MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

30 července, 2015

Přivolávání

Recenzní e-kniha


Na začátku knihy probíhá především seznamování s hlavním hrdinou Fletcherem. Kde žije, jak žije a podobně. Samozřejmě hned od počátku je jasné, že má svého úhlavního nepřítele, díky kterému se všechno zvrtne. To už je běžné v tomto typu knih.

Pak dochází k velkému zvratu, což se dalo čekat. Trochu mi to připomínalo Eragona, když našel Safiřino vejce v horách a pak musel prchnout. Docela velká podobnost, Fletcher provede kouzlo (nedoufal, že se povede) a pak se to zvrtlo a musel utéct. Navíc se v knize hodně mluví o démonech a každý, kdo ovládá magii obvykle nějakého má. To mi zase lehce připomínalo Jeho temné esence. No a nakonec akademie, kde se učí magii a zacházení s démony, byla trochu jako svět Harryho Pottera. Musím říct, že pro mě to byl takový mix mých oblíbených sérií. Plus nový originální příběh. Takže pohlazení mé dušičky milující fantasy :-)

Už po prvních stránkách si mě kniha získala. Byla poutavě napsaná, pár prvků napětí, i když můžu říct, že ne zrovna ve velkém množství. Akce mohlo být trošku víc. Hlavní hrdina byl sympatickým průvodcem. Autor rozhodně čtenáře příliš nezatěžoval zdlouhavými a napínavými momenty. Nebylo jich mnoho. Takže to je prvek, na kterém by se mohlo trošku zapracovat.

Příběh jako takový má dobrý spád, vše krásně navazuje a probíhá plynule. Jen občas mi to přišlo protahované. Hlavně co se týkalo samotné výuky na akademii. Spisovatel se mohl věnovat i trošku jiným věcem, prohlížení akademie, nějaká ta tajná místa a tak dále.

Celou knihu mi vrtalo hlavou, kam se podělo vyřešení problémů hned ze začátku, protože Fletcher přešel od velkého průšvihu k úplně jinému 'světu'. A jak se ukázalo v závěru, to si zrovna autor nechal do dalšího pokračování. Dobrý tah, jak nalákat k přečtení dalšího dílu :-P

Když to vezmu kolem a kolem, líbilo se mi zpracování, vlastní příběh (i když tam hádám, že byly inspirací i jiné známější příběhy), soudržnost vyprávění, sympatické postavy, nějaká ta akce, trošičku napětí, ale především příslib dalšího skvělého pokračování. Kniha mě překvapila, nebyla jsem si úplně jistá co očekávat. Ale spokojenost je určitě na místě. Nebylo to vůbec špatné na to, že je to autorův první počin. Určitě je ještě co zlepšit, ale za mě rozhodně čtyři hvězdičky...


Informace o knize

Název knihy:
Originální název:
Série:
Pořadí v sérii:
Autor:
Překlad
Žánr:
Rok vydání:
Počet stran:
Nakladatelství:
ISBN:
Učedník
The Novice
Summoner
1
Taran Matharu
Jan Mrlík
Fantasy
2015 originál /2015 překlad
320
Alpress
978-80-7466-690-2

Anotace KNIHCENTRUM:
Než mu schopnost přivolávat démony obrátila život naruby, byl Fletcher prostým kovářským pomocníkem. Nyní se má stát válečným mágem a bojovat proti divokým orkům, kteří ohrožují jeho vlast. Jenže po moci touží i falešní šlechticové a ti tajně připravují zradu. Osud císařství leží ve Fletcherových rukou a jeho jediným pomocníkem je démon Ignatio…

Odkazy: knihcentrum



Ukázka z knihy



Kde koupit knihu



Informace o autorovi



foto: BookTrust

Databazeknih.cz: Taran Matharu - Narodil se v Londýně roku 1990 a vášeň pro čtení objevil už v nízkém věku. První knihu začal psát v devíti letech. Učedníka začal psát ve svých 22 letech.

Za recenzní e-knihu děkuji knihkupectví KNIHCENTRUM.



Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

0 komentář(ů) v diskuzi:

Okomentovat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne