MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

13 srpna, 2018

Jablkové růžičky

pondělí, srpna 13, 2018 čeká na komentář
Na pinterestu narazím na hromady zajímavých receptů a toto je jeden z nich. Byl tam sice jen obrázek, který přikládám na konec článku, ale tak nějak jsme to s mamkou vyimprovizovaly... Sice nejsou tak krásné jako předloha, ale na první pokus jsme byly spokojené...

Jablkové růžičky

Suroviny:
listové těsto, jablka, skořice, cukr, rozinky

Postup:
Listové těsto jsme koupily už vyválené. Pokud chcete, zpracujte si sami. Do košíčku na plech nám vyšlo, že ukrojíme plátek těsta z té užší strany. Na horní polovinu plátu jsme naskládaly jablka tak, aby slupka dělala nahoře obloučky, podle obrázku to pak udělá okraje okvětních lístků. Spodní část jablek, která bude schovaná, jsme pocukrovaly, přidaly jsme trochu skořice a rozinek. Dolní polovinu plátu jsme přeložily nahoru a srolovaly. Je potřeba postupovat jako na obrázku a rolovat zleva, aby se plátky jablek zbytečně nelámaly. Vzniklou růži jsme daly do silikonového košíčku, aby se nepřilepil na plech. Vajičkem jsme nepotíraly a dopadlo to dobře, takže to už nechám na vás... Není na tom nic těžkého, je tu velký prostor pro vlastní nápady a improvizaci :-)

sledovat mě také můžete na instagramu díky #lucylilliannevari a #lucylilliannepece
nebo vše pohromadě #lucylilliannevkuchyni



Pokud vás to zaujalo, můžete sledovat moji nástěnku na pinterestu, kde si ukládám různé zajímavé nápady.



Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

0 komentář(ů) v diskuzi:

Okomentovat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne