MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

27 listopadu, 2017

Můj seznam přání v prosinci

pondělí, listopadu 27, 2017 2 komentáře
Můj seznam přání - knihy, které si chci koupit nebo přečíst.
Meme z dílny Book Chick City...

V prosinci mám pouze tuto knihu a i to je s velkým otazníkem, protože nakladatelství moc aktivit nevyvíjí a vydávají strašně málo knih. Budu se tedy velice modlit, abych u nich vůbec tuto sérii dala dohromady. A jestli ne, budu těžce zuřit :-(

Edit: Jak jsem zjistila, zapomněla jsem ještě na dvě knihy :-D


Trapped
Šestý svazek populárních Kronik železného druida. Po dvanácti letech tajného výcviku je Atticus O'Sullivan konečně připraven svázat svou učnici Granuaile se zemí, a zdvojnásobit tak počet druidů na světě. V předvečer obřadu se ale svět, který ho považoval za mrtvého, náhle dozví, že stále žije, a tuze rád by ho poslal zpátky do hrobu. Attikovi nezbývá, než aby se s Granuaile a se svým věrným irským vlkodavem Oberonem vydal k úpatí Olympu, kde si na něj už brousí zuby římský bůh Bakchus, který mu přísahal pomstu – bude si ovšem muset počkat ve frontě za prastarým upírem, skupinou temných álfů a starým šibalským bohem, pro které je ZABÍT DRUIDA podle všeho priorita číslo jedna.

Poslední smrtelné pouto
Kronika Netesaného trůnu vrcholí třetím a posledním románem. Trilogie, která začala Císařovými čepelemi a pokračovala Prozřetelností ohně, dospěla k epickému závěru. Říši Annur zachvátila válka. Starodávní csestriim jsou zpět, aby dokončili svou čistku lidstva. Armády pochodují na hlavní město. Líchové, osamocené bytosti, které čerpají moc z přírody a živí tak své neobyčejné schopnosti, hrají na všechny strany, aby ovlivnili výsledek války. Vrtošiví bohové kráčejí po zemi v přestrojení za lidi a sledují své vlastní cíle. A třem císařským sourozencům v samém srdci toho všeho – Valynovi, Adare a Kadenovi – je jasné, že i kdyby přežili zkázu, jež hrozí jejich světu, stejně se jim možná nepodaří sjednotit své protichůdné představy o budoucnosti...

Faja
Návrat do temného světa, kde se na pravdu a naději téměr zapomnělo.
Ilan vstoupila do nížin, které jsou pro ni světem naprosto odlišným od toho sklenářského. Přátelství s kapitánem pětadvacítky je stále nové a Ilan si uvědomuje, že takový vztah nevzniká jen tak. Zvlášť když se jedná o pětadvacet bojovníků, jejichž nohy kráč
í po zemi dlouhá léta a kteří za svůj život ovlivnili mnoho dění ve světě. Aby mohla o lidech, kteří zotročili její lid, smýšlet jako o přátelích, musí se hlavně naučit odpouštět.
Klid ve sklenářských městech je ke všemu narušen, když se po mnoha generacích znovu objevuje starodávný nápis, jen krátká věta, která kdysi byla součástí svobodného sklenářského světa. Ale kdo ji píše na zdi palutulů a sklenářských ghett, když ti, kdo znali její význam, jsou dávno mrtví? Jaký příběh vypráví ta tři slova, na první pohled tak jasná, přesto nepochopitelná?
Ilan bude muset čelit mnohým nebezpečím, aby odhalila význam starobylého odkazu a objevila v něm nové poselství.


Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

2 komentáře:

  1. O sérii som už počula, ale ešte som sa k týmto knihám nedostala, tak dúfam, že to konečne napravím :D

    OdpovědětVymazat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne