MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

04 dubna, 2018

Můj seznam přání - knihy, které si chci koupit nebo přečíst.
Meme z dílny Book Chick City...

Co dodat... Cizinka je pro mě povinnost, té se rozhodně nevyhnu. Pán hor mě nějak nadchl, tak snad dostanu recenzáček :-) Šest vran mě nakonec taky udolalo, pořídila jsem si první díl a na druhý také čekám. Tyto první tři knihy rozhodně potřebuji doma. Poslední tři mě zajímají, ale nejsou zrovna nutností. Renegáti jsou na pomezí. Měsíční kroniky zbožňuji, ale třeba Bez srdce mě moc neoslovilo... Takže si asi počkám na nějaké recenze a pak se rozhodnu... :-) A jaké knihy čekají na vás?


Bubny podzimu
Začalo to ve Skotsku, u prastarého kamenného kruhu. Uprostřed něj je vchod, který může otevřít jen několik vyvolených, a vede do minulosti – nebo do hrobu. Claire jím už dvakrát prošla a přežila. Její první výlet ji přivedl do náruče Jamieho Frasera, Skota ze šestnáctého století, jehož láska k ní se stala legendou. Příběh o vášni, který skončil návratem do současnosti, aby mohla porodit jeho dítě. Její druhá cesta, o dvě desetiletí později, je znovu spojila v Americe. Ale Claire tu musela někoho zanechat, jejich dceru Briannu... A Brianna právě cosi zjistila, a to ji přivádí ke kamennému kruhu a skoku do neznáma. Při hledání matky a otce, se kterými se nikdy nesetkala, riskuje vlastní budoucnost, aby se pokusila změnit historii... a zachránit je. Ale jak se Brianna vrhá do neznáma, možná se setká s někým osudovým anebo zůstane na místě, kam patří její srdce i duše.

Pán hor IV.
Sebastianova jediná dcera Christina je samostatná dívka vychovaná v duchu nové doby, hýčkaná rodinou a střežená pěti bratry. Ani ti ji však nedokáží uchránit nepříjemného zážitku, který obrátí její život naruby. Christina se snaží najít ztracenou rovnováhu, odjíždí jako ošetřovatelka do Indie. Život v koloniích jí však nepřináší to, co hledala. Je dcerou svého otce. Divoká krev Pánů hor ji žene do nových dobrodružství, vášnivých lásek i tvrdých střetů s okolím. Po návratu do Francie nachází zcela jiný svět, v němž si znovu musí vybojovat svoje místo. Je chladnokrevná, rozhodná a zocelená životem v drsných podmínkách. Jedinou její slabostí je dospívající syn Gilbert, který má ještě tvrdší hlavu než ona sama. I Gilbert hledá nová, mnohdy ztřeštěná dobrodružství. Nejlepším společníkem a přítelem je mu bratranec Maxmillián de Braie. Ovšem jen do chvíle, kdy mezi ně vstoupí dívka, kterou celá léta odmítali brát na vědomí…

Prohnilé město
Kazu Brekkerovi a jeho lidem se podařil nevídaný kousek, za který měli přislíbenou tučnou odměnu. Jenže místo toho, aby se o ni rozdělili, čekala na ně zrada. Proto musí napnout všechny své síly, aby získali to, co jim patří. V temných ulicích zkorumpovaného Ketterdamu se mezitím schyluje k válce. Nebezpečná smrtící droga jurda parem se tu stává předmětem boje o moc. Obstojí Kazova prohnanost proti nepřátelům a zůstanou mu jeho lidé vůbec věrni?

Renegáti
Renegáti jsou syndikát lidí s neobyčejnými schopnostmi. Vynořili se z trosek zničené společnosti a zavedli znovu řád tam, kde dosud vládl chaos. Jako obhájci práva a spravedlnosti jsou pro všechny symbolem odvahy a naděje. Výjimkou jsou zločinci, které kdysi svrhli. Nova má důvod Renegáty nenávidět a touží po pomstě. Jenže na cestě za svým cílem potká Adriana, který je Renegát. Dosáhne Nova nakonec své pomsty?

Krutá krása
Již od narození byla Nyx zaslíbená krutému vládci svého království. A také už od narození trénovala, jak ho zabít. V den svých sedmnáctých narozenin odchází do paláce, aby se provdala za netvora. A má jasný plán, zabít ho a ukončit jeho devět set trvající vládu. Ovšem panovník ji od samého začátku překvapuje a přitahuje a jeho sídlo není tím pochmurným místem, o kterém jí rodiče vyprávěli. Ovšem aby zůstala loajální své rodině, stejně ho musí zabít! Anebo ne?

Smrtka
Svět bez hladu, nemocí, válek, bídy. To vše se lidstvu povedlo. Zvítězilo dokonce i nad smrtí. Scythové jsou nyní jediní, kdo může ukončit jakýkoliv život a je jim přikázáno tak činit s cílem udržet objem populace pod kontrolou. První část strhující nové knižní série od Neala Shustermana, autora čtenářského hitu Bez šance. Ve světě budoucnosti lidstvo zvítězilo nad nemoci, stárnutím a nakonec i nad smrtí. Nikdo neumírá a Zemi hrozí přelidnění. Jedinými, kdo může ukončit život, jsou tak „smrtky“. Dva mladí lidé, Citra a Rowan, jsou vybráni, aby se stali učedníky tohoto řemesla – což je role, po níž ani jeden z nich netouží. Musí si osvojit „umění“ brát život, a přitom mít na paměti, že když se jim to nepodaří, mohou vlastní život ztratit. Okolnosti je postaví proti sobě a brzy je jasné, že pokud jeden z nich vyhraje, druhý musí zemřít… Za dokonalý svět je třeba zaplatit vysokou cenu.

Zero
Vědí, co děláte... Pohybujete se v síti, z níž není úniku... Londýn. Při honičce je zastřelen mladý chlapec. Novinářka Cynthia Bonsant pátrá po příčině jeho smrti a dostává se na stopu proslulé internetová platformy Freemee. Tato síť shromažďuje a analyzuje data - a milionům uživatelů slibuje lepší život a úspěch. Pouze jeden člověk před Freemee varuje: ZERO – nejhledanější internetový aktivista na světě. Jak se Cynthia začíná blížit pravdě, stává se sama kořistí. Ale ve světě smartphonů a kamer na každém je velmi těžké se skrýt...


Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

9 komentářů:

  1. Tyjo ani jsem nevěděla, že Elsbergovi vychází další kniha, díky za tip :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Na Prohnile město se už také těším :) Renegáty bych také ráda zkusila, uvidime. Dostanu recenzni výtisk Wonder Women, na tu jsem také velmi zvědavá :) A Smrtka mě láká opravdu hodně po všech kladných recenzích :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. me zrovna Smrtka moc ne, autor me prisil nepresvedcil, abych zkousela dalsi knihy :-(

      Vymazat
  3. Já se chystám na Prohnilé město a na Regenáty. Ikdyž Smrtka vypadá taky lákavě... Uvidíme. A ať to nevypadá že jsem hnidopich,jenom je to Bez srdce, né Bez šance.

    OdpovědětVymazat
  4. Bubny podzimu prostě bezpodmínečně musím mít. :)) Jinak Kráska a zvíře nevypadá vůbec špatně, a ta obálka... :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. o bubnech ani nemluv :-) mela jsem fakt kliku, jsem je vyhrala :-)

      Vymazat
  5. Smrtku právě čtu. Jinak Renegáti a Zero jsou mí favorité! :)

    OdpovědětVymazat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne