MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

03 května, 2018

Můj seznam přání - knihy, které si chci koupit nebo přečíst.
Meme z dílny Book Chick City...

Květen se zdá jako vydařený měsíc. Pro mě jsou dvěmi největšími prioritami Artemis a Věž úsvitu. Ty potřebuji na 100%. Dále mě velice láká Ve svitu plynových lamp, v tomto případě asi zkusím recenzní e-knihu od Hostu. Bratrstvo, tam bych si měla trochu pohnout, protože jsem skončila u čtvrtého dílu a dál jsem se nějak nedostala. A ten zbytek, to jsou knihy, které mě zaujaly po obsahové stránce, tak třeba se k tomu taky časem dostanu...


Ve svitu plynových lamp 
William Pinkerton, syn notoricky známého detektiva, má už za sebou mnoho úspěchů. Nyní se vydává do podsvětí viktoriánského Londýna v honbě za legendárním podvodníkem Edwardem Shadem. Williamův otec zemřel, aniž Shadea kdy našel, ale William je rozhodnutý vytáhnout zloděje na světlo.
Adam Foole je gentleman bez minulosti pronásledovan
ý deset let starým milostným vztahem. Když jednoho dne dostane od své ztracené lásky dopis, vydá se do Londýna, aby ji našel. To, co se dozví o jejím osudu a napojení na muže známého jako Shade, ho donutí čelit dlouho ukrývanému žalu.
Během lovu v londýnských stokách zahalených mlhou, opiových doupatech a spiritistických salonech vznikne velmi nepravděpodobné pouto: přátelství mezi velkým detektivem Pinkertonem a Foolem, jenž by mohl být klíčem k nalezení Edwarda Shadea.
Oslňující, strhující román, jehož děj se přesouvá z diamantových dolů v jižní Africe na bojiště občanské války, zavede čtenáře do spletitých uliček smutku, důvěry a její ztráty, kde k sobě dva lidi může připoutat to, co mají společného, navzdory jejich temnotě.


Kaldera
Stig se v Hallasholmu účastní každoroční soutěže o nejlepšího bojovníka Skandie. V noci ho však překvapí nečekaný návštěvník a přinese žádost o pomoc, kterou by Volavky měly raději odmítnout. Na druhé straně moře, v jižním městském státě Byzantos řádí piráti, kteří unesli syna císařovny Justiny. Volavky vyklouznou z Hallasholmu pod rouškou tmy a plaví se zachránit chlapce z rukou únosců. Míří na jih k ostrovu Santorillos, kde se nachází nedobytná pevnost obklopená kalderou, kterou vytvořil kráter sopky. V tomto výbušném sedmém příběhu dobrodružné série Bratrstvo Volavky bojují proti pirátům na rozbouřeném moři a mají v rukou osud celého císařství.

Artemis
Autor celosvětového hitu Marťan se znovu hlásí o pozornost milionů čtenářů: tentokrát sci-fi thrillerem z blízké budoucnosti – napínavou noir kriminálkou odehrávající se na Měsíci.
Jazz Bašarová pracuje jako kurýrka. Občas i nelegálního, čili pochopitelně lépe zaplaceného zboží. Jak jinak přežít v Artemidě, jediném městě
na Měsíci, když nejste bohatý turista nebo výstřední milionář? Když si tu poctivě vyděláte sotva na jídlo? Když ani příležitostné pašování nestačí na slušnější bydlení? Všechno se ale změní v okamžiku, kdy Jazz dostane nabídku provést velkou věc. A to za odměnu tak závratnou, že se prostě neodmítá. Jenže tahle zakázka jí brzy přeroste přes hlavu – zaplete se totiž do vysoké hry, v níž jde o ovládnutí Artemidy. A kterou by nemusela přežít…

Věž úsvitu
Chaol byl vždy věrný svému vládci. To se ale změnilo, když byl skleněný zámek zničen a král Adarlanu se ho pokusil zabít. Chaol sice přežil, ale utrpěl těžká zranění. Jeho jedinou nadějí jsou léčitelé v Atice, pevnosti na Jižním kontinentu. S blížící se válkou se do potíží dostanou i Dorian a Aelin. Aby přežili, musí Chaol přemluvit krále Jižního kontinentu, aby se do války zapojil na té správné straně. Avšak to, co odhalí v Atice, je mnohem důležitější.

Lov stínu
Nev nastoupil jako řadový člen na palubu vesmírné lodi, které velí Qole, nejmladší kapitánka všech dob. Její posádku tvoří sebranka sirotků, uprchlíků a ani Nev není úplně obyčejný člen personálu. Ve skutečnosti pochází z královské rodiny a na lodi se skrývá. Věří totiž, že Qole má klíč k měnící se galaktické civilizaci...

Brána času
Na tenhle večer měla Alex úplně jiné plány. Místo vytouženého rande s Bradem trčí v knihovně svého otce a musí šprtat fyziku. Pak ale její pozornost upoutá starobylá, miniaturami zdobená kniha, uvnitř které najde papírek s heslem. Poháněná zvědavostí zapne otcův starý počítač, na kterém ho nikdy neviděla pracovat, a objeví na něm starou verzi kultovní počítačové hry Hyperversum. Neodolá, vytvoří si postavu a začne hrát. Ocitne se v dokonalých kulisách středověké vesnice a brzy zjišťuje, že v této alternativní realitě uvízla a nedokáže se vrátit zpět. Když se stane svědkyní zločinu a začne jít o život i jí samotné, uvědomí si, že pouštět se do hry byla velká chyba. Jenž už je pozdě. Dokáže proplout světem intrik a soubojů? Sblíží se s neklidným a okouzlujícím Markem, synem Králova sokola? Nejde cestu zpět do reality?

Z kouře a kamene
Morigan – nádherné, ale kruté město. Obyčejní smrtelníci zde žijí po boku nadpřirozených bytostí Šerosvěta a pod přísným dohledem čtyř vládců města. Když se jeden z nich objeví na prahu domu Carys Obelové a zemře jí v náručí, dívka netuší, že tenhle okamžik jí zásadně změní život. Může se totiž stát jeho nástupkyní – nositelkou titulu paní kouře a kamene. Aby titul získala, musí však podstoupit těžkou zkoušku od ostatních pánů města. Obstojí? Dokáže poznat spojence a odhalit nepřátele? Najde sílu a odvahu bojovat s nástrahami, ale i sama se sebou?


Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

4 komentáře:

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne