MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

28 srpna, 2017

Můj seznam přání - knihy, které si chci koupit nebo přečíst.
Meme z dílny Book Chick City...


Plamen v temnotě
Pokračování Jiskry v popelu. Eliasovi a Laie jde o život.
Po Čtvrté zkoušce a událostech, k nimž při ní došlo, se vojáci vydávají na lov dvou uprchlíků, kteří utekli ze Serry a vydávají se na nebezpečnou cestu do srdce Impéria. Laia se chystá proniknout do Kaufu, nejstřeženějšího a nejnebezpečnějšího imperiálního vězení, aby zachránila svého bratra, jehož schopnosti jsou klíčem k přežití Učenců. A Elias je rozhodnut jí pomoci, přestože se tím vzdává poslední šance na svobodu. Temné síly, lidské i ty z jiného světa, však pracují proti nim. Dvojice musí na každém kroku své cesty bojovat, aby přelstila nepřátele: krvežíznivého císaře Marka, nemilosrdnou Velitelku, sadistického Dozorce, který vládne kaufskému vězení a - což je nejbolestivější - i Helenu, Eliasovu dlouholetou přítelkyni, která nyní zastává funkci císařova Krkavce. Helena se musí podrobit Markově vůli a postavit se do čela mise, která jí zlomí srdce: najít zrádce Eliase i učeneckou otrokyni a oba zabít.

Zrození ohně
Nová série Draconis Memoria od autora trilogie Stín krkavce.
V rozhlehlých zemích ovládaných syndikátem Železná loď není nic cennějšího než dračí krev. Získává se ze žil Červených, Zelených, Modrých a Černých draků žijících v zajetí nebo ulovených ve volné přírodě. Z dračí krve se dá destilovat elixír, jenž dává těm několika málo mužům a ženám, kteří draky dokážou zkrotit a jsou známí jako krvepožehnaní, hrůzostrašnou moc. Ale jen málo lidí zná pravdu: že řady draků slábnou. Pokud padnou, přijde velice brzy válka se sousední říší Corvantine. Poslední naděje syndikát vkládá do zvěstí o existenci jiného druhu draků, daleko mocnějších než ostatní, a do hrstky těch, jejichž úkolem je draky najít.

Pod maskou lži - už nechci
Sebevědomá hrdinka s ostrým jazykem, neodolatelná atmosféra viktoriánské Anglie, neuvěřitelné zvraty. Tajemstvím opředení hrdinové, kteří skrývají mnohem víc, než jen svou pravou tvář... Evelyn má plné zuby života podle diktátu konvencemi svázané společnosti. Když její sestra Rose za záhadných okolností zmizí, neváhá, a i přes zákaz rodičů ji odjíždí hledat. Není však jediná. Cestu jí zkříží mladý gentleman Sebastian Braddock, který jí odhalí těžko uvěřitelnou pravdu – ona i její sestra mají speciální dar léčit nemocné a zraněné. Evelyn si myslí, že se Sebastian zbláznil, když ale sama poznává lidi, kteří dokážou věci přesahující lidské chápání, začne názor měnit. Přichází na to, že dar zvláštních schopností představuje obrovské nebezpečí. Je totiž mocným lákadlem pro ty, kteří ho chtějí zneužít ve svůj prospěch. A Rose je pravděpodobně v rukou jednoho z nich...

Odveta
Poslední test je ten nejnebezpečnější! Závěrečný díl bestsellerové série.
Vítěz bere vše! Svaz národů se ocitá na pokraji občanské války. Povstalci intrikují proti kruté a vychytralé vládě. Nadaná studentka Cia Valeová, která přežila testování, je odhodlaná pustit se do boje. Sama to však nezvládne. Toto je příležitost chopit se vedení, na které Cia dosud jen cvičila – ale koho má vlastně vést? Tváří v tvář nebezpečí a podvodům musí Cia riskovat životy těch, které má ráda a vsadit vše na loajalitu svých smrtelně nebezpečných spolužáků.

Šest vran
V Ketterdamu, rušném přístavním městě, se dá za peníze koupit všechno a nikdo to neví lépe, než sedmnáctiletý Kaz Brekker, fenomenální podvodník a zloděj, kterého předchází pověst muže, jenž se neštítí žádné špinavé práce, za což si vysloužil i přezdívku. Když se Kazovi naskytne možnost vydělat peníze, o jakých se mu ani nesnilo, příliš se nerozmýšlí, přestože to znamená provést věc takřka nemožnou: vloupat se Ledového paláce, nejostřeji střežené pevnosti na světě. Jenže na takový úkol sám nestačí, a tak přicházejí na scénu další hrdinové: Trestanec prahnoucí po pomstě. Ostrostřelec, který neodolá žádné hazardní hře. Syn prominentního otce, který utekl z domova. Špiónka pohybující se neslyšně jako stín. Kráska-zabiják, pověstná svým neodolatelným šarmem. Šest teenagerů, kteří se nepřízní osudu stali nebezpečnými zločinci a teď ze všech sil bojují o své místo na slunci. Jejich minulost je opředena mnoha tajemstvími, která se v knize postupně a rafinovaně odkrývají. Čtenář nejen hoří nedočkavostí dozvědět se víc, ale hrdinové mu zároveň s každou další stránkou přirůstají víc a víc k srdci. Nakonec, když jde opravdu do tuhého, se chvěje úzkostí o jejich osud. Podaří se jim odvrátit nebezpečí, které hrozí světu, nebo alespoň vyváznout se zdravou kůží? Nebo se navzájem pozabíjejí? Kniha plná napětí a nečekaných zvratů, kterou jen tak neodložíte.

Učedník a válečný mág
Fletcher a jeho přátelé, pronásledovaní orckými šamany a divokými démony, se musí stůj co stůj vrátit z území Aetheru zpět do vlastního světa a ubránit ho před orckou hrozbou. Fletchera ovšem čeká ještě mnohem obtížnější úkol: úhlavní nepřítel albínský ork Chán se chystá se zničit Hominum a pobít jeho nejbližší. V rozhodujícím boji se s ním musí Fletcher střetnout sám.

Hořící kůň - už nechci
Arabské Španělsko na počátku 11. století se drobí ve střetech a intrikách. Baskický lučištník z hor touží zachránit svého grošáka, proto se z něj stává zloděj koní. Na jedné z výprav se potkává s osiřelou zemanskou dcerkou, odsouzenou k šedivému životu hradní služebné. Ti dva bezděčně zasáhnou do záměru králů a vzbudí nenávist Spin de Mula, démonického čaroděje, který znetvořuje lidské duše. Jejich osudy se protínají, zatímco muslimští a křesťanští vládci spolu střídavě bojují a uzavírají politická spojenectví, iberští bohové čelí islámu i Kristu a ze Severu připlouvají drancující vikingové...

Říše bouří
Pro Aelin dlouhá cesta k trůnu teprve začala, ale už nyní je jasné, že bude plná zrady, nepřátelství a nevraživosti. Pokud si chce udržet korunu a ochránit své království, musí se spojit s lidmi, kteří až do teď byli nepřáteli a musí bojovat proti zlu, které se chystá pohltit celý svět. Zkáza se na ni řítí ze všech stran a jediná zoufalá možnost, jak přežít, je obětovat to, co miluje nejvíce na světě.


Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

8 komentářů:

  1. My čteme trochu jiné žánry, takže mě v Tvého výběru nic neláká, ale detektivek a thrillerů, který si nutně musím pořídit, vychází v září a pak i v říjnu asi milion :D Takže toho mám na seznamu taky požehnaně :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já vím. Proto je někdy těžký ppm tebe vymyslet komentář :-P

      Vymazat
  2. Ježiši já jsem ráda, že v tom nejsem sama, mně se taky u těch komentářů občas vaří mozek :D Nechci kecat naprázdno, ale zas nechci neokomentovat, to jsou dilemata :D

    OdpovědětVymazat
  3. Chci si přečíst všechny :) Pod maskou lží je pro mě novinka, ale zaujala :)
    www.fantasylalatriel.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  4. Šest vran mám už objednané a Odvetu si také rozhodně nenechám ujít :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. sest vran mam spise az nekde na konci pomysleneho seznamu, protoze do novych serii se mi uz moc nechce :-)

      Vymazat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne