MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

04 června, 2018

Po prvním pokusu jsem stvořila i druhý článek, tak uvidím, jak vás to bude bavit. První díl si totiž otevřelo docela dost lidí :-) Dnes jsem si vybrala dvě knihy - Skleněný trůn zná asi většina z vás a druhá kniha je ze série Dobrodružství Riyria, kterou jsem nedávno četla... Řekla bych, že Sarah J. Maas má asi propracovanější verzi :-)


Královské spiknutí (Dobrodružství Riyria #1)

Anotace Databáze knih: Zabili krále a pokusili se svalit vinu na dva muže. Ale špatně si je vybrali. Royce Melborn, zkušený zloděj, a jeho žoldácký přítel Hadrian Blackwater si žijí vcelku spokojeným životem a čas od času vyřizují finančně výhodné úkoly pro věčně konspirující šlechtu, ovšem jen do té doby, než se stanou nic netušícími obětními beránky ve spiknutí za účelem zavraždění krále. Jako odsouzenci na smrt mají jen jednu šanci na únik, a tak začíná jejich příběh plný zrady a dobrodružství, soubojů a magie, mýtů a legend.
  


Krvavé ostří (Skleněný trůn #0.1 - 0.5)

Anotace Databáze knih: Celaena Sardothien je nejobávanější zabiják v celém království. I když pracuje společně s ostatními zabijáky sídlícími v Tvrzi vrahů, důvěřuje jen sama sobě a svému příteli Samovi. Když ji její intrikující mistr, Arobynn Hamel, pošle na různé mise, které ji zavedou na vzdálené ostrovy i na nepřátelskou poušť, začne jednat nezávisle na jeho rozkazech – ale tím zároveň zpochybňuje i svoji vlastní věrnost. A během svých výprav zjišťuje, že k Samovi cítí mnohem víc než jen obyčejné přátelství. Ovšem tím, že jedná, jak jí napovídá srdce, a vzpírá se příkazům, se ocitá ona sama i Sam ve smrtelném nebezpečí. Arobynn je nelítostný a zradu nikdy neodpouští. A zná za ni jen jediný trest – smrt.
 


Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

4 komentáře:

  1. Mapy v knihách mám ráda a většinou jsou i krásně zpracované. Často se do nich dívám a před čtením je studuju třeba půl hodiny, abych měla přesné informace. :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to já někdy i během čtení, abych si to mohla líp představit :-)

      Vymazat
  2. Já mapky v knihách úplně zbožňuji a podle mě by neměly chybět v každém správném dobrodružství. To se pak dobře cestuje společně s hlavními hrdiny a čtenář pak prorokuje, co kde na mapě je může čekat podle nákresů či popisků :)

    OdpovědětVymazat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne