MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

02 ledna, 2021

 

Poslední měsíc v roce, který znamená především vánoce, nákupní shon (ne pro mě, já byla letos rychlá a dárky měla vyřízené už v říjnu), pečení cukroví a spoustu dalších věcí. Ale taky značí konec roku a začátek nového a svým způsobem dělá tlustou dělící čáru, od které může každý začít 'odznova' či lépe...

První tři týdny jsem byla doma stále na neschopence, absolvovala jsem několik rehabilitací a cvičení a konečně jsem se začala cítit lépe a uvolněněji. Budu tedy doufat, že na nějaký čas budu mít klid. V mezičase jsem koukala na filmy a seriály, s mamčinou pomocí pekla cukroví a četla knihy. Tentokrát jsem měla čas a mnohem více nálady, takže jsem zvládla docela dost stránek přečíst a taky napéct asi třináct druhů cukroví.



Nepotěšující zprávou pro mě bylo, když jsme byli na veterině na očkování, že budu muset Maggie objednat na čištění zubů. Je to stará, skoro jedenáctiletá babka, takže nejsem zrovna nadšená. Ale je fakt, že má zuby strašný. Z nějakého důvodu nemá totiž tendence kousat hračky, větve nebo prostě něco žumlat, čímž by si ty svoje tesáky čistila. A nechat si je umýt ode mě? Nereálné. Takže budeme muset tento proces absolvovat, ale snad jen jednou... Už teď z toho mám hrůzu.



Po marodce jsem naštěstí nastoupila do práce jen na tři dny a následně měla na svátky volno. Ale i ty tři dny mi daly zabrat. Po pěti týdnech totálního relaxu a válení, to byla hodně velká změna. Hned první dva dny jsem nachodila skoro dvacet kilometrů, takže jsem měla pocit, že mám nohy zaražený až bůhví kde... :-D. Ale zvládla jsem to, brala jsem to i dost v klidu a nenechala se rozházet, přestože přece jen takto před Štědrým dnem bylo dost plno a zákazníků hlava na hlavě.

Na Štědrý den jsem vyrazila k mamce hned ráno. Většinu věcí jsem měla nachystanou a sbalenou už den předem. Takže jsem jen nanosila věci do auta a vyrazila. Brácha nakonec změnil plány, nikam s rodinkou nejeli a tak se stavili alespoň na oběd. Večeři jsme už však trávili jen ve trojici - já, mamka a její manžel. Celý den hodně rychle utekl, nacpaní jsme byli k prasknutí, pohádky jsme měli jen jako kulisu, protože jsme si pořád jen povídali a snažili se unavit štěně. Za celý den jsem z toho byla ale dost vybitá, protože Maggie si na prcka zvyká opravdu hodně pomalu a kdykoli ten darebák začne o ni jevit velký zájem a skákat po ní, tak je nervní, vrčí a cení zubiska :-). Bude to chtít spoustu času, ale musíme vydržet. Večer už dokonce poprvé leželi vedle sebe, ale to hlavně díky tomu, že Rocky už byl opravdu hodně unavený.




Letos jsme se domlouvali na skromnějších vánocích. Někteří to dodrželi méně, někteří více. Klasika. Ale doufám, že byli nakonec všichni spokojení. A co že jsem vlastně dostala? Stojánek na kosmetické tampony na zeď, parfém, vánoční los, kupony na nákup knih (už aby vyšly novinky, chci nakupovááát :-P), nové náušnice a řetízek, přívěsek z Upířích deníků (ty teprve budu číst, tak jsem se musela ptát, co to je :-)), magnetická záložka do knihy na téma Star Wars, čokoládový Moudrý klobouk z Harry Pottera a dárkový balíček, kde byly svíčky, oříšky, sušená jablka a knižní placky :-D...



Musím říct, že nejhorší na vánocích je to následné dojídání zbytků :-). Cukroví mi myslím vyšlo tak akorát, mohla jsem vzít i trochu do práce, takže to bylo dobře vypočtené. Metrového dortu jsem si nechala kousíček, abych se zbytečně necpala a většinu dostal zbytek rodiny. Takže nakonec toho bylo nejvíc z oběda a večeře. Bylo tedy nutné něco strčit i na mrazák, protože nafukovací opravdu nejsem. Každý rok se snažíme to množství zmenšit a každý rok je z toho marná snaha...



Zbytek dní z roku už se nesl v klasickém pracovním ruchu. Snažila jsem se nějak po neschopence rozchodit a zvyknout si na nové tempo, z počátku to trochu drhlo, ale to se zase poddá. Momentálně mám i se šéfem rozjednanou případnou změnu oddělení, za což bych byla moc ráda. Ale musím vydržet, aby za mě našel náhradu do skladu, což bude dost velký problém. Tak budu doufat, že se na mě nakonec štěstí obrátí a zdaří se.

Silvestrovský den jsem se rozhodla nijak zvlášť neřešit. Udělala jsem si sice pár chlebíčků, ale jen tak na zobání, s tím, že až budu chtít jít spát, tak prostě půjdu a co nesním, dojím další den. Ani jsem nikam nejela a prostě se jen válela doma a odpočívala :-D... Stejně jsem očekávala, že z oslav mnoho nebude díky všem těm zákazům, tak nebylo čeho litovat. Pár bláznů se nakonec s ohňostroji vyrojilo a o půlnoci mě vzbudila rána jako z děla, kdy jsem si myslela, že snad někde něco vybuchlo. Ale zase jsem to rychle zaspala a dál už o ničem nevím :-P.

A to je prosím pěkně vše. Doufám, že jste si konec roku užili podle svého a vítejte v novém roce... :-)


Články, které vyšly:



Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

7 komentářů:

  1. ten vánoční jídelní servis s rybama je best!!! :D

    www.libenanovakova.cz/blog

    OdpovědětVymazat
  2. Super dárky :) a teda to maminčino nádobí!!! To je pecka :)

    OdpovědětVymazat
  3. Wow, ten moudry klobouk z čokolády bych potřebovala sníst aspoň 5x 😊

    OdpovědětVymazat
  4. Jů, ten čokoládový kloubouk vypadá dobře! Já letošní Vánoce taky pojala v duchu dárků od Harryho. Příteli jsem pořídila hůlku, kterou může zapínat televizi a švagrové nakoupila pár čokoládových žabek :D...

    OdpovědětVymazat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne