MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

25 února, 2018

Shrnutí týdne #188

neděle, února 25, 2018 4 komentáře

Tento týden proběhl relativně v pohodě. Venku konečně začíná svítit sluníčko, i když ty teploty tomu zatím neodpovídají. Každopádně ale dokáže hned zlepšit náladu a přidat energii, doma všechno pod slunenčími paprsky září a já se tak neskutečně těším na jaro :-) A co vy?

První přečtenou knihou pro mě bylo další druidské dobrodružství v knize Gaiin štít. Tentokrát šlo spíše o doplnění Kronik železného druida, jelikož kniha je sbírkou povídek, které vyplňují mezery mezi jednotlivými díly. Rozhodně se ale nejedná o nějaké lepidlo, protože jednotlivé kapitoly jsou čtivé a mají své kouzlo... Druhou přečetnou je Verum, které mě neskutečně zklamalo na celé čáře a dost naštvalo. Takhle nějak si představuji plýtvání papírem a penězi čtenářů. Výplň mezi díly, která je naprosto o ničem.


Na zlepšení nálady jsem vytáhla druhou půjčenou knihu, tak snad bude lepší než ta předchozí, a to konkrétně Z kostí a inkoustu. Zatím jsem hodně na začátku, než se trošku rozjedu. Tím pádem ještě nemám tušení, na kterou stranu se přiklonit. A pak už bych se opravdu ráda vrhla do svých únorových čtecích plánů. Koneckonců je na čase :-)


Po delší době jsem se nechala umluvit k nové šabloně. Jediným požadavkem byly pastelové barvy, hlavně fialová. Po mnoha kombinacích různých prvků a barev nakonec vzniklo toto. Snad k velké spokojenosti.


V pátek jsem si vzala volno navíc, abych si prodloužila víkend. Zašly jsme si s mamkou na nákupy, v sobotu proběhla 'rodinná akce' a dneska se celý den válím. Ideální. Venku je krásně, ale jít tam a mrznout se mi nechce. A nejraději bych byla, aby ten dnešek utekl velice pomalu, protože s pondělím přichází nový týden a zase práce :-/ Ale vždycky se snažím nějak odreagovat, hlavně knihami a filmy. Těch jsem zase shlédla hned několik, takže brzy připravím článek. A co se týče knih, mám velikou radost, protože zatím se držím svého novoročního předsevzetí a stále mám od začátku roku koupenou pouze jednu knihu. Jupí :-D Ale už pomalu přemýšlím, co si pořídím, protože mám vánoční a narozeninové kupony, takže sestavuji seznam, co vlastně nutně potřebuji...

Nakonec jedno upozornění. Ještě dnes máte možnost soutěžit o záložky. Jsem ráda, že zájemců je stále dostatek. Výherce si může vybrat tři kousky z mé tvorby. Na více informací a fotky už koukněte v článku...

A to je asi tak vše. Jdu se vrátit ke své nicnedělající rutině :-P A pak se vrhnu na čtení, aby mi to netrvalo moc dlouho. A co takhle děláte vy, při neděli? :-)

A na závěr po dlouhé době přidávám i video. Našla jsem na youtube soundtrack k třetí řadě Cizinky, tak vám ho sem šoupnu, ať můžete taky poslouchat :-)





Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

4 komentáře:

  1. Celý dnešek si říkám, že bych ke své spokojenosti potřebovala zítra ještě jednu neděli :-D
    Navíc ty mrazy, které začaly, mě dost odrazujou od toho zítra vstát a jít do práce :-/

    OdpovědětVymazat
  2. Pěkné shrnutí :) Na Verum jsem se těšila, tak mě teď trochu odrazuje to, že je to nejspíše jen plýtvání papírem :D Jinak úžasná šablona, ta se vážně povedla :)

    OdpovědětVymazat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne