MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

09 prosince, 2018

Shrnutí týdne #229

neděle, prosince 09, 2018 2 komentáře

Ahoj, máme tu další neděli a vezmeme to tentokrát vcelku rychle. Do Vánoc nám zbývají pouhé dva týdny. Jako vždycky to v závěrečné etapě letí rychlostí blesku a ani se nenadějeme a ten den D bude za dveřmi. Já už se chystám jen na malé pečení. Počáteční euforie mě opustila a tak jen udělám čokoládové rohlíčky a těsně před vánoci metrák... Dárky mám taky nakoupené, jen je zabalit. Jako vždy stále zvažuji, jestli to bude stačit a jestli budou dobré. Ať žije šetření... No a tím moje veškeré přípravy končí. Teď už jen vydržet, až to bude za námi :-)


No a když už jsem zmínila to pečení, dala jsem na blog recept na perníčky. Postupně přidám ještě další články, které se týkají cukroví, mám je nachystané, takže jakmile vznikne mezera v 'programu', tak je publikuji...

V týdnu jsem měla skoro samé odpolední, takže je vám asi jasné, jak to vypadalo s mojí aktivitou. Snažila jsem se i číst, i když mi to šlo pomalu a těžce. Dočetla jsem Ve situ plynových lamp, přičemž jsem ráda, že už to mám za sebou. Bohužel kniha nesplnila úplně má očekávání. Nebo spíše styl napsání, než děj. Teď jsem se ale pro změnu pustila do prvního dílu Časodějů, tak snad si napravím chuť...


Možná jste si všimli, že došlo ke změně hlavičky a zápatí. Dlouho jsem se přemlouvala, že bych udělala velkou změnu a naprosto novou šablonu. Ale vždycky se z toho vyklube nadlidský výkon, když zjistím, co všechno bych tam musela zase předělávat. Snad se vám líbí i nové rámování boxíků v menu a v článcích. Zase to trošku ten vzhled oživilo. Zůstávám tedy u své staré dobré šablony, nicméně neručím, že to nebudu ještě dál vypiplávat (tak jako ostatní blogy). Vy, kteří mě sledujete už dlouho, moc dobře víte, že já pořád musím něco vymýšlet :-P


Mimo to jsem udělala čistku na instagramu. Vymazala jsem si všechny zahraniční účty (kromě autorů a tak). Je sice hezké sledovat ty nádherné fotky, ale kromě toho mi to víc nedá. Číst v originále neumím, takže jsem si řekla, že je zbytečné se navnazovat na ty krásné novinky, když z nich stejně nic nemám (navíc teď zbude víc místa pro vás)... A v rámci této promázavací akce, jsem prošla účty, které sleduji a sestavila seznam těch, které se mi líbí. Všední, obyčejné, ne příliš načančané. Prvních pět z nich jste mohli vidět v článku... A v Praktickém koutku vznikl naopak článek, jak si vložit instagram do menu blogu. Pro ty, kteří neumí anglicky a neví jak na to, mrkněte tady :-)

A to je pro dnešek asi vše. Snad jsem na nic nezapomněla a pokud ano, však se to dozvíte jinak. Doufám, že jste měli krásný a pohodový týden, jak jen to šlo. Zatím se mějte a zase ahoj příští týden :-)




Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

2 komentáře:

  1. Ale teda to záhlaví vypadá moc pěkně. :) Jinak dárky mám také skoro všechny nakoupené, chybí jen ještě pro jednoho človíčka a zabalit no. Ačkoli to nejsou nijak velké věci, důležité je snaha o vytvoření radosti. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to je jasne... ale clovek musi porad premyslet, co maji asi pro nej a jestli to nebude malo na oplatku :-)

      Vymazat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne