MŮJ ZÁPISNÍK

RECENZE KNIH

FILMOVÉ A SERIÁLOVÉ HODNOCENÍ

PEČENÍ A VAŘENÍ

22 března, 2017

Po velice dlouhé době jsem dofotila zbytek mých starých knih. Tentokrát jsou to jen tři kousky, protože moc často se po takových knihách nekoukám. Ale netvrdím, že se to nemůže změnit :-) Nejstarší kniha tohoto dílu je z roku 1949.

Většina těchto knih má neznámý původ. Absolutně si nedokážu vzpomenout, kde jsem je vůbec vzala. Jsou tak staré, že mají zažloutlé stránky, potrhané obaly nebo jim přebaly úplně chybí. Prostě takové skoro starožitnosti...



Název: Babička
Autor: Božena Němcová
Rok vydání: 1949
Přečteno: ano
Info: Babičku jsem samozřejmě četla jako osoba školou povinná. Po pravdě si v dnešní době z ní mnoho nepamatuji a ani nemám potřebu si to znovu přečíst. Ale kniha je moc hezká a tak si ji v knihovně i nadále schovávám...



Název: Pohorská vesnice
Autor: Božena Němcová
Rok vydání: 1953
Přečteno: ne
Info: Vůbec si nevzpomínám, že bych tuto knihu někdy četla. Pravděpodobně ne. Každopádně tak jako u babičky, jsem ráda, že ji mám ve své sbírce... Jednou to možná bude mít cenu :-D



Název: Jane Eyre
Autor: Charlotte Brönte
Rok vydání: 1954
Přečteno: ano
Info: Knihu jsem četla jen díky tomu, že znám filmy, jak americkou verzi, tak britskou. Proto jsem se rozhodla zkusit i knižní podobu, která se mi velice líbila. Když jsem knihu sháněla, nevěděla jsem, zda si pořídit nové vydání nebo přes bazar starší. Nakonec to vyhrál bazar, protože si mamka objednávala kuchařku a já tam objevila Jane, tak jsem si ji hned přibrala... Alespoň má takovou patinu a třeba někdy pořeším i novější vydání :-)


Pokud vás článek zaujal, můžete sdílet

Lucy Lillianne
V posledních letech jsem neskutečně podlehla knihám. Nejen jejich čtení, blogování o nich, ale i nakupování. Ráda si rozšiřuji knihovničku a velice mě mrzí, když vidím tolik knih, které nemohu mít. Přesto jsem ráda za každý kousek, který se mi dostane do rukou. Největší radost mi dělají žánry fantasy a sci-fi, v poslední době hodně ujíždím na apokalyptických a dystopických knihách a když si potřebuji odpočinout, často sáhnu po nějakém thrilleru nebo jiné napínavé četbě... Samozřejmě nepohrdnu ani lehčí četbou. Nejméně mě lákají romantické knihy, i když i tam občas dojde k nějaké výjimce. Doufám, že čtení mě bude bavit ještě dlouho, protože můj seznam je téměř nekonečný... :-)

6 komentářů:

  1. Z Babičky jsem maturovala, ale musím říct, že až tak k srdci mi nepřirostla.
    Ta Jane Eyre je nádherná, ty staré knihy mají krásné kouzlo. Tento týden mi přišel Evžen Oněgin a ta atmosféra z něj přímo sálá :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ja na ty stare knihy az tak nejsem, protoze to obvykle znamena nejakou tezkou klasiku :-P ale najde se par vyjimek...

      Vymazat
  2. Ty staré knihy jsou prostě nejnádhernější... Ještě stále nacházím s dědových policích na půdě úplné poklady, přestože mám dojem, že jsem to tam už úplně "vyplenila", a je to nádhera... :))

    OdpovědětVymazat
  3. Babičku mám doma asi ve třech vydání, ale zbavit se jí nelze :)

    OdpovědětVymazat

Každý vzkaz pro mě znamená mnoho, často vykouzlí úsměv na tváři a rozhodně potěší. Děkuji každému, kdo pro mě ztratí pár vteřin života :-)




@lucylillianne