, ví, že spousta lidí kolem něj zemře, jen zatím nemá potuchy, co s tím udělat. Ale není jediný, kdo má předtuchy. Dalo by se říct, že je snad Adamova rodina prokletá. Má to v krvi, tyhle divné schopnosti. Ale to neznamená, že je jednoduché se s nimi vyrovnat.

Je zajímavé sledovat veškeré dění v knize. Existuje osud? A lze mu uniknout? Je všechno dané předem nebo se to dá ovlivnit? Téma, které se vyskytovalo už tolikrát a přesto, když jsem knihu četla, bylo to jako číst něco nového. Autorka má skvělý styl psaní. Poutavý, syrový, reálný. Je to, jakoby člověk prožíval osudy s hrdiny. Sice někteří odsuzují slangový a hovorový jazyk, který je v knize použitý, ale já to vidím tak, že Adam nežil zrovna ve skvělých podmínkách. Jak co se týče rodiny a zázemí, tak místem, kde žil. A je to právě vyjádřeno takto. Nemůže být přece každá kniha spisovná. Kdo taky dneska mluví zásadně podle pravidel bez nadávek a hovorových slov? Mě tento styl k tomuto příběhu výborně seděl...

Hrdiny na jejich cestě potká mnoho příkoří a pohrom, ale bojují dál. Jsem teď hodně zvědavá, o čem bude poslední kniha, s jakými postavami se setkám tentokrát a jestli bude taky tak skvělá. Já si nemůžu pomoct, ale mě se to strašně líbilo...


Informace o knize

Název knihy:
Originální název:
Série:
Pořadí v sérii:
Autor:
Překlad:
Žánr:
Rok vydání:
Počet stran:
Nakladatelství:
ISBN:
Chaos
The Chaos
Čísla
2
Rachel Ward
Marie Fulková
Sci-fi
2010 originál /2011 překlad
368
Egmont
978-80-252-2012-2

Anotace Databazeknih.cz:
Jak se vypořádá Adam, syn Jem, se schopností, kterou zdědí po své matce? Adam je šestnáctiletý kluk, který se vzhledem neliší od svých vrstevníků. Přesto je naprosto výjimečný. Stejně jako jeho matka i on vidí čísla. Když se někomu podívá do očí, vidí je.



Informace o autorce

foto: Chicken House

Databazeknih.cz: Rachel Ward bydlí v Bath ve Velké Británii se svým manželem a dvěma dospívajícími dětmi. Má ráda čtení, časná rána, vegetariánskou stravu, sledování filmů a brambory ve všech podobách. V současné době píše romány pro teenagery a mladé dospělé. Její první román, "čísla" byl zveřejněn v lednu 2009.



Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

0 komentář(ů) v diskuzi:

Okomentovat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne