MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

09 srpna, 2017


Utajené orákulum je pro mě již patnáctou přečtenou knihou autora Ricka Riordana. Tím pádem mi tento svět není vůbec cizí. Už předem je mi jasné, jak bude daný příběh probíhat, co se tam tak zhruba může odehrávat a jaký to může mít vliv. Ani po tolika knihách mě nepřestává čtení jeho děl bavit. V mnohém se obracím na osvědčenou kvalitu, která se tak trochu opakuje, což spoustu čtenářů odradí. Navíc musím připomenout, že tyto knihy jsou spíše pro náctileté, mladší čtenáře. Já je mám přes to všechno ráda, protože jde o pohodovou a odpočinkovou četbu a především o téma, které mě vždycky bavilo.

Jako vždy se vše točí okolo polobohů a Tábora polokrevných. Setkáváme se starými známými, ale i s pár novými 'lidmi'. Co mě rozhodně nikdy nepřestane bavit je to, že Rick Riordan všechny své knihy, ať zapadají do jakékoli série, postupně provazuje, takže na sebe mohou odkazovat, mohou využívat postavy navzájem, události a tak podobně. A to mě opravdu ponouká k dalšímu zkoumání. Vzniká díky tomu nový svět v obrovských měřítkách...

Ani tady není výjimkou spousta dobrodružství a nějaké to napětí. Určitě se najdou i momenty, kdy jsem byla překvapená, veselá i vyvedená z míry. Prostě všechno jak má být. Možná je to už i ze zvyku, že jsem tak spokojená, ale určitě to není jen kvůli tomu. Konec zůstal připravený na další díl a na něj se moc těším. Docela mě i zamrzelo, že se to uzavřelo najednou tak rychle a já nemám po ruce pokračování. Ale to nevadí. Za chvíli vyjde díl z jiné série, takže se přesunu na čas jinam :-) Abych to shrnula, pro mě je to opět pět hvězdiček. Ale berte mě s rezervou. Já jsem na to asi ulítlá :-P
 

Po tom mučení jsem se odpotácel do srubu a dal si další sprchu. Sprchy jsou dobré. Sice ne tak jako slanina, ale stejně jsou fajn.

Informace o knize

Název knihy:
Originální název:
Série:
Pořadí v sérii:
Autor:
Překlad:
Žánr:
Rok vydání:
Počet stran:
Nakladatelství:
ISBN:
Utajené orákulum
The Hidden Oracle
Apollónův pád
1
Dana Chodilová
Fantasy
2016 originál/ 2017 překlad
360
Fragment
978-80-253-2986-3

Anotace Databazeknih.cz:
Jak nejlíp potrestat boha?
Tím, že z něj uděláte smrtelníka!
Přesně tak dopadl bůh slunce Apollón. LUP! - a z nesmrtelného boha je šestnáctiletý kluk. Bez božských schopností a se spoustou nepřátel za zády se válí ve smradlavé newyorské popelnici. Pokud chce z téhle bryndy vyváznout se zdravou kůží a dostat se zpět mezi bohy, musí přesvědčit Dia a získat jeho ztracenou přízeň.
Existuje jen jediné místo, kde může hledat pomoc: základna moderních polobohů známá jako Tábor polokrevných.


Poznal jsem je podle tetování a kruhových vzorů. Na takové bojovníky se jen tak nezapomene.

Ukázka z knihy


Informace o autorovi

foto: Bookstacked

Databáze knih: Rick Riordan se narodil r. 1964. Téměř 15 let působil jako učitel angličtiny a historie na veřejných i soukromých školách v Kalifornii a texaském San Antoniu. Po těžkém rozhodování se povolání učitele vzdal a začal se plně věnovat psaní knih pro děti i dospělé, za které získal řadu cen, mimo jiné i tři nejprestižnější americké literární ceny v žánru mystery. Momentálně žije v San Antoniu se svou manželkou a dvěma syny.



Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

2 komentáře:

  1. Od tohoto autorka jsem četla jen Percyho Jacksona když jsem byla mladší, ale určitě se na další jeho knihy chystám :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak jeho knihy jsou vice mene ve stejnem duchu, ale jsou opravdu dobre .-)

      Vymazat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne