MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

21 května, 2017

Recenze: Kráska a zvíře

neděle, května 21, 2017 5 komentářů

Recenzní výtisk



Kráska a zvíře jsou další nové omalovánky z nakladatelství Presco Group. Ty jsem získala na Světě knihy a bylo to popravdě veliké překvapení. Navíc to krásně vyšlo, protože nedávno šel do kin film na toto téma a vyšly i nějaké knihy. Pokud se vám tato pohádka líbí a máte absolvovaný jak film, tak čtivo, určitě se pusťte i do těchto omalovánek a doplňte si sbírku :-)

Tak jako v předchozích verzích, i zde najdete hned na úvod krátké představení tohoto pohádkového příběhu. Pak následují kresby s postavami, které jsou pro pohádku opravdu důležité a z návaznosti jednotlivých stran si dokážete příběh odvodit i sami. Fabianiny ilustrace se mi opravdu moc líbí, ale Kráska a zvíře se zatím povedly asi nejvíc, možná je to příběhem, možná je to kresbami. Těžko říct.

Obrázky jsou opět krásně vyvedené, bez zbytečných detailů (není jich tak moc jako jinde, kde pak vzniká problém, jak se vůbec pastelkou nebo fixou trefit mezi linky). Alespoň, kromě velikého plakátu, který se opět nachází na konci, nehrozí, že si na jednom obrázku vypotřebujete všechny pastelky :-D Navíc je i pár stránek, kde je nějaká část už předchystána a celá černá. Lépe pak budou jednotlivé barvy vynikat.

Papír je stále stejně kvalitní a omalovánky mají na chlup stejný počet stran. Zatím jsem použila jen pastelky, ale z předchozích omalovánek této autorky mám vyzkoušené fixy i akvarelové pastelky. Jen je mi záhadou, čím vymaluji ten obří plakát :-D Nicméně zatím se pustím do těch méně náročných obrázků, program u večerní televize je jasný... Takže se pojďme podívat na detaily omalovánek a pár fotek zevnitř pro lepší představu...

Kráska a zvíře, klasická pohádka a kouzelné omalovánky

Informace o knize

Název knihy:
Originální název:
Série:
Pořadí v sérii:
Autor:
Překlad:
Žánr:
Rok vydání:
Počet stran:
Nakladatelství:
ISBN:
Kráska a zvíře
Beauty and the Beast
-
-
Fabiana Attanasio
-
Omalovánky
2017 překlad
80
Presco Group
978-80-8703-450-7

Anotace:
Mladí čtenáři mají možnost seznámit se prostřednictvím této knihy s klasickou pohádkou Kráska a Zvíře dvěma způsoby – nejen četbou nadčasového příběhu, ale také zábavným vymalováváním kouzelných ilustrací Fabiany Attanasio. Kniha obsahuje i vyjímatelný plakát velkého formátu, který přímo vyzývá mladé umělce, aby popustili uzdu své fantazii. Plakát pak jistě bude ozdobou nejednoho pokoje.

Odkazy: databazeknih.cz, goodreads.com, cbdb.cz















Již hotové výtvory...




Tak, co myslíte? Líbí se vám omalovánky?


V zahraničí už vydali i další autorčiny kousky. Doufám, že se časem dostanou i k nám... 



Kde koupit knihu

http://www.arara.cz/product/637353

Další knihy v této kategorii se značkou

Informace o autorce


 

Nástěnka na pinterestu, kterou jsem založila...


Další vymalované obrázky od lidí můžete vidět i na instagramu...

Za recenzní knihu děkuji nakladatelství Presco Group.



Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

5 komentářů:

  1. Omalovánky vypadají fakt krásně, zrovna včera jsem je obdivovala u Míši, kde jsem si zároveň vzpomněla, že jsem pastelku nedržela v ruce snad sto let :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ja prave taky ne, tohle me zase donutilo aspon trosku neco vymalovat :-)

      Vymazat
  2. Taky jsem ji právě dostala :) Moc se těším na vybarvování a díky za nástěnku na Pinterestu ;)

    OdpovědětVymazat
  3. Miluju Krásku a zvíře! Na filmovou verzi jsem koukala zrovna v sobotu :) Omalovánky vypadají úžasně, hlavně zvíře je šílené roztomilé :) Jak už jsem psala na Facebooku, určitě si je seženu... otázkou je kdy :D

    OdpovědětVymazat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne