MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

08 října, 2017

Mám pocit, jakoby ty měsíce plynuly tempem splašeného koně, protože už je říjen a opět jsem sepisovala přehledové články o tom, co se dělo za poslední dobu. Například ohlédnutí za září, kolik knih jsem přečetla, kolik jsem jich dotáhla (fakt moc a moc) a tak podobně. Přitom mám pocit, jako bych psala shrnutí za srpen teprve nedávno. Takže září dopadlo následovně, přineseno třináct nových knih a přečtené pouhé čtyři. Kompletní přehled najdete v článku...


V pondělí jsem využila volna a zajela jsem do hornbachu nechat nařezat desky. V knihovničce jsem chtěla vyměnit jeden regálek, protože má jinou barvu a výšku, patří k obyvákové stěně, takže tam úplně nepasoval. Teď to mám konečně zarovnané a rozhodla jsem se, že to byla poslední úprava, kterou jsem provedla. Pokud se dostanu do bodu, že dojde místo, buď omezím nákupy (což by bylo potřeba) nebo se po vzoru jiných začnu zbavovat těch knih, které mě až tak moc za srdce nechytly...

Od nakladatelsví Epocha jsem dostala nabídnutou tenkou knížečku na recenzi - Nesvatý otec. Já sama bych si ji asi nikdy nevybrala, už kvůli názvu a obálce, ale řekla jsem si, že ji teda vyzkouším. Nemá ani dvě stě stránek. Nakonec jsem byla příjemně překvapena, protože český autor dokázal sepsat zajímavou lehkou a čtivou fantasy. Recenzi najdete v tomto článku...


Díky bráchovi jsem objevila Aliexpress, což bude asi peklo tam teď nekoukat. Ty ceny, to je prostě neskutečné a poštovné se vůbec neplatí. Už jsem si vybrala nějaké věci, to budete koukat, až to přijde. A já taky :-D Držte mě a připoutejte mě, už tam nesmím nikdy vkročit :-P

V pátek jsem si vybírala poslední den dovolené, žádná mi už nezůstala. Strávila jsem teda u mamky prodloužený víkend. Alespoň jsem si odpočinula. Akorát jsme mlsaly a pořádaly čtenářský klub, pořád zalezlé mezi stránkami knih :-) Asi jsem ji vážně zkazila. Bylo to prostě fajn, ale doma je doma a moc jsem se těšila na to svoje...

Jinak v práci je to prostě naprd. Lepší to snad ani být už nemůže a nikdy nebude. Ještě ke všemu začínají přípravy na vánoce a už teď z toho mám neskutečnou hrůzu, jak to celé uděláme... Celé svátky mám za ty roky zprotivené, že už mě je nebaví ani slavit, ani si doma dělat jakoukoli výzdobu. Jak se říká, tohle mi byl čert dlužen... Jedinou mou útěchou je vždycky útěk domů, do klidu. A asi to bude chtít zásoby čokolády :-)

Málem bych zapomněla ukázat přírůstek tohoto týdne. Jde o knihu z Levných knih, podařilo se mi tam od této autorky sehnat už třetí kousek, tentokrát je to Královna Alžběta...


A to je asi tak všechno. Čajík už mám uvařený, musím zapnout topení, je tu nějak chladno... A než se mi udělá záloha disku, půjdu chvíli malovat a pak si vezmu knihu... Jaký jste měli týden vy? :-)

Přírůstky

  • Královna Alžběta



Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

12 komentářů:

  1. Utíká to vážně neskutečně rychle. :)) Královana Alžběta je skvělá kniha, stejně jako ostatní knihy od autorky - čtení si užij. :))

    OdpovědětVymazat
  2. Ještě, že na ten ALiexpress nemám peníze.... Mě Vánoce nevadí miluju je, ale ty lidi, proboha, jak já je nesnáším. Všude lidi, někam pospícháš, ale smůla všude lidi, takže nic nestíháš. Prostě šílenost a to letos mi přijde hrozně moc lidí všude už teď, takže na Vánoce se asi zblázním. Práci tak nějak odkládám na příští rok, protože hledám něco, kde je co nejméně kontaktu s lidma a budu moct dělat jen na víkendy nebo dálkově.

    OdpovědětVymazat
  3. Haha, Aliexpress je zlo! Já ho objevila před létem a radši nebudu nic povídat :D :)

    OdpovědětVymazat
  4. Tak aspoň vím, že na Aliexpres nemám klikat, už i tak jsem po včerejším Humbooku o pár stovek lehčí.. :D To je hrůza! :D "Královna Alžběta " vypadá zajímavě, budu se těšit na recenzi! :)

    http://boook-planet.webnode.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No vzhledem ke spoustě záporných ohlasů, jsem ráda, že jsem tam nejela :-)

      Vymazat
  5. Aliexpres, to je pokušení :) Knihovničku máš krásnou, já už jsem právě v prostorovém pressu- je to trochu málo místa na nové knihy, tak se musím hodně krotit :) Měj se krásně :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :-) Taky jsem párkrát byla, ale vždycky bylo kam rozšiřovat. A i když by teď ještě šlo někam přidávat poličky, už to nechci :-)

      Vymazat
  6. Také mi to strašně rychle utíká. Mně začala (konečně) škola a zatím jsem nadšená. Jinak jsem přečetla Odvetu a ta mě bohužel zklamala. V sobotu jsem navštívila Humbook, který jsem si maximálně užila :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to je dobre :-) me mrzi akorat ty autogramiady, ale jinak se spis tesim na svet knihy :-)

      Vymazat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne