MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

28 října, 2014

První stříbrná kniha snů

Abych řekla pravdu, tato kniha mě zaujala na první pohled díky své obálce. Moc se mi líbilo zpracování, barva a takový dojem přeplácanosti obrázků. To byl asi ten hlavní důvod. Pak samozřejmě následovala spousta spokojených recenzí od jiných čtenářů. A tím bylo rozhodnuto.

Začíná to tím, jak hlavní hrdinka se svojí sestrou nastupují do nové školy. Samozřejmě se objeví trochu toho klišé, protože ona je obyčejná holka a hned první den narazí na nějakého hezouna. Jak typické. Přichází dalších mnoho změn v jejím životě a děj začíná být docela zajímavý.

I když spoustu času to vypadá jako další středoškolská romance, tak to začíná gradovat v momentě, kdy se Liv bude zdát sen. Pak už mě příběh naprosto pohltil a nepustil. Četla jsem jednu stránku za druhou a nemohla jsem přestat. Pořád to mělo něco do sebe, co mě nutilo pokračovat, abych věděla co následuje. Působilo to na mě hodně originálně, já osobně nic takového o snech ještě nečetla, takže je to jeden z důvodů, proč se mi to tak líbilo.

Zábavné pasáže se spoustou vtipných poznámek střídala špetka napětí. Autorka se v psaní rozhodně vyzná a má talent. Hlavní hrdinku udělala sympatickou a typicky zvědavou, s mnoha vtipnými narážkami a poznámkami.
Na závěr to bylo pěkné napětí, protože vyšlo jedno velké tajemství na světlo (přesto mnoho zůstává skryto :-P). Navíc nebezpečí ještě neskončilo a stále číhá...

Můžu říct, že tato kniha mě držela od samého začátku a nechtěla mě pustit. Absolutně super čtení, které můžu doporučit. Nákupu knihy rozhodně nelituji. A už se třesu na další díl... Honem s ním sem :-D




Informace o knize

Název knihy:
Originální název:
Série:
Pořadí v sérii:
Autor:
Překlad
Žánr:
Rok vydání:
Počet stran:
Nakladatelství:
ISBN:
První stříbrná kniha snů
Das erste Buch der Träume
Silber
1
Kerstin Gier
Tereza Pecková-Pecáková
Fantasy
2013 originál / 2014 překlad
352
CooBoo
978-80-7447-607-5

Anotace Databazeknih.cz:
První díl nové trilogie od Kerstin Gierové, autorky oblíbených Drahokamů!

Tajuplné dveře s klikou ve tvaru ještěrky, mluvící sochy a zdivočelá chůva se sekerou… sny Liv Silberové jsou poslední dobou docela strašidelné. Obzvlášť jeden ji neustále pronásleduje. V tomhle snu je v noci na hřbitově a pozoruje čtyři kluky během jakéhosi podivného magického rituálu.

Ti kluci jsou jí ale povědomí a není to náhoda, skutečně existují, chodí totiž s Liv do školy a vlastně jsou docela fajn. A někteří teda obzvlášť ;)

Opravdu strašidelné - ještě strašidelnější než jakýkoli hřbitov v noci - je to, že tihle kluci o ní vědí věci, které by ve dne nikdy nahlas neřekla, leda ve snu. Jak je tohle možné? Je to pořádně zamotaná hádanka, ale hádankám nemohla Liv nikdy odolat…



Ukázka z knihy


Ukázka knihy v nakladatelství CooBoo


Informace o autorce

foto: Kölner Stadt-Anzeiger

Databazeknih.cz: Kerstin Gierová (1966) začala s psaním románů pro ženy v době, kdy zůstala jako diplomovaná pedagožka víceméně bez práce. A měla úspěch: hned její prvotina Männer und andere Katastrophen byla zfilmována a rovněž její další romány se těší velké oblibě a získaly řadu cen.
 
Kerstin Gierová žije jako autorka na volné noze s manželem, synem, dvěma kočkami a třemi slepicemi na vesnici nedaleko Kolína nad Rýnem.
 
Studovala germanistiku, hudební vědu a anglistiku, nakonec však má diplom z psychologie komunikace. V roce 1995 začala psát romány pro ženy, které jsou v Německu velmi úspěšné. Do světa však prorazila teprve svou trilogií Drahokamy o lásce a cestování časem. Knihy již byly přeloženy do celé řady jazyků a chystá se i film na jejich motivy. Bydlí se svým mužem a synem v malé vesničce poblíž Bergisch Gladbachu.


Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

0 komentář(ů) v diskuzi:

Okomentovat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne