MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

03 ledna, 2015

Bouře ve stínech

Závěrečný díl trilogie. Takže jsem od něj čekala to nejlepší, to hlavní rozuzlení a doufala jsem v dobrý konec.

Výprava se konečně blíží k cíli své cesty. Je to strastiplná cesta se ztrátami. Ale i přesto pokračují a doufají v úspěch. Přibývají jim nepřátelé, se kterými musí bojovat.

Když se konečně hlavní hrdina dostane k cíli, tedy Hrad Speinu, podzemním hrobkám a dalším nepřátelům, začíná vyprávění trochu ztrácet. Místy to byla vyloženě nuda. Vůbec mě to nebavilo a já si říkala, jestli to zvládnu dočíst. Občas se vyskytla nějaká zajímavá chvilka, která to zachránila. Hrdina prochází podzemím úplně sám. Takže při čtení na mě působila ta samota ve tmě, nebezpečí všude okolo a tak dále. Nejvíce se mi líbily asi části, kde Harold má sarkastické poznámky sám k sobě, trošku to tu atmosféru zlepšilo a pobavilo mě to. Naopak mi to kazily momenty nudných míst, kde se nic nedělo nebo když popisoval, jak se před nepřáteli schovával ve stínech.

Později se dostane ven a pokračuje se zbytkem skupiny v cestě zpět. Konečně začíná příběh zase nabírat na zajímavosti. I když stále nejde o žádné připoutání k ději, kdy by čtenář nemohl odtrhnout oči. Bohužel tato fantasy asi pro mě nikdy nebude v pomyslné topce.

Samozřejmě vše vrcholí dlouho očekávanou bitvou. Závěr je víceméně takový, jaký se dal očekávat. Kniha měla něco do sebe. Přesto se jí dá hodně vytknout. Hlavní zápletka nebyla špatná. Bohužel však příběh nebyl pro mě dostatečně zajímavý a poutavý. Docela často jsem se ztrácela v některých pojmech a vyloženě se modlila, aby kniha už skončila. Jelikož už jsem četla mnohem lepší fantasy příběhy, jsem nucena dát menší hodnocení.
 


Informace o knize

Název knihy:
Originální název:
Série:
Pořadí v sérii:
Autor:
Překlad:
Žánr:
Rok vydání:
Počet stran:
Nakladatelství:
ISBN:
Bouře ve stínech
Vjuga Těněj
Kronika Sialy
3
Alexej Pechov
Veronika Nohavicová
Fantasy
2012 originál / 2012 překlad
440
Zoner Press
978-80-7413-202-5

Anotace Zoner Press:
Hrad Spein! Podaří se Haroldovi a jeho přátelům projít hrůzostrašným Palácem kostí až na místa, kam lidská noha po staletí nevstoupila, a zachránit Sialu?
Harold a jeho podivný doprovod, sestávající z urozených elfů, kapitána královských stráží nebo gobliního šaška, trpaslíka a gnóma, konečně dorazili do cíle své cesty. Jenže tím jejich dobrodružství rozhodně nekončí, vlastně teprve začíná. Šikovný zlodějíček musí projít osmi úrovněmi strašidelného Paláce kostí, aby z hrobky generála Groka vyzvedl Duhový roh, mocný artefakt, který jediný může zachránit Sialu. V podzemních prostorách na něj nečeká nic menšího než sama podlá čarodějka Lafresa, takřka nepřekonatelné magické pasti, Pánovi služebníci, obrovští mravenci a zástupy nemrtvých, kteří se odvážného Tanečníka se stíny pokusí zabít, uškrtit, sníst nebo rozcupovat na kousky, utopit, spálit, vyhladovět, otrávit a kdo ví, co ještě. Vyváznout se zdravou kůží se zdá takřka nemožné. Jenže i kdyby se to Haroldovi podařilo, stále nebude mít vyhráno. Před ním je předlouhá cesta domů napříč územím krvelačných orků a Duhový roh povážlivě slábne. Zato armády Bezejmenného jsou na postupu…
Stihne Harold navzdory všem útrapám dojít do hlavního města království včas? A jaká bude cena? Ve třetím díle Kronik Sialy se rozhodne nejen o osudu jednoho mazaného zlodějíčka a jeho exotických přátel, ale také celého světa. Nenechte si tohle napínavé dobrodružství ujít!




Ukázka z knihy

Ukázka knihy


Informace o autorovi

foto: Flip.kz

Databazeknih.cz: Autor Kronik Sialy, ruský spisovatel fantasy Alexej Pechov, je velkým talentem mladé generace autorů literatury tohoto žánru. Jeho romány o zlodějíčku Haroldu Stínovi zaznamenaly ve světě obrovský úspěch. Pechov totiž ve své tvorbě vsadil na čtenáři oblíbenou jistotu - příběhy jsou dobrodružné, plné známých fantasy prvků, avšak neotřelé, velmi čtivé a humorné.


Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

0 komentář(ů) v diskuzi:

Okomentovat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne