MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

17 září, 2017

Od pondělí do pátku jsem měla dovolenou a jak už jsem párkrát napsala, většinu doby jsem strávila sezením či ležením, protože mě chytly záda. Na druhou stranu jsem ještě před začátkem prohlásila, že hodlám mít pro tentokrát filmové volno, takže se mi to alespoň splnilo. Viděla jsem toho poměrně dost, i když to vždycky nebyla zrovna dobrá volba. Bohužel, v poslední době se mnoho opravdu výborných snímků netočí. Ale abych to napravila, zkoukla jsem i nějaké ty starší kousky. A velikou radost mi udělala Cizinka, protože začala třetí řada seriálu :-)

poster poster poster poster poster poster poster poster poster posterposter poster

Jelikož jsem konečně viděla Spiderman: Homecoming (a ne v moc dobré kvalitě, takže mě čeká repete, jakmile bude něco lepšího), mohla jsem tím pádem i aktualizovat článek o Marvelu. Pokud nevíte, je to jen takový malý informační článek o Marvel universu, kde jsou základní věci jako seznam filmů a seriálů, jejich posloupnost a tak podobně...

Co se týče knižního světa, stihla jsem dvě knihy. První z nich byla na recenzi od Baronetu, thriller Ta druhá. Sice mě příliš nenadchl natolik, abych mu dala 100%, ale rozhodně ani neurazil. Nejlepší část byl jednoznačně závěr a byla škoda, že se kniha ve stejném duchu nenesla po celou dobu... Druhou je Probuzení Simona Spiera, což pro mě byla jednohubka na jeden den. Kniha sice po obsahové stránce není nic světoborného ani naprosto nového, ale svým stylem byla výborná, čtivá a humorná, realistická a ze života. Prostě super :-)


Jako 'novou' knihu jsem získala druhý díl Strážců minulosti. Opět z bazaru, měla jsem štěstí. Dnes jsem objednávala knihy, velikou hromadu pro několik lidí a pro mě letos předposlední objednávku, alespoň doufám :-P a tam jsem si vzala i třetí díl, takže se pak do toho budu moct vesele pustit :-)


Po dlouhé době jsem dostala takovou menší inspiraci a sepsala jsem článek o mých nej deseti knihách, které nespadají do sérií, které mám doma a moc se mi líbily. Přečíst si jej můžete zde a já už pomalu chystám další podobný sloh :-P

Půlka září je už úspěšně za námi a je potřeba se připravovat na říjen. A to včetně našich seznamů knih. Prošla jsem si nejrůznější nakladatele a podle edičních plánů jsem přidala další knihy do alba Říjen 2017. Máte-li facebook, neváhejte mrknou a třeba tam najdete něco zajímavého.

A to bude asi vše. Víkend jsem měla pracovní, takže celý den mimo domov a udělané nemám nic. Nebudu to tedy prodlužovat, spousta hodin a ráda bych stihla ještě nějakou tu stránku knihy. Tak hezký pozdní večer všem... :-)

Přírůstky

  • Circus Maximus

A jako vždy na úplný závěr vás poprosím o podporu tohoto blogu. Moc vám děkuji



Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

4 komentáře:

  1. Krásné ráno, Lucí, doufám, že záda už nezlobí. Na filmy zastolik nejsem, ale jací jsou noví Piráti? Ještě jsem nějak neměla možnost se na ně mrknout, no a na Cizinku slyším chválu ze všech stran. Touha po tom, číst knihy mě nějak opustila, ale do seriálu se možná někdy pustím :)
    Tak se měj krásně a ať se, nejen knižně, daří :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Záda trochu lepší, tak uvidím, jak to bude vypadat dál. Je škoda, že se Cizince vyhýbáš... Já rozhodně nevyhledávám romantické příběhy, ale tady je i historie a je to prostě skvělý. Knihy se čtou samy a rychle. Tak alespoň zkus ten seriál :-) Určitě nebudeš litovat... A Piráti, po technické stránce super, ale příběh byl hodně slabý, asi nejslabší ze všech filmů dosud...

      Vymazat
  2. Já jsem na Spidermana chtěla jít, ale nějak jsme to s přítelem prošvihli. Včera večer jsme se dívali na Thora, protože chceme jít na 3. díl a přítel ještě neviděl ani jeden :D Marvel prostě milujeme ♥

    OdpovědětVymazat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne