MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

24 května, 2017

Jedna z mých vlastních záložek, sice není vyráběna přímo pro tuto knihu, ale to nevadí...



Jedny z prvních záložek, které jsem si nechala vyrobit firmou...








My ostatní tu prostě žijem {recenze}
A co když nepatříš mezi vyvolený? Mezi ty, co maj za úkol zlikvidovat zombíky nebo bojovat s duchomorama (nebo co má to modrý světlo a všechny ty mrtvoly zase sakra znamenat)? Co si počít, když jsi jako Mikey? Kluk, kterej chce prostě jenom odmaturovat, užít si maturitní ples a možná už konečně sebrat odvahu a pozvat Hennu na rande dřív, než se něco semele a někdo už zase vyhodí školu do vzduchu. Protože někdy má člověk větší trable než to, že se tenhle měsíc už podruhý schyluje k zániku světa, a někdy prostě musí umět najít i v obyčejným životě něco neobyčejnýho. I když třeba tvýho nejlepšího kámoše uctívaj pumy jako modlu.

Labyrint: Útěk {recenze}
Thomas se probudí ve výtahu a nepamatuje si nic kromě vlastního jména. Vynoří se do světa, kde žije asi šedesát dospívajících chlapců, kteří se naučili přežít v naprosto uzavřeném prostředí. Každých třicet dní se objeví nový chlapec. Původní skupina je už na místě asi dva roky a marně se snaží uniknout labyrintem, který obklopuje jejich životní prostor. Už se vzdávají naděje. Pak se ale objeví dívka v bezvědomí a jejich svět se začne měnit...

Spáleniště: Zkouška {recenze}
Labyrint byl teprve začátek. Nalezením cesty z labyrintu to mělo skončit...
Už žádné hlavolamy. Žádné proměnné. A žádné běhání. Thomas byl přesvědčený, že když se jim podařilo uniknout, vrátí se on i Placeři ke svým dřívějším životům. Nikdo však ve skutečnosti netušil, do jakého života se vracejí. Země, sežehnutá
slunečními erupcemi a spálená novým, krutým klimatem, se změnila v pustinu. Vláda se zhroutila – a s ní i pořádek. Rozpadajícími se městy teď bloudí „raplové“, lidé pokrytí hnisavými ranami, které infekční nemoc nazývaná erupce dohání k vražednému šílenství. Hledají, kde by našli další oběť... a potravu. Pro Placery běhání zdaleka neskončilo. Namísto svobody zjišťují, že mají před sebou další zkoušku. Musejí překonat Spáleniště, nejvíc sežehnutou část planety, a do dvou týdnů dorazit do bezpečného útočiště. A organizace ZLOSIN se postarala o to, aby uzpůsobila proměnné a nastavila šance v jejich neprospěch. Thomase čeká zkouška ohněm – skutečně přechovává někde v hlavě tajemství svobody? Nebo bude věčně vydán ZLOSINu na milost?

Vražedná léčba {recenze}
Konec řady se blíží.
ZLOSIN vzal Thomasovi vše. Ale je to konečně za nimi. Zkoušky jsou po posledním testu kompletní.
Přežijí?
Co ZLOSIN neví, je to, že Thomas si pamatuje mnohem víc, než si myslí. A je toho dost, aby věděl, že nemůže věřit ani slovu z toho, co jim říkají.
Pravda bude děsivá.
Thomas porazil bludiště.
Přežil Spáleniště. A nyní bude riskovat cokoliv, aby zachránil své přátele. Ale pravdou je, že by to mohlo být to poslední, co udělá a čím všechno skončí. Čas lží je u konce.

Hobit {recenze}
Malý, nenápadný, podceňovaný hobit na této cestě nejen získá pohádkové bohatství, kterým bude udivovat sousedy, ale k vlastnímu překvapení dokáže všem, že není takový budižkničemu – zachrání své druhy, unikne krvežízivým nepřátelům, oklame draka a dokonce zažehná hrozící válku. Barvité vyprávění, předehra k Pánu prstenů, která ale obstojí i jako samostatný příběh, a to nejen pro děti, ve svém strhujícím líčení činů a zážitků pohádkových bytostí nese i poselství platné i pro nás lidi: každý, i ten zdánlivě méně schopný, má na světě své místo a dostane příležitost ukázat, že je v něm víc, než se na první pohled zdá.

Hunger Games {recenze | recenze | recenze}
Vítězství znamená slávu a bohatství. Prohra znamená jistou smrt. Hunger Games začínají...
V troskách bývalé Severní Ameriky se rozkládá země Panem s nablýskaným hlavním městem Kapitolem a dvanácti okolními kraji. Kapitol jim vládne krutou a tvrdou rukou. Poslušnost si udržuje kláním Hunger Games – zvrácenou televizní reality show, ve které každoročně jedna dívka a jeden chlapec z každého kraje nedobrovolně bojují o život. Do hry však vstupuje šestnáctiletá Katniss, která se nehodlá podřídit... Překvapivé výsledky zápasu povzbudí obyvatele země Panem, aby se postavili k odporu, a v krajích se formuje odboj. Podaří se zabránit krvavému střetnutí, jehož důsledky by byly víc než hrozivé?

Tuto rubriku jsem založila hlavně jako přehled mých knižních záložek. Už se v tom sama ztrácím a nevím, kde všude ty záložky jsou. Takže budu postupně fotit knihy z mojí knihovničky a k nim jejich záložky, které jsou v nich uložené. Některé jsem vyráběla, jsou staré nebo nové, vybledlé, některé jsou stažené z internetu, některé jsou koupené, některé darované a některé jsou vyhrané...


Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

8 komentářů:

  1. Tak tahle záložka je naprosto skvělá, hlavně teda ty pírka ♥ :)

    OdpovědětVymazat
  2. Tuhle záložku mám, moc díky za ni! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. no nemas za co, skoda ze jsme se nevidely i letos, mela jsem dalsi zalozky :-)

      Vymazat
  3. Záložka je super. Hlavně ta pírka, ta jsou krásná :)

    OdpovědětVymazat
  4. Krásná záložka, mně se líbí, že to má takový nenáročný design, co se týká barev, že je to takové jednoduché ^^
    Já mám záložky v jednom šuplíku a vždycky když se jimi probírám, přemýšlím, jestli je vůbec nakonec všechny využiju, jelikož mám své oblíbené a nedokážu mít rozečtených víc knih, protože mě to pak nebaví. Tak využiju max 2 v jednu dobu :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak to ja se snazim mit pro kazdou knihu, obvykle chci mit tematicke, ale tak musim vyuzit i ty ostatni ;-)

      Vymazat
  5. Krásná :) Docela by se hodila k nějakým relaxačním omalovánkám :)

    OdpovědětVymazat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne