MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

22 dubna, 2018


Před chvílí jsem se vrátila od mamky z grilovačky. Nakonec jsem se tam stavila, i když jsem chtěla spíše doma dělat věci, které je potřeba. Moje lenost zvítězila a vydala jsem se raději vylítat Maggie a flákat se na zahradě. Samozřejmě proběhla i grilovačka, na kterou jsem dovezla kopu zeleniny, že ji zkusíme udělat na grilu taky... Povedlo se :-)


V pondělí jsme se konečně dočkali programu na Svět knihy. Myslím, že je to horší než loni. Žádný z programů, besed či autogramiád se už neopakuje, takže pokud jdete jen na jeden den, asi nestihnete vše, co byste chtěli. To mě docela mrzí. Předchozí dva ročníky, na kterých jsem byla, měli právě tuto výhodu, takže se lépe plánovalo, na co se člověk podívá. Nicméně stále platí, že jedu s mamkou v pátek. Už máme zařízený vlak a dokonce mám slíbené lístky od Lucie z Presco Group, které moc děkuji :-) Už se na ten výlet tak těším... A se Světem knih se stále více mluví i o Humbooku. Zatím jsem rozhodnutá nejet. Všude se to hemží nadšenci, kteří mě však chtějí nahlodat. Asi bude záležet na programu, zda mi to bude stát za to... Škoda jen, že některé z těchto akcí nejsou někde blíže, než jen v Praze...

Konečně jsem přečetla Areston, který se mi doma válel rok. Z počátku jsem si nebyla jistá, co z toho vlastně vzejde, protože kniha působila dost zvláštně. Ale jakmile jsem se do příběhu dostala, přišel mi opravdu výborný a taky trochu temný. Po dočtení jsem si zkusila napsat o recenzáček druhého dílu a Pavla z Epochy mi poslala celý zbytek série. Paráda, mám co číst na další měsíc, díky :-P


V zápětí, po dočtení Arestonu, jsem se pustila do nové série, kterou už nějaký čas dávám dohromady. Teprve nedávno vyšel závěrečný díl a tak jsem si řekla, že bych měla přečíst první knihu, ať vím, co mě vlastně čeká. Vytáhla jsem si Královské spiknutí. Kniha zatím působí dost průměrně, i když má zajímavou zápletku. Jsou momenty, kdy si nejsem jistá, kdo je dobrák a kdo ne. Každopádně se budu snažit ji dočíst ještě dnes a zítra snad bude recenze :-).


Po delší době přibyl i příspěvek do rubriky Filmová očekávání. Nějak jsem na to pozapomněla a nevydala od ledna nic. Takže tentokrát jsem se mrkla, co chystají v kině na květen, co mě zaujalo a co bych chtěla vidět. Do oka mi padlo nakonec šest filmů.

O víkendu jsem se věnovala nějakým těm domácím pracem. Jak už jsem psala, stavila jsem se i u mamky na grilovačku. Také jsem stihla zaběhnout do knihkupectví, protože brzy končí platnost katalogu Knižního klubu a já ještě nic neměla koupené. Využila jsem toho a koupila jsem si knihu Vlčí proces, po dlouhé době zase radost placená z vlastní kapsy, a pak nějaké knihy pro ostatní. Mamce jsem koupila Vlčí úžinu, protože kdysi dostala Posledního laponce a když už KK to má z 399 za 99, tak to neberte, že... :-)


To je asi vše. Zase jsem neudělala nic, co jsem měla původně v plánu. Nejspíš bych úkoly měla psát na lístečky, ať vidím, jak mi toho přibývá a já na to prdím... Dnes už však je pozdě, vracím se ke knize, doufám, že ji dočtu a pokračuji v dalším díle Arestonu. Příští týden by mi totiž měly dorazit další recenzáčky, tak bych měla máknout... :-)

Přírůstky

  • Útěk z Arestonu
  • Vládce Arestonu
  • Stavitelé Arestonu
  • Vlčí proces




Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

2 komentáře:

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne