MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

28 listopadu, 2017

Velice dlouho jsem nic podobného nepořádala. Včera večer mě to blesklo hlavou z ničeho nic. Už dlouho totiž přemýšlím nad tím, že bych chtěla přes vánoční svátky znovu vytáhnout Vánoční koledu od Charlese Dickense a znovu si ji přečíst. Knížka má jen něco málo přes sto stránek, takže je to taková jednohubka a moc času nevezme.

Rozhodla jsem se proto z toho udělat výzvu pro všechny. Od včerejška je k dispozici událost na facebooku, kde se můžete přidat. Aby měl každý čas, zvolila jsem termín od 23.12. do 26.12. Na tak malou knížku to bude určitě tak akorát. Já si ji nejspíš sbalím na Štedrý den k mamce a budu ji tak nějak louskat celý den :-)

A co vy? Zaujalo vás to a přidáte se?

Společné čtení Vánoční koledy (událost na fb)

Vánoční koleda Vánoční koleda Vánoční koleda čili Vánoční povídka s duchy 

Vánoční koleda, Charles Dickens

Obchodník Ebenezer Skruž je lakotný. Vlastně miluje jen jedno - peníze! Hromadí je a škudlí, kde se dá. Ani o Vánocích, svátcích klidu a míru, nedokáže být laskavý a štědrý. Brzy se ale má všechno změnit...

O Štědrém dnu má Skruž podivnou vidinu, ve které ho navštíví jeho zemřelý společník Jakub Marley. Tajemným hlasem mu prozradí, že se mu zjeví tři duchové, kteří starému skrblíkovi pomůžou stát se lepším člověkem, pokud on bude chtít. Ke Skružovi skutečně postupně přijdou záhadní návštěvníci - duch minulých Vánoc, duch letošních Vánoc a duch příštích Vánoc.

Připomenou mu jeho dětství, zavedou ho do chudé rodiny jeho písaře a ukážou mu, jaké štěstí prožívá o svátcích jeho nemajetný synovec se svými dětmi. Poslední duch odhalí obchodníkovi děsivou budoucnost...

Zlému lakomci spadnou klapky z očí a rozhodne se pro zásadní životní změnu...


Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

6 komentářů:

  1. Minulý rok jsem ji také četla poprvé! :D Určitě se přidám.. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Mám ji v angličtině a v daném termínu to stoprocentně nedám - my máme hodně, jak já ráda říkám "kontaktní" :D, rodinné Vánoce, a v těchto dnech zdobíme, balíme, a následně rozbalujeme, jíme, hrajeme hry... Takže na čtení fakticky prostor nezbývá. Nějak kolem toho termínu to ale zkusím někam vtěsnat a třeba i sepsat článek :)

    OdpovědětVymazat
  3. Já ji mám v plánu koupit, stydím se, že ji doma nemám :) Ale přečtu si ji asi dříve. 23. budu číst nějakou knížku, kterou dostanu od přítele k Vánocům, protože s ním slavím Vánoce o den dřív :)
    Tu pak budu louskat i na Štědrý den, jak já už se těším! :)

    OdpovědětVymazat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne