MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

01 října, 2017

Celý týden mám jako v mlze. Uteklo to jako voda a už je tu opět neděle. Jelikož jsem měla odpolední, tak jsem samozřejmě nestíhala tolik, kolik bych ráda. Ani to čtení mi až tak nešlo. Sice jsem konečně dočetla Císařovy čepele, ale za celý měsíc jsem stihla zoufale málo. Podrobně vám to vylíčím v měsíčním přehledu, který vyjde pravděpodobně zítra... A jako jednohubku jsem slupla Odvetu, třetí a poslední díl Univerzity výjimečných. Za mě nejpovedenější díl série :-)

V úterý jsem si konečně šla vyzvednout balík na poštu. Jako asi nemusím popisovat jak jsem byla naštvaná stavem balíku. Tentokrát však vinou obchodu, kde už nikdy nebudu nakupovat. Poslala jsem jim i email, kde jsem jim popsala důvod nespokojenosti. Doteď jsem nedostala ani blbou omluvu. Takže pápá a už nikdy. A přitom to nebyl u nich můj první nákup. Nepochopila jsem... Ale k té veselejší stránce. Září a říjen jsou asi nejbohatšími měsíci, teda kromě asi května, mám dojem, že tam toho vyšlo taky hodně. Takže za září jsme objednávaly kopu knih s kolegyní a něco jsem brala i mamce :-) Moje hromádka po několika selekcích nakonec čítala pět knih... Den na to jsem objevila ve schránce ještě malý recenzáček. Tudíž tento týden byl na knihy hodně bohatý. A jak bude vypadat říjen raději už nezmiňuji :-D


Ve čtvrtek bylo volno dané státem, obchody byly zavřené. Takže jsem se na chvíli vytočila u mamky na oběd a na nějakou tu výpomoc na zahradě a podobně. Trochu jsem se vyhřívala na sluníčku, které konečně ukazuje svou tvář a je ten krásný podzim, jak všichni básní... Odpoledne jsem valila zase domů za svými povinnostmi. Téměř jsem dočetla Odvetu a druhý den jste si už mohli přečíst recenzi. A následně jsem se pustila do Nesvatého otce, české dílko, které mě baví a je velice čtivé. Názor na knihu možná bude už zítra, nejpozději v úterý... :-)

S koncem měsíce opět přichází nějaké ty přehledové a plánovací články. Jedním z nich je plán na říjen, kde jsem si zvolila tentokrát tři knihy a to z toho důvodu, že potřebuji i nějakou pauzu od knih, které mají víc jak čtyři sta stran a podobně. Prostě a jednoduše potřebuji něco jednoduchého a rychlého... Vybrala jsem si Rozděleni časem a Zrození zabijáka, což by měla být fantasy a sci-fi a pak Elyonovu zemi, čtivo pro mladší čtenáře :-)



A jako poslední zmíním dvě statistiky. Poslední dobou mě moc těší návštěvy a jejich komentáře a také rostoucí počet členů ve všech mých facebookových skupinách. Například skupina Knižní akce a soutěže už má přes šest set členů, což mě velice těší. Jsem ráda, že nehledám všechny novinky zbytečně... A sepsanou recenzí na Odvetu mám na blogu už 300 knižních 'názorů'. Ty starší sice nejsou moc ke čtení, ale každý jsme museli projít rozvojem, takže i prvopočáteční pokusy se počítají, no ne? :-D

A jaký jste měli týden vy? Pochlubte se...

Přírůstky

  • Nesvatý otec
  • Odveta
  • Noční loď do Číny
  • Rebel
  • Říše bouří
  • Učedník a Válečný mág


Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

5 komentářů:

  1. A co to bylo za obchod kde jsi objednávala ty knihy?
    Já takové jednání tedy nemám ráda a je od nich hnusné, že ti ani neodpověděli blbou omluvou.

    Já měla školní týden :D popravdě nic moc zajímavého. Utvrdila jsem se, že přednášky tento semestr budou nudné, tedy až na jednu (mobilní technologie). Ta je asi jediná, co mě zaujala :D Doufám, že těch 12 týdnů nějak přežiju, už se hodně těším na poslední semestr a na to jak skončím. Tím jak jsem si studium protáhla o jednu střední, tak už jsem z toho celkově unavená a nebaví mě to. Ale chci to dodělat, tak snad se mi to povede a pak už "hurá" do práce :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi

    1. pipkin.cz... knihy nebyly vubec obaleny, proste jen vlozeny do krabice, ktera samozrejme na poste nevydrzela a byly v ni diry :-( semestry obvykle docela utikaly, clovek se ani nenadal a mel zkouskove... jinak skolu nezavidim, ja to ani nezvladla dodelat... sice svoji praci nesnasim, ale radeji pracovat nez se ucit :-)

      Vymazat
  2. Na této stránce jsem zatím objednávala jen jednou, ale bylo to ok, měla jsem od nich jen jednu knihu a zabalené to bylo dobře, zřejmě jsi fakt měla smůlu. Jinak pěkné kousky :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já už několikrát. A tohle mě docela odradilo. Obchod potom trpí kvůli lenosti jednoho člověka...

      Vymazat
  3. Pěkná hromádka nových knih :) Pro mě je konec každého měsíce utrpením, protože si spočítám, kolik knih jsem vlastně nakoupila a říkám si, že se musím krotit, ale bohužel mi to moc nejde :D :(

    OdpovědětVymazat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne