MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

14 února, 2015

Žvoty, které jsme ztratili

Recenzní e-kniha


Jelikož se v anotacích dočtete to hlavní, nic tím neprozradím... Lidstvo zasáhne tajemný virus a svět, jak ho známe, končí. Lidé bojují o své životy a snaží se přežít. Téma, jako takové, není ničím novým. Spousta knih, filmů a seriálů se těmito dystopickými příběhy zabývá.  Ale přesto je kniha pěkně zpracovaná a dobře se čte. Člověk při čtení uvažuje, k čemu nám všechny technologie vlastně jsou. Když se něco takového opravdu stane, svět zkolabuje, vypukne panika a všechno se zhroutí. Už nic nebude jako dřív.
 
Otázkou tedy zůstává, pokud existuje lék, změní se tím něco? Zůstali lidé vůbec lidmi a je za co bojovat? Dokáže se svět vrátit do původní podoby?
 
Děj krásně ubíhal, hlavní postavy byly sympatické. Pochmurnou atmosféru podtrhovala zima a špatné počasí. Soucítila jsem s postavami a vůbec jsem jim jejich situaci nezáviděla. A i přesto, že jsem první díl ještě nečetla, druhá kniha i samostatně působila dost výborně a nadchla mě. Konec zůstal hodně otevřený a díky tomu, se máme určitě na co těšit.

Nakonec jsem se rozhodla pro čtyři hvězdičky, protože si myslím, že by se z toho dalo vytáhnout ještě o trošku víc. A určitě by knize prospěla i špetka toho napětí, aby příběh nepůsobil jako obyčejné vyprávění.





Informace o knize

Název knihy:
Originální název:
Série:
Pořadí v sérii:
Autor:
Překlad
Žánr:
Rok vydání:
Počet stran:
Nakladatelství:
ISBN:
Životy, které jsme ztratili
The Lives We Lost
Tak padne náš svět
2
Megan Crewe
Barbora Čermáková
Sci-fi, dystopie
2011 originál /2013 překlad
312
Egmont
978-80-2522-438-0

Anotace KNIHCENTRUM:
Tajemný virus téměř zničil malou ostrovní komunitu, v které Kaelyn dosud žila. Po měsících přísné karantény připlouvá k ostrovu první loď z pevniny. Ale přestože Kaelyn má velkou radost, že opět vidí svého přítele Lea, zprávy, které přináší, nejsou vůbec dobré. Virus zdecimoval i pevninu a lidé tam potřebují pomoc stejně zoufale jako ostrované.
Druhá část dystopické trilogie Padlý svět a pokračování knihy Tak padne náš svět

Odkazy: knihcentrum



Ukázka z knihy


Úryvek z knihy
http://www.knihcentrum.cz/zivoty-ktere-jsme-ztratili/d-129226/#Uryvek

Kde koupit knihu


Informace o autorce

foto: Lena Coakley

Databazeknih.cz: Megan Crewe se narodila v kanadském Torontu kolem konce roku 1980 a vyrůstala zde s rodiči a mladším bratrem. Vždycky milovala příběhy - když byla malá, žebrala po tátovi čtení oblíbené knihy "s hlasy," což znamenalo, že každá postava měla jiný hlas. A tak nebylo překvapením, že netrvalo dlouho, než začala tvořit své vlastní příběhy. Fantasy, sci-fi a nadpřirozené ji fascinovalo celý život, což je pravděpodobně důvod, proč tyto žánry jsou u jejích knih nejčastější. Dokončila svůj titul z psychologie na York University, ale celou dobu věděla, že romány jsou to, na co se opravdu chce soustředit.
Nyní stále žije v Torontu, s manželem a třemi kočkami. Pracuje jako behaviorální terapeut pro děti a mládež se speciálními potřebami. Ve volném čase cvičí kung-fu a ráda cestuje. Už cestovala do Velké Británie, Číny, Itálie, Japonska, Francie, Nizozemska a Turecka.

Za recenzní e-knihu děkuji knihkupectví KNIHCENTRUM.



Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

0 komentář(ů) v diskuzi:

Okomentovat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne