Tuplované koláčky
Z vykynutého těsta nakrájíme stejně velké kousky a vytvarujeme z nich kuličky, které necháme krátce kynout. Kuličky zploštíme dlaní a do středu placiček dáme lžičku tvarohové náplně. Těsto pevně uzavřeme a bochánky dáme na tukem vymazaný plech. Do každého bochánku uděláme skleničkou zabalenou do utěrky a namočenou v mouce důlek, který vyplníme povidly. Koláčky posypeme drobenkou a necháme krátce vykynout. Okraje kolem náplně potřeme rozšlehaným vejcem. Koláčky vložíme do středně vyhřáté trouby a pečeme asi 20 minut do zlatova.
Postup pro pekárnu: Těsto zpracovat v domácí pekárně. Celá dávka by se tam měla vlézt. Případně ke konci hlídejte. Nejdříve všechny tekuté suroviny, nakonec sypké.
Náplně
suroviny: 50g hrubé mouky, 40g cukru, 40g másla
Zamícháme a dáme odpočinout do ledničky. Já dělám trojnásobnou dávku, protože mám drobenku ráda a nechci mít na koláči jen dvě hrudky :-D.
nebo vše pohromadě #lucylilliannevkuchyni






0 Komentáře
Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)