MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

18 února, 2018


Zdravím vás takhle při neděli večer. Konečně jsem došla z práce a přežila jsem tu otročinu :-D Pustila jsem si soundtrack z Cizinky a jdu se vesele hrabat v tom, co jsem celý týden dělala. Asi toho moc nebude, ale alespoň pár řádků dám dohromady ;-)

Posledně jsem vás informovala o tom, že jsem si nechala dělat nějaké ty knižní záložky. Po webu jsem pohledala vhodné obrázky a z nich si pak vytvořila ořez. Jako první jsem vám ukázala fotku s mými knihami série Nástroje smrti a k nim záložky a takový ohlas jsem popravdě nečekala :-D Takže opakuji, pokud se vám některé mé záložky líbí, máte je k dispozici a můžete si je vytisknout doma nebo někde nechat udělat :-)

V úterý jsem dočetla další knihu Ricka Riordana (a že jich už doma mám...) a jako vždy jsem se hned pustila do recenze. O svých článcích spíš ráda uvažuji jako o názorovém textu, kde obvykle napíšu to, co mě po přečtení knihy napadne. Hezky začerstva, protože se obvykle ještě ten den pouštím do další četby... Jednalo se tedy o Temné proroctví, druhý díl Apollonova pádu... Zvažovala jsem do čeho se pustit následně a nakonec to vyhrál Attik s Kronikami železného druida. Tuto sérii mám strašně ráda a o to víc mě mrzí, že vydávání dalších dílů tak strašně trvá... :-(


Ve čtvrtek jsem měla volno, ale měla jsem vcelku nabitý den. Hned z rána mi mamka dovezla s kolegou z práce nové křesílko. Původně jsem toho chtěla mít v pokoji co nejmíň, ale jak se ukázalo, i když přijde návštěva třeba jen jednou za rok, je lepší mít na posez dvě křesla. A po více jak roce se mi zadařilo sehnat to stejné, co už jsem měla. Hned po tom, co jsem si ho dala na místo, jsem zaběhla do města kouknout na novou pobočku Levné knihy, ale popravdě je to stejná bída jako ta první. Malinký obchod a knih jen pár. Nic moc nabídka a zase k tomu nacpali ty hračky a podobné věci :-( A nejlepší zpráva toho dne, sotva jsem došla domů a jakžtakž roztála z tý zimy, zvonil pošťák a přivezl mi recenzáček. Napsala jsem si o knihu Na lovu, kterou jsem včera dočetla a dnes ráno vám zveřejnila recenzi ;-)



Trošku jsem si procházela blog a koukala na rubriky, které moc nepoužívám. Například Deníček hodně vázne. Nenapsala jsem do něj nic už mnoho měsíců. Asi si budu muset něco vymyslet. Jako další jsem oprášila omalovánky. Sice na ně nemám moc času ani té správné nálady, ale od vánoc se mi nahromadily tři hotové obrázky, takže jsem vám je rovnou hodila do článku. A nakonec ještě jeden s fotkami. Jak jsem totiž zjistila, tak kromě ročního shrnutí z instagramu jsem zase celý rok nic nepřidala. Takže zpětně jsem nasyslila fotky s tou naší farmou :-D

To by mělo být z tohoto týdne asi všechno... Momentálně mě víc nenapadá ;-) Mějte se fajn... Musím jít číst, mám toho hodně. Dva resty z čtecího plánu, dočíst Kroniky a ještě mám od kolegyně půjčené Verum a Z kostí a inkoustu... Ufff :-D


Přírůstky

  • Na lovu




Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

10 komentářů:

  1. "Knihovna z kostí a inkoustu" je skvělá, trochu připomíná "Hunger games" a "Univerzitu výjimečných", ale mně se opravdu líbila.. :) "Na lovu" mám taky v plánu a těším se na ní.. :)

    https://boook-planet.webnode.cz/

    OdpovědětVymazat
  2. Máš nádhernou knihovnu!! A ty polštáře?! Panebožééé! :-D

    OdpovědětVymazat
  3. Skvělé shrnutí :) Tvoje záložky jsou úžasné, to říkám pořád :) Kroniky železného druida mám také ráda, Atticus a Oberon jsou skvělí, škoda že to vydávání dílů trochu vázne :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak. A když napíšu do nakladatelství, tak mi nikdo neodepíše...

      Vymazat
  4. Tvoje knihovna je úúúúúžasná. Bydlím v podnájmu a knížky mám už úplně všude. Nějak je nemám kam dávat :D těším se až budu mít svoje bydlení a postavím si knihovnu přes celý dům :D Jdu honem mrknout na záložky. Se mnou je to tragické. Jako záložku používám lístek z autobusu nebo cokoliv se zrovna namane. Jsem ostuda.

    OdpovědětVymazat
  5. Utíkám si přečíst tvoji recenzi :)

    OdpovědětVymazat
  6. Tiež som teraz pred pár dňami čítala Apolóna :) Závidím ti tie poličky inak, tiež by som chcela toľko miesta na knihy :D

    http://book--hoarders.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. děkuji :-) taky jsem kvůli tomu obětovala gauč a mám jen dvě křesla :-D v bytě je málo místa....

      Vymazat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne