MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

02 října, 2018

Můj seznam přání - knihy, které si chci koupit nebo přečíst.
Meme z dílny Book Chick City...

Na říjen si na nás připravili opravdu hromady zajímavých knih. Já si vybrala osm kousků, i když je pravda, že by mě lákalo mnohem více. Ale měla bych stát nohama pevně při zemi, takže jen toto. Skotský vězeň a Apollonův pád jsou pro mě topky, které rozhodně potřebuji. Dále i Diabolik, protože jsem si pořídila první díl a i když byl slabší, stejně se těším na pokračování. Trnitá řeč je tak nějak na pomezí, protože mi přijde, že je to doplnění k Šesti vranám a Griše, jde o pohádky, takže taková podobnost jako Bajky u Harry Pottera... Warcross mě hodně zaujal spolu s Čarodolem. Ráda bych se už dostala na Časoděje a zkusila, zda mi za to vůbec tenhle svět stojí. Prokletý trůn zní také dobře, navíc od Joelle už jsem pár knih četla a nikdy jsem nebyla vyloženě zklamaná. No a z celého výběru už zůstali jen Rebelové vln, kteří jsou na úplném konci, protože od autorky jsem ještě nic nečetla... A jaké knihy zaujaly v říjnu vás? :-)


 

Skotský vězeň
Londýn 1760. Jamie Fraser, podmínečně propuštěný válečný vězeň, mohl dopadnout hůř. Mohl třeba sklízet cukrovou třtinu v Západní Indii. Takhle může být nablízku synovi, o kterém však nemůže říct, že je skutečně jeho. Ale Jamieho život není bez problémů: neustále myslí na svou ztracenou ženu a na Tobiase Quinna, někdejšího kamaráda z dětství.
Stejně jako mnoho dalších Jakobitů, kteří nejsou mrtví nebo ve vězení, Quinn stále žije a dýchá pro věc. V jeho nejnovějším plánu mu má pomoct starobylá irská relikvie. Jamie s tím nechce mít nic společného, přísahal si, že s politikou končí. Avšak objeví se lord John Grey s příkazem, který ho opět odtrhne od všeho a všech, které miluje.
Lord John Grey – aristokrat, voják a příležitostný špion – má v držení balíček nebezpečných dokumentů, které obsahují důkazy korupce britských důstojníků. Ale i o něčem, co je daleko více nebezpečné. Čas se jeví jako rozhodující faktor, protože vyšetřování je zmatené, vede do Irska i na Skotskou vysočinu. Lord John, který dohlížel na jakobitské vězně, když byl guvernérem vězení Ardsmiur, si myslí, že by Jamie mohl být schopen překládat, ale bude Jamie chtít?
Lord John a Jamie se nemají rádi, přesto spolu cestují do Irska, země, jehož hrady skrývají strašlivé tajemství a bažiny přeplnění lidskými kostmi.


Warcross
Warcross není jen hra, je to způsob života! Od autorky úspěšné série Legenda.
Herní fenomén Warcross je pro některé únikem z reality, jiní si díky němu přijdou na slušné peníze. Hackerka Emika je na mizině. Aby si přivydělala, zariskuje a nabourá se do mezinárodního turnaje ve Warcrossu. Jenže omylem se ocitne ve středu dění a přes
noc se stane celebritou. Dokonce dostane od tajemného tvůrce Warcrossu nabídku, která se neodmítá. A tak Emika zamíří do Tokia, kde odhalí spiknutí, které by mohlo mít nedozírné následky.

Rebelové vln
Magický ostrov Svatý Loray konečně ukončil válku s Argridem, kde vládne církev a strach z kouzel. Při mírovém jednání ale zmizí argridský posel a země žádá odplatu. Z únosu je obviněn pirát Vex. Aby si zachránil krk, rozhodne se pomoci válečnici Lu najít skutečného viníka. Mezitím dostane argridský princ Benat šokující úkol – zbavit svůj lid odporu k magii. Jak se klubko intrik zamotává, musí se Vex, Lu i Benat rozhodnout, co jsou ochotni obětovat pro mír.

Trnitá řeč
Šest pohádkově laděných příběhů s úžasnými ilustracemi z temného světa fantasy sérií Griša a Šest vran“
Vydejte se do krajiny kouzel, kde vládne temná magie. Protéká tudy neposlušná řeka a minout vás může poslušná bouře. Přihlížejte pokoutním obchodům sjednaným pod rouškou noci. Vstupte do měst, ve kterých straší, a d
o lesů, ze kterých nevede cesta ven. Přečtěte si příběhy o mluvících zvířatech a oživlých figurkách z perníku. V temných pohádkách je totiž možné úplně všechno. Za každým rohem číhá zrada, pomsta, obětování, ale i láska...

Krvavé impérium
Nový Imperátor Tyrus usedl na trůn a s Nemesis po boku chystá velké změny. Chce z Impéria vybudovat místo, ve kterém se bude bytostem jako Nemesis projevovat úcta a uznání. Vědecké poznání a informace budou pro všechny, ne jen pro elitu. Nikdo nebude muset intrikovat a bát se o život. Galaktická šlechta se však nehodlá vzdát starých pořádků. Rozehrává nemilosrdnou hru plnou intrik a lží. Tyruse čeká těžký boj, při kterém se ho Nemesis chystá chránit. Jenže ona už není strojem na zabíjení. Probudily se v ní city a emoce, a je třeba, aby to dokázala celému světu. Pokud se jí to nepodaří, ztratí mnohem víc, než jen trůn. Ale co když činy, které mají potvrdit její lidskost, povedou ke skutkům, které lidské nejsou? Má vítězství, které je vykoupeno smrtí, vůbec nějakou cenu?

Magický náramek
Hrdinové starých slovanským mýtů, rodinná prokletí a tajemství ožívají ve skvělé fantasy zasazené do romantického prostředí divokých Karpat. Od dědictví po své prababičce si Táňa nic neslibovala. Čekala hromádku šatů prožraných od molů, staré knihy, v lepším případě album s fotkami. Když ale do chaloupky v zapadlé karpatské vesnici dorazí, čeká tam na ni zvláštní stříbrný náramek ve tvaru ještěrky. V okamžiku, kdy si jej navlékne, ocitne se v kouzelném světě mágů a vědem. Díky starému šperku získá křehká dvacetiletá dívka nadlidské síly. Bude je ale umět ovládat? Svět mágů je nebezpečný a před ní stojí mnoho otázek. Je možné milovat nepřítele a nenávidět milovaného člověka? Jak poznat, kdo je přítel a kdo ne? Na tom, jak Táňa odpoví, závisí mnohé… První díl nové fantasy trilogie od autorky Časodějů!

Prokletý trůn
Dvojčata Carys a Andreus neměla nikdy vládnout Edenu. Díky jejich staršímu bratrovi, dědici trůnu, byla budoucnost království bezpečná.
Ale zdání - a soupeři - mohou klamat. Když krále Edenu a korunního prince zabijí vrazi, Eden zoufale potřebuje panovníka, ale posloupnost nástupnictví už není jasná. S vládnoucí radou, která se chy
stá získat moc, se Carys a Andreus potýkají pouze s jednou možností - účastnit se soudního procesu, který určí, kdo z nich je hoden vládnout království.
Jako bratr a sestra se Andreus a Carys vždy vzájemně chránili - před dvorem a před netvory, kteří číhali v horách za královskou zídkou. Střežili svá tajemství. Proces dědictví však zkouší vazby důvěry a rodiny.
Se svou zemí a rozdělenými srdci, Carys a Andreus zjistí přesně to, co každý udělá, aby získal korunu. Jak dlouho předtím, než se podezírání ustálí je žízeň síly dovede k nejvyššímu zradě?


Zrádný labyrint
Apollónovo strastiplné putování pokračuje! Kdysi mocný bůh Apollón, nyní ale puberťák jménem Lester Papadopoulos, pokračuje v napravování svých chyb. A Zeus mu dává co proto. Poslal ho osvobodit pět pradávných zdrojů proroctví z moci tří ďábelských římských imperátorů. Navíc dopustil, že si ho zotročila paličatá polobožská holka jménem Meg! S pomocí přátel se Apollónovi povedlo přežít první dvě martyria. Teď ale musí s Meg vstoupit do zrádného labyrintu a najít třetího imperátora, který je přímo zosobněním vraždy, mučení, šílenství a výstřednosti. Vyhnaného olympského boha čeká ten nejbídnější, nejtrapnější a nejstrašnější týden za jeho více než čtyři tisíce let dlouhý život!


Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

12 komentářů:

  1. Máš toho taky celkem hodně, říjen je dost nabitý :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Máš toho tedy hodně v plánu přečíst. Z těch knih mě snad nejvíce zajímá Warcross. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Já neb říjen ještě vůbec nekoukla :-O
    Musím napravit! Určitě tam taky něco vyberu... Ty máš pěkný výběr :))

    OdpovědětVymazat
  4. Já se v říjnu chci konečně vrhnout na četbu do školy k maturitě, za rok mě čeká a já to nechci (jako vždycky všechno) nechat na poslední chvíli :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak to ti nezavidim, to bude spousta povinne cetby, co? :-/

      Vymazat
  5. Trnitou řeč jsem četla v originále a musím říct, že se mi ta knížka fakt líbila. Takže máš pravdu, že to je na pomezí, ale jestli máš Grishaverse ráda, stojí to za to. Jinak se určitě chystám na Rebely vln a Prokletý trn (ovšem opět nejspíš v originále, když na to najdu sílu) :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ja zatim cetla jen Sest vran, Grisa na me teprve ceka... takze nemuzu rict, jak moc mam tento svet v oblibe ;-P

      Vymazat
  6. Říjen byl nabitý a moc jsem toho přečíst nestihla. Ale určitě můžu vypícnout Warcross, která mě opravdu mile překvapila.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. no koukala jsem na ty ohlasy a urcite ji nehodlam minout :-)

      Vymazat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne