MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

06 května, 2018


V pondělí jsem i přes velkou migrénu zvládla dočíst čtvrtého Pána hor a sepsala jsem pro vás recenzi. Po dočtení jsem měla dost rozporuplné pocity, protože ne všechno, co se stalo a jak se stalo, se mi líbilo. Ale když se tak zpětně ohlédnu, myslím, že kniha má znamenat nějaký ten přelom, hlavně co se týče tehdejší společnosti. Jde vidět určitý úpadek i změny, takže jsem zvědavá, co bude v dalším dílu.


S pondělím se také blížil nový měsíc a já už pár dní měla předchystaný nový článek. Jednalo se o Čtecí plány na květen. Tentokrát jsem si vybrala druhý díl Vesmírné pouti, protože bude nejlepší rychlý návrat, než všechno zapomenu. A jako druhou knihu Královu klec, která taky marně čeká na přečtení... Snad budu se všemi svými plány na recenze stíhat :-).


S počátkem května přišla i obvyklá rekapitulace. Musím říct, že s předchozím měsícem jsem byla maximálně spokojená. Doma mi přibyla pěkná kupička nových knih a navíc jsem přečetla i hromadu, kterou obvykle nezvládám. Deset knih, to už je na mě výkon :-P Samozřejmě nezahálím a už si vybírám další knihy a přidávám na seznam jako vzteklá. Jen nevím, kde brát ten čas na to...


Rozhodně potřebuji ale i odpočívat a ne vždy mi něco takového knihy poskytnou. Někdy prostě potřebuji i jiný únik a to mi zajistí filmy. V poslední době, hlavně teď přes víkend, jsem hodně koukala, takže jsem nachystala nový článek. Filmů se mi trošku nahromadilo, tak se můžete podívat, co podle mě za to stojí a co ne... A už chystám další;-)

V poslední době plánuji i finální úpravu knihovničky. Sice nad tím dumám už od vánoc, ale ten čas tak strašně letí, že mi to ani nepřijde. A jednou z věcí, co jsem si ještě usmyslela je, že chci poskládat hezký vršek knihovničky. Tam mám svoje knižní polštáře a jelikož kousek zbyl, pořídila jsem si poslední dva, abych mezeru zaplnila. Jakmile budou polštáře na místě, ještě vám to celé vyfotím...


Ve čtvrtek se mi konečně do ruky dostal recenzáček v podobě Prohnilého města. Na knihu se dostanu až dnes, protože jsem nejdřív musela dočíst Vládce Arestonu. Kniha byla opět výborná, ale víc si můžete přečíst v recenzi a já jdu na Šest vran :-)


Posledním přírůstkem do rodiny je kniha z výprodeje u Dobrovského a tou je Nejtemnější část lesa. Jsem hodně zvědavá, jaké to bude, ale neberte knihu, když nestojí ani padesát korun, že... Navíc jsem ji nakonec dostala :-) ...


Takže, to by bylo všechno. Mějte se hezky. Já si jdu udělat nějakou baštu a zase číst :-D

PS: Tento týden mi také dorazily lístky na veletrh. Chystáte se? Děláte si nějaké plány na besedy, na nákupy knih nebo to necháváte náhodě? :-)

Přírůstky

  • Nejtemnější část lesa
  • Prohnilé město




Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

4 komentáře:

  1. Jako knihy dobrý, ale já strašně chci ty polštáře! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak na Ali ani nekoukej, nebo se zblaznis... :-D daji se sehnat uz od 40,-

      Vymazat
  2. To je pěkná kupička knih. Ale nemůžu se vynadívat na ty knižní polštáře, ty jsou fakt úžasné :)

    OdpovědětVymazat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne