MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

26 dubna, 2017

Můj seznam přání - knihy, které si chci koupit nebo přečíst. 
Meme z dílny Book Chick City... 

Květen je na nové knihy opravdu hodně bohatý. Takže jsem si sepsala seznam knih, které mě zajímají. Některé více, ty si určitě pořídím, případně zkusím recenzáky a některé méně, u kterých se mi poštěstí třeba časem vypůjčit... Každopádně, tady je ta hrůza... :-P


 

Protože se stmívá - Nejlepší povídky - už nechci
Vydejte se poznat světy, v nichž vám pouťové atrakce mohou ukrást duši, mrtví se vracejí a ne jenom na kus řeči, lidé vedou válku s hořícími brouky, kteří pálí úrodná pole na popel... Některé příběhy vás pobaví, jiné dojmou, další přimějí k zamyšlení. Sbírka nejlepších povídek Jany Rečkové, která je v posledních patnácti letech nejvydávanější českou autorkou fantastiky. Vyšlo jí více než dvacet románů (z toho některé vícedílné a několik dalších na vydání ještě čeká) a přes dvě stě povídek, a to v knižních sbírkách, antologiích i v časopisech. Nechte se její imaginací okouzlit i vy!

Vládce Arestonu
Areston přivítal nové poutníky a opět se vydává do hlubin vesmíru. Ovšem mnohé se změnilo – Sršeň a jeho spojenci konečně rozluštili tajemný kód, který by jim měl otevřít přístup do tajemného jádra. S nástupem nových poutníků se ale na palubě Arestonu objevil protivník, který dokázal ovládnout silou i falešným slovem masy a zmocnil se poloviny Arestonu. Zabrání Sršeň tomu, aby se z Arestonu stala neřízená vesmírná střela? Dokáže zabránit kosmické katastrofě? Tady bude muset Sršeň podstoupit nejtěžší boj ze všech!
  
Řád zlomených křídel
Fantastický špionážní thriller podbarvený melancholií ztraceného zlatého věku. Paříž se zotavuje z Velké války Řádů. Její ulice lemují strašidelné ruiny, z Notre-Dame zbyly jen ohořelé zdi a Seina zčernala popelem a sutí. Přesto život mezi troskami pokračuje dál. Zoufalé gangy bojují v ulicích přežití, zatímco Řády nadále soupeří o nadvládu nad městem. V Řádu Stříbrostínu, kdysi nejmocnějším pařížském Řádu, panuje zmatek. Jeho magie slábne, jeho zakladatel Jitřinec před desítkami let zmizel a v jeho sídle se náhle zjevilo cosi nevítaného, cosi temného a mocného, cosi, co zabíjí... Tři naprosto rozdílní hrdinové musí spojit své síly: mladičká, ale mocná Padlá, alchymistka se sebedestruktivními sklony a nedůtklivý mladý muž ovládající kouzla z Dálného východu. Stanou se spásou Stříbrostínu, nebo budou strůjci jeho posledního, nevratného pádu?


Plíseň
Představte si, že jste lovnou zvěří v neznámém světě. Ve světě lidí, který pomalu umírá. Ve světě, odkud pocházíte a kde jste doufali, že konečně naleznete domov. Jenže to jste se pořádně spletli. Hirka opustila Ymslandu, aby ji zachránila, a obětovala tak možnost být nablízku Rimemu, přestože po tom touží ze všeho nejvíc. Teď ji místo něj provázejí lovec nemrtvých a slepý. Boj o přežití není ovšem ničím ve srovnání s tím, co přijde, když Hirka pochopí, kým ve skutečnosti je a jakým nástrojem v mocenské hře se má stát. Původce plísně touží po tisíci letech konečně dosáhnout svobody. Svobody, kterou mu může dát pouze Hirka.


Políbená ledem
Ve velkolepých síních křišťálového paláce se skrývá tajemství, které hrozí zničit celé království… Bryn Avenová se odmítá vzdát snu sloužit království, které miluje. Tento sen ji teď přivede do úplně nového světa… a třpytivého paláce Skojarů. Národ Skojarů potřebuje ochránit před tím samým brutálním nepřítelem, který ohrožuje Kanince, a Bryn jim chce pomoci. Sama je poloviční Skojarka a tohle je pro ni šance zjistit něco o svém ztraceném dědictví. Na Bryninu misi dohlíží její šéf Ridley Dresden, ale když jejich nepopiratelná přitažlivost nabere žhavé obrátky, jejich vztah dostane úplně jiný rozměr – na který není ani jeden z nich připraven. Jak se ti dva noří hlouběji do světa Skojarů, začínají odhalovat dlouho skrývané tajemství. Brzy vyjde najevo temná pravda o Brynině vlastním milovaném Kaninském království a zcela změní její postavení v něm… a ohrozí všechny, které miluje.


Poušť v plamenech  - už nechci
Amání je neohrožená pistolnice a osud pouště jí leží v rukou. Pouštnímu národu země Mirádži vládnou smrtelníci, alev divokých, holých pustinách se pořád potulují mystická stvoření z dávných pověstí a někde prý stále čarují i samotní džinové. Na městečku Prachov ale nic mystického ani magického není a Amání se už nemůže dočkat, až z něj zmizí. Jestli zde zůstane, jejím osudem je skončit „buď provdaná, nebo mrtvá“, takže se Amání hodlá z Prachova dostat za pomoci své ostré mušky. Když se na střelecké soutěži setká s Jinem, tajemným a neskutečně přitažlivým cizincem, usoudí, že našla ideální únikovou cestu. Ale za celé roky, kdy fantazírovala o útěku z domova, se jí určitě nesnilo, že odsud uteče před vražednou sultánovou armádou s uprchlíkem hledaným za velezradu na mytickém koni. A určitě nečekala, že se do toho uprchlíka zamiluje… nebo že jí mladík pomůže odhalit mocnou pravdu o tom, kdo Amání opravdu je.

 
Paní půlnoci
Los Angeles, 2012. Je tomu již pět let, co dvanáctiletá lovkyně stínů Emma Carstairsová přišla za Temné války o oba rodiče. Dnes už Emma dávno není dítě, ale mladá žena odhodlaná k pátrání a pomstě. Spolu se svým parabátai Juliánem Blackthornem musí překazit nekalé spiknutí a rozbít síť temné mafie, jejíž dlouhé prsty sahají od Sunset Stripu až k magickým hlubinám oceánu a plážím v Santa Monice. Aby to dokázala, musí se však naučit důvěřovat svému srdci, které ji, zdá se, svádí na scestí… Románem Paní půlnoci otevírá Cassandra Clare další strhující a vášnivou trilogii ze světa lovců stínů.

 
Znamení Jednorožce - už nechci
Historie, dobrodružství, romantika, napětí. To všechno nabízí nový román Hany Marie Körnerové odehrávající se v polovině osmnáctého století ve Francii. Zavede nás na dvůr Ludvíka XV. i na ponurý strážní hrad, kde se v časech sedmileté války shromažduje vojsko. Hlavní roli v něm hrají dvojčata ze starého rodu. Od raného dětství jsou na sobě silně závislá, mají vlastní svět s tajnou řečí a tajným znamením – jednorožcem. Jejich úspěšná budoucnost je naplánována dlouho dopředu, ale všechno se dramaticky změní po smrti rodičů. Mladík vstupuje do tajné služby Jeho Veličenstva, dívku král provdá za jednoho ze svých věrných. Na dlouhá léta se jejich cesty rozdělí. Když se uprostřed války opět sejdou, pomůže jim v nebezpečí nejen vzájemná podoba, ale i prsten sloužící jako poznávací znamení…


Pasažérka 2
Etta Spencer netušila, že je cestovateľkou, kým sa neocitla míle a roky ďaleko od svojho domova. Teraz okradnutá, bez mocného predmetu, ktorý bol jedinou šancou na záchranu jej matky, sa Etta znovu ocitá opustená a bez Nicholasa mimo svojho prirodzeného časového obdobia.

 
Bez srdce
Catherine je jednou z nejžádanějších dívek v říši divů a o ruku ji chce požádat sám Král. Ona má ale jiné sny, netouží stát se královnou. Když potká na královském plese pohledného a záhadného Šprýma, rozhodne se, že nebude jen figurkou ve hře někoho jiného. Se Šprýmem se začne potají scházet i přesto, že oba riskují královu nelibost a hněv jejích rodičů. Cath je však pevně odhodlaná zvolit si vlastní cestu, jenže v zemi plné kouzel, šílenství a nestvůr má osud jiné plány.


Králova klec 
Mare Barrowová je ve vězení, bez svého blesku nemá žádnou moc a neustále ji trýzní osudové chyby, jichž se dopustila. Je vydaná napospas chlapci, jejž kdysi milovala, chlapci, který je lhář a zrádce. Maven Calore, nyní král, dál pokračuje v plánech své mrtvé matky ve snaze udržet si vládu nad svou zemí – a nad svou vězeňkyní. Mare v paláci nese tíhu Tichého kamene a její kdysi ubohá skupinka povstalců a Rudých se mezitím dále organizuje, trénuje a expanduje. Nechtějí se už schovávat ve stínech a připravují se na válku. A Cal, princ ve vyhnanství, který se také uchází o Mareino srdce, udělá všechno proto, aby ji získal zpátky. Když se krev obrátí proti krvi a schopnost proti schopnosti, možná nezbyde nikdo, kdo by uhasil oheň – a Norta, jak ji Mare zná, shoří do základů.


A to je snad všechno, jinak skončím pod mostem, tímto tempem :-) A co máte na seznamu vy?


Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

12 komentářů:

  1. Já si rozhodně musím koupit Bez srdce! :D A podle recenzí uvidím, jestli si koupit i Poušť v plamenech a Paní půlnoci :))

    OdpovědětVymazat
  2. Lady Midnight! To bola najlepšia kniha minulého roka :D Aspoň pre mňa. Ach, už sa neviem dočkať pokračovania, netrpezlivo odpočítavam dni, kým mi príde. Už len necelý mesiac!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky se na to těším, protože obě předchozí série se mi moc líbí :-)

      Vymazat
  3. Skvělý výběr :) Já se nemůžu dočkat Bez srdce a Pouště v plamenech :) A vyzkoušet chci i Řád zlomených křídel :)

    OdpovědětVymazat
  4. Tak za mě Plíseň!! To vypadá hodně dobře!

    OdpovědětVymazat
  5. Neskutečně se těším na Paní půlnoci! :3 Taky se chystám na Královu klec, ale na tu se vyloženě neklepu, druhý díl mě dost zklamal, takže nemám potřebu s touhle sérií spěchat. Každopádně ji určitě plánuju dočíst. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ruda kralovna je u me taky prumer, ale presto me zajima, jak to dopadne...

      Vymazat
  6. Ja sa neviem dočkať Polnočnej pani, Krášovej klietky a Bez srdca ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. pro me je nej priorita Bez srdce, Pani pulnoci, Pasazerka 2 a hlavne Plisen :-)

      Vymazat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne