MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

08 dubna, 2018


Ten týden opět zase strašně utekl. A je to ještě horší kvůli tomu, že jsem od pondělí měla dovolenou. První v letošním roce a moc jsem se na ni těšila. Měla jsem v plánu koukat na filmy a číst knížky. A docela se to i povedlo...

Se začátkem týdne téměř začal nový měsíc. Mrkla jsem se tedy na svůj knižní přehled a jsem celkem spokojená. V březnu jsem přečetla sedm knih a pár jsem si i koupila. Podrobnosti se ale už dočtete v samostatném článku... :-) Dám vám tu stejnou fotku, nechce se mi to znovu skládat :-P


Samozřejmě jsem nezahálela jen s jedním článkem a mezi povinnostmi doma jsem i něco sepisovala. Dalším takovým příkladem je seznam knih, které bych si ráda pořídila v dubnu. Měla jsem neskutečné štěstí, protože jsem se zúčastnila soutěže o Bubny podzimu, které tam zrovna mám a byla jsem jednou z vítězů. Ani si nedovedete představit, jak jsem byla šťastná. Teď už jen vydržet než kniha vyjde...

Abych se zbytečně nerozepisovala, tento týden jsem stihla přečíst tři knihy a další jsem rozečetla. Nejdříve jsem se snažila dojít na konec série Světa Tryllů. Potřebovala jem vědět, jak to celé dopadne a tak, však víte... Takže si na blogu můžete přečíst recenzi na Rozpolcení i na Boj o trůn. Třetí knihou je pokračování Magisteria, tedy Stříbrná maska. Recenzi jsem napsala zrovna dneska dopoledne, takže i tu si můžete přečíst. A momentálně jsem se pustila do Magnuse Chase a Thorova kladiva. Zatím mě to moc baví a jsem zvědavá, kolik dílů vlastně série ještě dostane...


Jelikož jsem nechtěla ale pořád ležet v knihách nebo koukat na filmy, pustila jsem se do modelu, který jsem začátkem roku dostala. Ráda bych zase měla uklizený stůl, takže jsem doufala, že to během dovolené stihnu. Mám asi víc jak půlku hotovou, takže to přešvihnu jen kousek. Tentokrát jsem dostala Mustang, který je v nějaké speciální edici, nebo jak to nazvat. Má totiž karoserii už hotovu a nachystanou, takže stavím jen kabinu, motor a tak podobně. Jsem za to docela i ráda, protože to určitě bude nejlepší karoserie na výstavce :-P


U Dobrovského teď mají akci Happy Hour. Platí jen každý čtvrtek a to ještě ve vybraných prodejnách. Měla jsem veliké štěstí, protože jsem se na jedné nové pobočce, kterou mám vedle práce, domlouvala na dvou knihách, jelikož je neměly a nešly objednat přes eshop. Byli tak hodní, že mi je přeskladnili k sobě. A ještě jsem měla tu kliku, že to stihli na tu akci. Takže jsem si obě bichličky hezky vzala a dostala jsem slevu 20%. Paráda ne? :-D A ještě k tomu jsem se zbavila posledního kuponu. Teď už si musím kupovat knihy za své... ;-)


S menším zpožděním jsem po půl roce zase nafotila knihovničku. Je fajn sledovat všechny ty změny, jak jsem knihy přeskládala, co nového přibylo, jaké jsem pověsila nové přívěsky a mnoho dalšího. Taková dokumentace... Když jsem se totiž podívala, jak jsem před pár lety začínala a s jakými knihami, říkala jsem si, že to ani není možné :-D A stále čekám na vaše fotečky nebo články ;-) Taky se chci juknout...


Abych nezapomněla, tak mi v týdnu došly knihy za šablony, které jsem dělala. Jedna byla pro Táňu z My book world a druhá pro kosmetický salon její mamky. Snad se obě šablonky líbí :-)


A na úplný závěr pár fotek z víkendu. Strážila jsem zvířata a docela se nudila. Kromě čtení knih jsem mohla maximálně čučet na bednu, takže jsem trošku fotila i mazlíky. Sluníčka jsem si taky moc neužila, protože svítilo jen v sobotu dopoledne a pak nic, takže venku se sedět nedalo. Ale teď už jsem doma a můžu dohánět svoje resty... A jaký týden jste měli vy? A víkend? :-)





Přírůstky

  • Sloup do nebe
  • Rande naslepo
  • Jádro
  • Percepliquis




Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

6 komentářů:

  1. Já ti tak moc závidím, že můžeš číst i tři knížky za týden. Úplně se mi z toho chce brečet :D už aby ty dva měsíce utekly.

    Jinak na hodně dlouhou dobu jsem se zasekla u tvé kočičky. Ta je naprosto nádherná <3 nevím jak ty, ale já bych si už nikdy nedokázala představit život bez zvířat. Od svých 13 let máme doma kočku a před 4 lety si pořídili psa a asi nikdy bych už nechtěla bydlet jen tak "sama". Když na to tak myslím, asi bych ten život neměla tak zajímavý, jako mám s nimi. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Neboj, utečou, že ani nebudeš vědět jak :-) No já mám jen psa, zbytek je všechno mamky. Ta má ještě slepice a dneska dotáhnou králíka. Takže pro mě zabíjačka, když to mám všechno hlídat. Mě stačí Maggie a hotovo. Po ní mám v plánu si dát pár let oraz, protože celý život mám pořád nějaký zvířata a potřebuji si už odpočinout :-)

      Vymazat
  2. Krásné přírůstky, tři knížky za týden.. Hm, taky bych to chtěla stíhat.. :D Já jsem četla jen "Léto plné neskutečných věcí", ale to se mi moc líbilo! :)

    https://boook-planet.webnode.cz/

    OdpovědětVymazat
  3. Ta knihovna je fakt nádherná <3 Já se pořád chystám, že udělám bookshelf tour, a pořád to odsouvám. Tak už to teda napravím :) Měj se moc hezky!

    OdpovědětVymazat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne